NRK Meny
Normal

Lundberg: – Nesten så man ikke tror det

Jørgen Graabak tok inn over 20 sekunder på 1,2 kilometer og gjorde nesten det umulige mulig i lørdagens lagkonkurranse i kombinert.

Komm.: Eirik Koren og Fred Børre Lundberg.

3,9 SEKUNDER BAK: Norge og Jørgen Graabak klarte nesten å ta igjen Tyskland

– Det var voldsomt og nesten som man ikke trodde på det, sier NRK-ekspert Fred Børre Lundberg

Norge lå på fjerdeplass etter hopprennet i tyske Schonach, 30 sekunder bak hjemmefavoritt Tyskland som ledet. Etter to etapper i langrennet av Jan Schmid og Håvard Klemetsen hadde avstanden økt til over minuttet og Norge hadde falt ned til en sjetteplass.

21,4 sekunder på 1,2 kilomter

Så var det Mikko Kokslien og Jørgen Graabak sin tur. Norges antatt beste i langrennet hadde i utgangspunktet en umulig oppgave med å ta igjen Tyskland og det så fortsatt umulig ut da Kokslien fortsatt lå 50 sekunder bak ved siste mellomtid på toppen av løypa.

1,2 kilometer senere var han 28,7 sekunder bak. Han tok dermed inn 21,4 sekunder i løpet av en gangtid på to og et halvt minutt.

– Gode kropper og ski

Jørgen Graabak tapte litt på starten av sin etappe, men også han hadde en forrykende avslutning. Han var 25 sekunder bak Tyskland ved siste mellomtid. I mål var avstanden 3,9 sekunder.

– De må ha hatt gode kropper og ski, samtidig som at tyskerne gikk litt i veggen på slutten. Det er ikke overraskende at de norske guttene avslutter bra, men det her var vanvittig, sier Lundberg.

Siste nytt

 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal