Lundberg: – Nesten så man ikke tror det

Jørgen Graabak tok inn over 20 sekunder på 1,2 kilometer og gjorde nesten det umulige mulig i lørdagens lagkonkurranse i kombinert.

Komm.: Eirik Koren og Fred Børre Lundberg.

3,9 SEKUNDER BAK: Norge og Jørgen Graabak klarte nesten å ta igjen Tyskland

– Det var voldsomt og nesten som man ikke trodde på det, sier NRK-ekspert Fred Børre Lundberg

Norge lå på fjerdeplass etter hopprennet i tyske Schonach, 30 sekunder bak hjemmefavoritt Tyskland som ledet. Etter to etapper i langrennet av Jan Schmid og Håvard Klemetsen hadde avstanden økt til over minuttet og Norge hadde falt ned til en sjetteplass.

21,4 sekunder på 1,2 kilomter

Så var det Mikko Kokslien og Jørgen Graabak sin tur. Norges antatt beste i langrennet hadde i utgangspunktet en umulig oppgave med å ta igjen Tyskland og det så fortsatt umulig ut da Kokslien fortsatt lå 50 sekunder bak ved siste mellomtid på toppen av løypa.

1,2 kilometer senere var han 28,7 sekunder bak. Han tok dermed inn 21,4 sekunder i løpet av en gangtid på to og et halvt minutt.

– Gode kropper og ski

Jørgen Graabak tapte litt på starten av sin etappe, men også han hadde en forrykende avslutning. Han var 25 sekunder bak Tyskland ved siste mellomtid. I mål var avstanden 3,9 sekunder.

– De må ha hatt gode kropper og ski, samtidig som at tyskerne gikk litt i veggen på slutten. Det er ikke overraskende at de norske guttene avslutter bra, men det her var vanvittig, sier Lundberg.

Siste nytt

 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Haaland fra start mot Bayern

  Erling Braut Haaland starter på topp i tirsdagens «Der Klassiker» mot Bayern München. Mats Hummels, som lenge var usikker, er på plass i midtforsvaret.

  Laster Twitter-innhold
 • Suspendert etter juks i billøp

  Tyske Daniel Abt ble suspendert fra sitt racinglag etter at han ble tatt for juks i helgen.

  Under det virtuelle formel E-løpet søndag ble Abt tatt i å la en profesjonell videospiller spille i stedet for ham. Tyske Bild hevder Abt har fått sparken.

  Daniel Abt
  Foto: Marco Ugarte / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal