Lund Svindal på vei tilbake

En småsyk Aksel Lund Svindal reiser til Sveits, men er fortsatt usikker på om han kjører helgens renn i Adelboden.

Aksel Lund Svindal
Foto: Alessandro Trovati / Scanpix/AP

Alpinisten har slitt med luftveiene den siste måneden , og ble mye dårligere av å kjøre utfor i Bormio i romjulen.

Han sier til NRK at han ennå ikke vet om han stiller i rennene til helgen. Norges beste alpinist slår fast at det var riktig å droppe onsdagens renn i Zagreb, men at han er frisk nok til å reise for å slutte seg til resten av det norske laget i Adelboden i torsdag.

Mye tv-titting

Etter rennet i Bormio har den ferske 27-åringen holdt seg innendørs.

- Det har blitt mange timer på sofaen med sport på TV, for å si det sånn, sier han med et smil.

LES: Forkjølet Aksel skuffet

LES: Forkjølelse stoppet Svindal

I dag har han vært til sjekk hos landslagslege Arild Danielsen. Der ble det konstatert at Lund Svindal er frisk nok til å kjøre renn, men han fikk samtidig beskjed om at han selv må vurdere om han føler seg helt klar.

Fikk seg en lærepenge

– Jeg må ta lærdom av feilen jeg gjorde ved å kjøre halvsyk i Bormio for å ende på sofaen en uke. Det står høydepunkter i kø etter denne helgen, og sesongens desiderte hovedmål, OL, nærmer seg jo også veldig fort, sier han.

Det står storslalåm på programmet i Adelboden lørdag. Søndag er det slalåm. Neste uke fortsetter verdenscupen med renn i Wengen.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag