NRK Meny
Normal

Ekspertene mener Lund Svindal ble felt av sent startnummer

SCHLADMING/OSLO (NRK.no) Aksel Lund Svindals sene startnummer ga ham dårligere forhold enn konkurrentene. Det kan ha kostet ham VM-gullet, mener ekspertene.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal sa seg fornøyd med bronsen etter onsdagens VM-super-G, men erkjenner at løypa var utfordrende å kjøre.

– Ted Ligety, som kjørte med startnummer ti, gjorde ikke én eneste feil. Da visste jeg at det var «all or nothing», sier Aksel Lund Svindal (30) til NRK etter bronsemedaljen på herrenes super-G i VM i Schladming.

Selv satte han utfor fra startnummer 22, vel vitende om at han hadde dårligere forhold den amerikanske konkurrenten.

– Det var vanskelig å se underlaget skikkelig. Og løypa var så slagete. Derfor måtte jeg ta risiko hele veien for å holde følge, forklarer bronsevinneren.

Satset og tapte

Kjetil A Aamodt

Kjetil André Aamodt var imponert over at Lund Svindal var så nære seieren i Schladming.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Det ble til slutt utslagsgivende for en gulljagende Lund Svindal. Nordmannen satset for hardt ned mot mål, og tapte tid da han slo hånden ned i snøen i siste sving.

– Ted Ligety klarte å kjøre hele løypa uten feil. Det klarte ikke jeg, sier Lund Svindal, som endte 22 hundredeler bak amerikaneren i mål.

– Jeg er imponert over at du var så nære seieren med et så sent startnummer. Vi visste jo at startnummeret ditt ville bli en utfordring i dag, sa tidligere alpinist og nåværende NRK-ekspert, Kjetil André Aamodt, til Lund Svindal i målområdet.

Han får støtte av NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen. Den tidligere landslagssjefen i alpint går langt i å antyde at Lund Svindal ville hatt en edlere medalje hengende rundt halsen, hadde det ikke vært for det sene startnummeret.

– Ted Ligety vinner med startnummer ti. Gauthier De Tessieres (Frankrike) tar sølvet med startnummer fire. De var heldige som fikk sette utfor før løypa ble oppkjørt, mener Arnesen.

Loddtrekning

Marius Arnesen

Marius Arnesen mener Lund Svindal leverte et strålende renn, men at han var uheldig med et sent startnummer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Startnummerne ble tildelt løperne etter loddtrekning. En uheldig Lund Svindal trakk startnummer 22 - sist av utøverne i seedet gruppe.

– Jo senere du starter, jo mer groper er det i løypa. Traseen er teknisk krevende, og da gir løypa etter. Dermed blir det langt mer utfordrende å kjøre for de som starter senere, sier Arnesen.

Han synes derfor Lund Svindal fortjener all mulig honnør for sin bronsemedalje.

– Lund Svindal tar sjanser gjennom hele løpet, og ligger helt på grensen. Det ble nok utslagsgivende til slutt, men likevel er han kun 22 hundredeler bak. Det er imponerende, skryter Arnesen.

Lund Svindal selv var langt fra skuffet over bronsemedaljen.

– Selv om jeg var storfavoritt på forhånd, fikk vi se i dag at ingenting er gitt på forhånd. Derfor er jeg fornøyd med bronsen, sier Lund Svindal.

Siste nytt

 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP
 • SK snudde til seier i finalen

  FaZe, med norske Håvard «Rain» Nygaard på laget, tok ledelsen 1-0, men brasilianske SK slo tilbake og vant 3-1 i finalen i CS:GO-turneringen ESL Pro League i Odense søndag kveld.

  Håvard Nygaard
  Foto: NRK
 • Seier til Røiseland

  Snowboardkjøreren Mons Røisland vant søndagens verdenscupkonkurranse i Big Air i Colorado. I kvinneklassen tok Silje Norendal tredjeplassen.

  Det var Røislands andre seier i verdenscupsammenheng.

  Silje Norendal ble treer med poengsummen 156,75.

  Røisland
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal