Operert i natt

Aksel Lund Svindal ble i natt operert etter skadene han fikk i fallet i utforløypa tirsdag. Det står etter forholdene bra til med ham.

Aksel Lund Svindal ble fraktet bort på båre etter fallet tirsdag
Foto: RICK WILKING / REUTERS

- Ja, han ble operert i ansiktet og i baken, og ligger nå på sykehuset i Vail. Han blir nok liggende her noen dager, sier landslagslege Ola Rønsen til NRK.

Nettradio: - Ikke flere renn med det første

Les også: Frykter indre organer er skadet

- De brukte all ekspertisen de hadde på å behandle ham, sier Rønsen.

Lund Svindal er litt kvalm, uvel og groggy, men har det likevel etter forholdene bra. Han fikk ansiktsskader, nesebeinsbrudd og et stort kutt i baken.

- Jeg tror han kommer seg i løpet av noen dager. Men alt er vanskelig å si noe om ennå, sier Rønsen til NRK.

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen, men det er uvisst når han kan komme tilbake til bakken. - Det eneste som er helt sikkert, er at det ikke blir noe renn i Beaver Creek, sier Rønsen.

- Hva med resten av sesongen?

- Det er det for tidlig å si noe om.

Trist

Alpinsjef Jørund Lie synes det som skjedde, er trist.

- Det er selvfølgelig "part of the game", men det er likevel dumt når det skjer.

- Jeg frykter at han får et lengre opphold fra konkurransene nå, men det viktigste er selvfølgelig at han blir frisk, sier Lie til NRK.

Siste nytt

 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene. Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen
 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal