Normal

Ekspertene mener Lund Svindal ble felt av sent startnummer

SCHLADMING/OSLO (NRK.no) Aksel Lund Svindals sene startnummer ga ham dårligere forhold enn konkurrentene. Det kan ha kostet ham VM-gullet, mener ekspertene.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal sa seg fornøyd med bronsen etter onsdagens VM-super-G, men erkjenner at løypa var utfordrende å kjøre.

– Ted Ligety, som kjørte med startnummer ti, gjorde ikke én eneste feil. Da visste jeg at det var «all or nothing», sier Aksel Lund Svindal (30) til NRK etter bronsemedaljen på herrenes super-G i VM i Schladming.

Selv satte han utfor fra startnummer 22, vel vitende om at han hadde dårligere forhold den amerikanske konkurrenten.

– Det var vanskelig å se underlaget skikkelig. Og løypa var så slagete. Derfor måtte jeg ta risiko hele veien for å holde følge, forklarer bronsevinneren.

Satset og tapte

Kjetil A Aamodt

Kjetil André Aamodt var imponert over at Lund Svindal var så nære seieren i Schladming.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Det ble til slutt utslagsgivende for en gulljagende Lund Svindal. Nordmannen satset for hardt ned mot mål, og tapte tid da han slo hånden ned i snøen i siste sving.

– Ted Ligety klarte å kjøre hele løypa uten feil. Det klarte ikke jeg, sier Lund Svindal, som endte 22 hundredeler bak amerikaneren i mål.

– Jeg er imponert over at du var så nære seieren med et så sent startnummer. Vi visste jo at startnummeret ditt ville bli en utfordring i dag, sa tidligere alpinist og nåværende NRK-ekspert, Kjetil André Aamodt, til Lund Svindal i målområdet.

Han får støtte av NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen. Den tidligere landslagssjefen i alpint går langt i å antyde at Lund Svindal ville hatt en edlere medalje hengende rundt halsen, hadde det ikke vært for det sene startnummeret.

– Ted Ligety vinner med startnummer ti. Gauthier De Tessieres (Frankrike) tar sølvet med startnummer fire. De var heldige som fikk sette utfor før løypa ble oppkjørt, mener Arnesen.

Loddtrekning

Marius Arnesen

Marius Arnesen mener Lund Svindal leverte et strålende renn, men at han var uheldig med et sent startnummer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Startnummerne ble tildelt løperne etter loddtrekning. En uheldig Lund Svindal trakk startnummer 22 - sist av utøverne i seedet gruppe.

– Jo senere du starter, jo mer groper er det i løypa. Traseen er teknisk krevende, og da gir løypa etter. Dermed blir det langt mer utfordrende å kjøre for de som starter senere, sier Arnesen.

Han synes derfor Lund Svindal fortjener all mulig honnør for sin bronsemedalje.

– Lund Svindal tar sjanser gjennom hele løpet, og ligger helt på grensen. Det ble nok utslagsgivende til slutt, men likevel er han kun 22 hundredeler bak. Det er imponerende, skryter Arnesen.

Lund Svindal selv var langt fra skuffet over bronsemedaljen.

– Selv om jeg var storfavoritt på forhånd, fikk vi se i dag at ingenting er gitt på forhånd. Derfor er jeg fornøyd med bronsen, sier Lund Svindal.

Siste nytt

 • Torino ut av OL-kampen

  Den italienske søknaden om vinter-OL 2026 er redusert til to søkjarbyar etter at Torino har trekt seg. Berre Milano og Cortina er no med i Italias fellessøknad.

  Torino arrangerte OL i 2006, og det var meininga at fleire av anlegga frå den gongen skulle brukast i eit nytt OL.

  Marsipankake
  Foto: Heiko Junge / SCANPIX
 • Ny styreleder i Antidoping Norge

  Thorhild Widvey er valgt til ny styreleder i Antidoping Norge (ADNO). Widvey er tidligere kulturminister og har også en periode bak seg som styremedlem i WADA.

  Thorhild Widvey
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
 • Maradona med seier i debuten

  Diego Maradona vant sin debutkamp som trener for den mexicanske klubben Dorados mandag. Mot Cafetaleros ble det 4–1.

  – Det var starten på en vakker drøm, sa den argentinske legenden, ifølge NTB.

  Diego Maradona
  Foto: Eduardo Verdugo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen
Mesterligaen: 1. runde