Lundby etter historisk seier i Raw Air: – Det er fortsatt mye å gå på

OSLO/GRANÅSEN (NRK): Maren Lundby har vunnet OL-gull, VM-gull og nå Raw Air sammenlagt. Det som første kvinne i historien. Lundby mener likevel det er rom for forbedring.

– Seieren betyr ganske mye. Det er en utrolig tøff turnering, og du må være på plass hver eneste dag denne uka her, sa Maren Lundby etter Raw Airs siste konkurranse.

Etter seks av seks konkurranser i Raw Air, kunne Maren Lundby slippe jubelen løs som sammenlagtvinner av turneringen. Den første kvinnelige i historien.

– Jeg begynte å merke det på slutten av uka, så det å klare å stå hele løpet ut, det betyr mye for meg som skihopper, forteller Lundby.

Med et sistehopp på 133 meter, vant hun også konkurransen i Granåsen.

– Det er helt fantastisk, jeg var litt nervøs for det kom litt mer bakvind på slutten, men hun er beinhard. Det er ikke så mye mer å si. Fantastisk innsats, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Ønsker å nærme meg gutta

Med dagens seier fortsatte Maren Lundby i kjent stil. Hun står nå som vinner av OL-gull, VM-gull, en drøss med verdenscupseire, og Raw Air.

Lundby

SEIER: Maren Lundby med trofeet som bevis på at hun er sammenlagtvinneren av Raw Air.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har sagt at hovedmålet var VM-gull, men jeg har gledet meg enda mer til Raw Air. Det er vanskelig å sammenlikne, og jeg tenker at det er dumt å sammenlikne. Det er bare å prøve å nyte det man får med seg, sier Lundby.

Som til tross for en fantastisk sesong, er langt ifra mett.

– Vi har prate litt om det. Vi må evaluere den sesongen her, men det er fortsatt mye å gå på. Så jeg ønsker å nærme meg gutta enda mer. Vi må bare finne ut hva som mangler for å komme enda nærmere, sier Lundby.

Neste stopp: Russland

Og der hvor Granåsen er nest siste stopp for gutta, som fortsetter Raw Air med skiflyvning i Vikersund, reiser hoppkvinnene til Russland.

– Jeg skulle gjerne vært med i Vikersund. Jeg håper vi får være med neste år. Da skal jeg være klar i alle fall, forteller Lundby.

Hun skal i stedet til Nizjnij Tagil og Chakovsky for å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Den konkurransen leder hun med 355 poeng etter Granåsen.

 • Denne helgen skal NRK sette fokus på Skisportens fremtid. Hvordan påvirkes skisporten av den norske dominansen? Hvordan skal man løse klimaendringene? Er talentutviklingen i Norge bedre enn andre land? Disse temaene skal også diskuteres i helgens vintersport-sendinger på NRK1.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sun Yang angriper dopingkontrollør

  Den kinesiske toppsvømmeren Sun Yang er fredag i en åpen høring i idrettens voldgiftsrett.

  Kineseren er anklaget for å ha knust en dopingprøve. Slik forklarte han saken selv:

  – Dette hadde aldri skjedd om kontrollørene hadde opptrådt profesjonelt og vært i stand til å identifisere seg. Da hadde vi ikke vært her i dag. De var ikke i stand til å identifisere seg. Hvordan kunne jeg da gi dem prøven min? sa Sun.

  Det internasjonale svømmeforbundet frikjente først Sun Yang, men Wada anket avgjørelsen.

  Yang risikerer å bli utestengt i åtte år.

  CAS public hearing of WADA appeal against Chinese swimmer Sun Yang and FINA in Montreux
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Ny hanskeavtale for skiskytterne

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene. Som NRK meldte forrige uke, har det vært misnøye blant flere av løperne med de hanskene som var tilgjengelige under den forrige avtalen.

  – Utgangspunktet for justeringen i avtalen dreier seg om at hanskene deres (Odlo sine) ikke har passet alle våre utøvere. Nå kan de velge blant to merker, enten Odlo-hansker eller fra Kinetixx, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

  – Forskjellene er store fra utøver til utøver, og det er personlige preferanser. Per i dag tilbyr ikke Odlo skreddersøm på hansker, og dermed har vi godtatt at Kinetixx kan være et alternativ for dem som ønsker denne muligheten, sier administrerende direktør i Odlo, Knut Are Høgberg.

  Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skremmeskudd fra Bolsjunov

  Alexandr Bolsjunov innledet sesongen med seier i den klassiske sprinten under den finske langrennsåpningen i Olos fredag. Han vant en helrussisk finale foran Alexandr Terentev og Sergej Ardasjev. Bolsjunov besfetet dermed sin posisjon som Johannes Høsflot Klæbos tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen. Natalja Neprjajeva, også hun fra Russland, vant kvinnenes sprint foran hjemmehåpene Anne Kyllönen og Tiia Olkkonen.

  Alexandr Bolsjunov
Alexander Bolshunov
  Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal