NRK Meny
Normal

Lund Svindal på vei tilbake

En småsyk Aksel Lund Svindal reiser til Sveits, men er fortsatt usikker på om han kjører helgens renn i Adelboden.

Aksel Lund Svindal
Foto: Alessandro Trovati / Scanpix/AP

Alpinisten har slitt med luftveiene den siste måneden , og ble mye dårligere av å kjøre utfor i Bormio i romjulen.

Han sier til NRK at han ennå ikke vet om han stiller i rennene til helgen. Norges beste alpinist slår fast at det var riktig å droppe onsdagens renn i Zagreb, men at han er frisk nok til å reise for å slutte seg til resten av det norske laget i Adelboden i torsdag.

Mye tv-titting

Etter rennet i Bormio har den ferske 27-åringen holdt seg innendørs.

- Det har blitt mange timer på sofaen med sport på TV, for å si det sånn, sier han med et smil.

LES: Forkjølet Aksel skuffet

LES: Forkjølelse stoppet Svindal

I dag har han vært til sjekk hos landslagslege Arild Danielsen. Der ble det konstatert at Lund Svindal er frisk nok til å kjøre renn, men han fikk samtidig beskjed om at han selv må vurdere om han føler seg helt klar.

Fikk seg en lærepenge

– Jeg må ta lærdom av feilen jeg gjorde ved å kjøre halvsyk i Bormio for å ende på sofaen en uke. Det står høydepunkter i kø etter denne helgen, og sesongens desiderte hovedmål, OL, nærmer seg jo også veldig fort, sier han.

Det står storslalåm på programmet i Adelboden lørdag. Søndag er det slalåm. Neste uke fortsetter verdenscupen med renn i Wengen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal