NRK Meny
Normal

– Dette kan bli mitt største VM

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Til tross for et enormt forventningspress, er ikke Aksel Lund Svindal (30) redd for å si at han håper på å gjøre sitt beste VM i karrieren.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal kan knapt vente med å komme i gang med VM i alpint i Schladming: – Dette blir et sykt kult mesterskap. Det blir selvfølgelig ekstra kult hvis jeg gjør det bra, smiler Lund Svindal.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg tror Schladming blir det største VM-et jeg noen gang har vært med på, sier Aksel Lund Svindal (30) til NRK.

30-åringen er storfavoritt før onsdagens super-G-renn det, det samme må sies om lørdagens utfor. Dessuten er nordmannen regjerende verdensmester i superkombinasjonen. Forventningene til ham er enorme, uten at det plager ham nevneverdig.

– Det er som i alle mesterskap. Det er én, to og tre som gjelder. Det kommer til å gjelde i Schladming også, sier Lund Svindal, og legger ikke skjul på at kun medaljer er godt nok.

– Må ville det nok

Før mesterskapet i Schladming står Aksel Lund Svindal med fire VM-gull. Tar han et nytt gull i Østerrike, tangerer han Kjetil André Aamodt (5). Og Lund Svindal vet hva som skal til for å lykkes.

– Hvis du vil det nok, og sannsynligvis da også mer enn de andre du konkurrerer med, så er dine odds for å lykkes veldig, veldig gode, sier han.

Samtidig kan ingenting overlates til tilfeldighetene.

– Det handler om å være bedre forberedt enn de andre. Da er også sjansen for å lykkes mye, mye større, mener Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal tror VM i Schladming i februar kan bli både tøft og vellykket. - Det handler om å være forberedt og ekstremt skjerpet til enhver tid.

Aksel Lund Svindal gleder seg til VM-åpningen. – Jeg tror Schladming blir det største VM-et jeg noen gang har vært med på, sier han.

Den rette innstillingen

Tidligere alpinist og nåværende NRK-ekspert, Kjetil André Aamodt, mener Lund Svindal har innsillingen som må til i de store mesterskapene.

– Mange utøvere sier at de skal gjøre det samme under VM som i verdenscupen. Aksen sier imidlertid at «nå er det VM. Nå er det OL. Det er nå det gjelder». Det er en fin innstilling å ha, mener Aamodt.

Han tror nettopp det er med på å hjelpe Lund Svindal med å takle presset.

– Han har ett OL-gull. Han har fire VM-gull. Han har vist tidligere at han kan prestere når det gjelder.

Lund Svindal selv kan knapt vente med å komme i gang i Schladming.

– Jeg tror uansett at dette blir et sykt kult mesterskap. Men det blir selvfølgelig ekstra kult hvis jeg gjør det bra, smiler Lund Svindal.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal