Lundby etter historisk seier i Raw Air: – Det er fortsatt mye å gå på

OSLO/GRANÅSEN (NRK): Maren Lundby har vunnet OL-gull, VM-gull og nå Raw Air sammenlagt. Det som første kvinne i historien. Lundby mener likevel det er rom for forbedring.

– Seieren betyr ganske mye. Det er en utrolig tøff turnering, og du må være på plass hver eneste dag denne uka her, sa Maren Lundby etter Raw Airs siste konkurranse.

Etter seks av seks konkurranser i Raw Air, kunne Maren Lundby slippe jubelen løs som sammenlagtvinner av turneringen. Den første kvinnelige i historien.

– Jeg begynte å merke det på slutten av uka, så det å klare å stå hele løpet ut, det betyr mye for meg som skihopper, forteller Lundby.

Med et sistehopp på 133 meter, vant hun også konkurransen i Granåsen.

– Det er helt fantastisk, jeg var litt nervøs for det kom litt mer bakvind på slutten, men hun er beinhard. Det er ikke så mye mer å si. Fantastisk innsats, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Ønsker å nærme meg gutta

Med dagens seier fortsatte Maren Lundby i kjent stil. Hun står nå som vinner av OL-gull, VM-gull, en drøss med verdenscupseire, og Raw Air.

Lundby

SEIER: Maren Lundby med trofeet som bevis på at hun er sammenlagtvinneren av Raw Air.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har sagt at hovedmålet var VM-gull, men jeg har gledet meg enda mer til Raw Air. Det er vanskelig å sammenlikne, og jeg tenker at det er dumt å sammenlikne. Det er bare å prøve å nyte det man får med seg, sier Lundby.

Som til tross for en fantastisk sesong, er langt ifra mett.

– Vi har prate litt om det. Vi må evaluere den sesongen her, men det er fortsatt mye å gå på. Så jeg ønsker å nærme meg gutta enda mer. Vi må bare finne ut hva som mangler for å komme enda nærmere, sier Lundby.

Neste stopp: Russland

Og der hvor Granåsen er nest siste stopp for gutta, som fortsetter Raw Air med skiflyvning i Vikersund, reiser hoppkvinnene til Russland.

– Jeg skulle gjerne vært med i Vikersund. Jeg håper vi får være med neste år. Da skal jeg være klar i alle fall, forteller Lundby.

Hun skal i stedet til Nizjnij Tagil og Chakovsky for å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Den konkurransen leder hun med 355 poeng etter Granåsen.

 • Denne helgen skal NRK sette fokus på Skisportens fremtid. Hvordan påvirkes skisporten av den norske dominansen? Hvordan skal man løse klimaendringene? Er talentutviklingen i Norge bedre enn andre land? Disse temaene skal også diskuteres i helgens vintersport-sendinger på NRK1.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal