NRK Meny
Normal

– Dette kan bli mitt største VM

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Til tross for et enormt forventningspress, er ikke Aksel Lund Svindal (30) redd for å si at han håper på å gjøre sitt beste VM i karrieren.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal kan knapt vente med å komme i gang med VM i alpint i Schladming: – Dette blir et sykt kult mesterskap. Det blir selvfølgelig ekstra kult hvis jeg gjør det bra, smiler Lund Svindal.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg tror Schladming blir det største VM-et jeg noen gang har vært med på, sier Aksel Lund Svindal (30) til NRK.

30-åringen er storfavoritt før onsdagens super-G-renn det, det samme må sies om lørdagens utfor. Dessuten er nordmannen regjerende verdensmester i superkombinasjonen. Forventningene til ham er enorme, uten at det plager ham nevneverdig.

– Det er som i alle mesterskap. Det er én, to og tre som gjelder. Det kommer til å gjelde i Schladming også, sier Lund Svindal, og legger ikke skjul på at kun medaljer er godt nok.

– Må ville det nok

Før mesterskapet i Schladming står Aksel Lund Svindal med fire VM-gull. Tar han et nytt gull i Østerrike, tangerer han Kjetil André Aamodt (5). Og Lund Svindal vet hva som skal til for å lykkes.

– Hvis du vil det nok, og sannsynligvis da også mer enn de andre du konkurrerer med, så er dine odds for å lykkes veldig, veldig gode, sier han.

Samtidig kan ingenting overlates til tilfeldighetene.

– Det handler om å være bedre forberedt enn de andre. Da er også sjansen for å lykkes mye, mye større, mener Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal tror VM i Schladming i februar kan bli både tøft og vellykket. - Det handler om å være forberedt og ekstremt skjerpet til enhver tid.

Aksel Lund Svindal gleder seg til VM-åpningen. – Jeg tror Schladming blir det største VM-et jeg noen gang har vært med på, sier han.

Den rette innstillingen

Tidligere alpinist og nåværende NRK-ekspert, Kjetil André Aamodt, mener Lund Svindal har innsillingen som må til i de store mesterskapene.

– Mange utøvere sier at de skal gjøre det samme under VM som i verdenscupen. Aksen sier imidlertid at «nå er det VM. Nå er det OL. Det er nå det gjelder». Det er en fin innstilling å ha, mener Aamodt.

Han tror nettopp det er med på å hjelpe Lund Svindal med å takle presset.

– Han har ett OL-gull. Han har fire VM-gull. Han har vist tidligere at han kan prestere når det gjelder.

Lund Svindal selv kan knapt vente med å komme i gang i Schladming.

– Jeg tror uansett at dette blir et sykt kult mesterskap. Men det blir selvfølgelig ekstra kult hvis jeg gjør det bra, smiler Lund Svindal.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
EM svømming