Lundby etter historisk seier i Raw Air: – Det er fortsatt mye å gå på

OSLO/GRANÅSEN (NRK): Maren Lundby har vunnet OL-gull, VM-gull og nå Raw Air sammenlagt. Det som første kvinne i historien. Lundby mener likevel det er rom for forbedring.

– Seieren betyr ganske mye. Det er en utrolig tøff turnering, og du må være på plass hver eneste dag denne uka her, sa Maren Lundby etter Raw Airs siste konkurranse.

Etter seks av seks konkurranser i Raw Air, kunne Maren Lundby slippe jubelen løs som sammenlagtvinner av turneringen. Den første kvinnelige i historien.

– Jeg begynte å merke det på slutten av uka, så det å klare å stå hele løpet ut, det betyr mye for meg som skihopper, forteller Lundby.

Med et sistehopp på 133 meter, vant hun også konkurransen i Granåsen.

– Det er helt fantastisk, jeg var litt nervøs for det kom litt mer bakvind på slutten, men hun er beinhard. Det er ikke så mye mer å si. Fantastisk innsats, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Ønsker å nærme meg gutta

Med dagens seier fortsatte Maren Lundby i kjent stil. Hun står nå som vinner av OL-gull, VM-gull, en drøss med verdenscupseire, og Raw Air.

Lundby

SEIER: Maren Lundby med trofeet som bevis på at hun er sammenlagtvinneren av Raw Air.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har sagt at hovedmålet var VM-gull, men jeg har gledet meg enda mer til Raw Air. Det er vanskelig å sammenlikne, og jeg tenker at det er dumt å sammenlikne. Det er bare å prøve å nyte det man får med seg, sier Lundby.

Som til tross for en fantastisk sesong, er langt ifra mett.

– Vi har prate litt om det. Vi må evaluere den sesongen her, men det er fortsatt mye å gå på. Så jeg ønsker å nærme meg gutta enda mer. Vi må bare finne ut hva som mangler for å komme enda nærmere, sier Lundby.

Neste stopp: Russland

Og der hvor Granåsen er nest siste stopp for gutta, som fortsetter Raw Air med skiflyvning i Vikersund, reiser hoppkvinnene til Russland.

– Jeg skulle gjerne vært med i Vikersund. Jeg håper vi får være med neste år. Da skal jeg være klar i alle fall, forteller Lundby.

Hun skal i stedet til Nizjnij Tagil og Chakovsky for å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Den konkurransen leder hun med 355 poeng etter Granåsen.

 • Denne helgen skal NRK sette fokus på Skisportens fremtid. Hvordan påvirkes skisporten av den norske dominansen? Hvordan skal man løse klimaendringene? Er talentutviklingen i Norge bedre enn andre land? Disse temaene skal også diskuteres i helgens vintersport-sendinger på NRK1.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter Canada, som slo Tsjekkia 5-1 i den andre semifinalen.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal