Hopp til innhold

Lundby etter historisk seier i Raw Air: – Det er fortsatt mye å gå på

OSLO/GRANÅSEN (NRK): Maren Lundby har vunnet OL-gull, VM-gull og nå Raw Air sammenlagt. Det som første kvinne i historien. Lundby mener likevel det er rom for forbedring.

– Seieren betyr ganske mye. Det er en utrolig tøff turnering, og du må være på plass hver eneste dag denne uka her, sa Maren Lundby etter Raw Airs siste konkurranse.

Etter seks av seks konkurranser i Raw Air, kunne Maren Lundby slippe jubelen løs som sammenlagtvinner av turneringen. Den første kvinnelige i historien.

– Jeg begynte å merke det på slutten av uka, så det å klare å stå hele løpet ut, det betyr mye for meg som skihopper, forteller Lundby.

Med et sistehopp på 133 meter, vant hun også konkurransen i Granåsen.

– Det er helt fantastisk, jeg var litt nervøs for det kom litt mer bakvind på slutten, men hun er beinhard. Det er ikke så mye mer å si. Fantastisk innsats, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Ønsker å nærme meg gutta

Med dagens seier fortsatte Maren Lundby i kjent stil. Hun står nå som vinner av OL-gull, VM-gull, en drøss med verdenscupseire, og Raw Air.

Lundby

SEIER: Maren Lundby med trofeet som bevis på at hun er sammenlagtvinneren av Raw Air.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har sagt at hovedmålet var VM-gull, men jeg har gledet meg enda mer til Raw Air. Det er vanskelig å sammenlikne, og jeg tenker at det er dumt å sammenlikne. Det er bare å prøve å nyte det man får med seg, sier Lundby.

Som til tross for en fantastisk sesong, er langt ifra mett.

– Vi har prate litt om det. Vi må evaluere den sesongen her, men det er fortsatt mye å gå på. Så jeg ønsker å nærme meg gutta enda mer. Vi må bare finne ut hva som mangler for å komme enda nærmere, sier Lundby.

Neste stopp: Russland

Og der hvor Granåsen er nest siste stopp for gutta, som fortsetter Raw Air med skiflyvning i Vikersund, reiser hoppkvinnene til Russland.

– Jeg skulle gjerne vært med i Vikersund. Jeg håper vi får være med neste år. Da skal jeg være klar i alle fall, forteller Lundby.

Hun skal i stedet til Nizjnij Tagil og Chakovsky for å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Den konkurransen leder hun med 355 poeng etter Granåsen.

  • Denne helgen skal NRK sette fokus på Skisportens fremtid. Hvordan påvirkes skisporten av den norske dominansen? Hvordan skal man løse klimaendringene? Er talentutviklingen i Norge bedre enn andre land? Disse temaene skal også diskuteres i helgens vintersport-sendinger på NRK1.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal