Lundby med nok en pallplass: – Hun har tatt store steg fra fjoråret

LILLEHAMMER (NRK): Til tross for tunge forhold i bakken hoppet Maren Lundby 92,5 meter i andre omgang og tok andreplassen i dagens hopprenn. – Jeg er kjempefornøyd, sier Lundby til NRK.

Verdenscup ski nordiske grener.

ANDREPLASS PÅ LUNDBY: Lundby fikk nok en pallplass i dag og gjør to gode hopp. Se hoppet her.

Laster innhold, vennligst vent..

Maren Lundby (23) tok andreplassen rett bak tyske Katharina Althaus, som i går ble nummer to bak Lundby. De to ligger klart i tet i verdenscupen sammenlagt.

– Det er meget sterk hopping, og hun har tatt store steg fra fjoråret. Hun og Althaus ligger et hav foran de andre på listen, sier NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

Lundby måtte vente lenge før hun kunne sette utfor i sitt andre hopp. Til tross for dårlige forhold i bakken klarte hun å fokusere.

– Jeg klarte å fokusere på hva jeg skulle gjøre synes jeg. Det så ut som det var tungt for alle. Sånn sett var det ganske fair, sier Lundby.

–Hva synes du om hoppet ditt?

Verdenscup ski nordiske grener.

FORNØYD LUNDBY: Maren Lundby var fornøyd med pallplass under dagens renn.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

–Jeg synes jeg tråkker en del av, og det blir ikke helt den svingen over det som det kan være, men jeg er godt fornøyd med andreplass. Jeg synes alle hoppene mine i helga har vært innafor, sier Lundby.

–Det virker som du er enda mer stabil nå enn du var i fjor?

–Ja, hvert fall så langt, sier Lundby.

Bra første omgang

Lundby hoppet 98,2 meter i første omgang og fikk en foreløpig andreplass bak Katharina Althaus.

–Jeg synes det var et godt hopp. Jeg er godt fornøyd. Det er solid hopping om dagen, sier Lundby til NRK etter første omgang.

Har du klart å lande etter gårsdagens seier?

– Jeg har hatt det veldig bra. Det var verre i fjor da jeg landet på kulen. Jeg har greid å nullstille bra, og startet på med en gang i dag, sier Lundby.

Søndag venter stor bakke og der liker Lundby seg enda bedre.

– Det er farlig å si det, men den er veldig fin og jeg trives veldig godt der.

Lundby håper vi kan få se hopp ned mot 140 meter og hun legger ikke skjul på at hun ønsker seg mer hopprenn i stor bakke.

Siste nytt

 • Dansk sluttspurt sikra poeng

  Danmark låg under med 3-0 mot Sveits seks minutt før full tid, men klarte likevel 3-3 til slutt.

  Andre kampar i kveld: Norges gruppe: Malta - Spania 0-2, Romania - Færøyane 4-1. Elles: Irland - Georgia 1-0, Armenia - Finland 0-2, Bosnia - Hellas 2-2, Italia - Liechtenstein 6-0.

  Danmark jubler
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Storhamar med komfortabel seier

  Storhamar hadde ingen problemer med å ta seieren på hjemmebane mot Stavanger Oilers tirsdag kveld. Resultatet ble 3-0. Nå leder Storhamar 2-1 i kamper i semifinaleserien i sluttspillet. Mikael Zettergren scoret to mål og Christian Larrivee det siste.

  Andre finale i NM sluttspillet i Kristins Hall på Lillehammer mellom hjemmelaget Lillehammer og Storhamar (5-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal