NRK Meny
Normal

Lundby med nok en pallplass: – Hun har tatt store steg fra fjoråret

LILLEHAMMER (NRK): Til tross for tunge forhold i bakken hoppet Maren Lundby 92,5 meter i andre omgang og tok andreplassen i dagens hopprenn. – Jeg er kjempefornøyd, sier Lundby til NRK.

Verdenscup ski nordiske grener.

ANDREPLASS PÅ LUNDBY: Lundby fikk nok en pallplass i dag og gjør to gode hopp. Se hoppet her.

Laster innhold, vennligst vent..

Maren Lundby (23) tok andreplassen rett bak tyske Katharina Althaus, som i går ble nummer to bak Lundby. De to ligger klart i tet i verdenscupen sammenlagt.

– Det er meget sterk hopping, og hun har tatt store steg fra fjoråret. Hun og Althaus ligger et hav foran de andre på listen, sier NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

Lundby måtte vente lenge før hun kunne sette utfor i sitt andre hopp. Til tross for dårlige forhold i bakken klarte hun å fokusere.

– Jeg klarte å fokusere på hva jeg skulle gjøre synes jeg. Det så ut som det var tungt for alle. Sånn sett var det ganske fair, sier Lundby.

–Hva synes du om hoppet ditt?

Verdenscup ski nordiske grener.

FORNØYD LUNDBY: Maren Lundby var fornøyd med pallplass under dagens renn.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

–Jeg synes jeg tråkker en del av, og det blir ikke helt den svingen over det som det kan være, men jeg er godt fornøyd med andreplass. Jeg synes alle hoppene mine i helga har vært innafor, sier Lundby.

–Det virker som du er enda mer stabil nå enn du var i fjor?

–Ja, hvert fall så langt, sier Lundby.

Bra første omgang

Lundby hoppet 98,2 meter i første omgang og fikk en foreløpig andreplass bak Katharina Althaus.

–Jeg synes det var et godt hopp. Jeg er godt fornøyd. Det er solid hopping om dagen, sier Lundby til NRK etter første omgang.

Har du klart å lande etter gårsdagens seier?

– Jeg har hatt det veldig bra. Det var verre i fjor da jeg landet på kulen. Jeg har greid å nullstille bra, og startet på med en gang i dag, sier Lundby.

Søndag venter stor bakke og der liker Lundby seg enda bedre.

– Det er farlig å si det, men den er veldig fin og jeg trives veldig godt der.

Lundby håper vi kan få se hopp ned mot 140 meter og hun legger ikke skjul på at hun ønsker seg mer hopprenn i stor bakke.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag