Operert i natt

Aksel Lund Svindal ble i natt operert etter skadene han fikk i fallet i utforløypa tirsdag. Det står etter forholdene bra til med ham.

Aksel Lund Svindal ble fraktet bort på båre etter fallet tirsdag
Foto: RICK WILKING / REUTERS

- Ja, han ble operert i ansiktet og i baken, og ligger nå på sykehuset i Vail. Han blir nok liggende her noen dager, sier landslagslege Ola Rønsen til NRK.

Nettradio: - Ikke flere renn med det første

Les også: Frykter indre organer er skadet

- De brukte all ekspertisen de hadde på å behandle ham, sier Rønsen.

Lund Svindal er litt kvalm, uvel og groggy, men har det likevel etter forholdene bra. Han fikk ansiktsskader, nesebeinsbrudd og et stort kutt i baken.

- Jeg tror han kommer seg i løpet av noen dager. Men alt er vanskelig å si noe om ennå, sier Rønsen til NRK.

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen, men det er uvisst når han kan komme tilbake til bakken. - Det eneste som er helt sikkert, er at det ikke blir noe renn i Beaver Creek, sier Rønsen.

- Hva med resten av sesongen?

- Det er det for tidlig å si noe om.

Trist

Alpinsjef Jørund Lie synes det som skjedde, er trist.

- Det er selvfølgelig "part of the game", men det er likevel dumt når det skjer.

- Jeg frykter at han får et lengre opphold fra konkurransene nå, men det viktigste er selvfølgelig at han blir frisk, sier Lie til NRK.

Siste nytt

 • Poengdeling i serieåpningen

  Klepp og Kolbotn delte poengene i Rogaland etter et målløst oppgjør.

  For hjemmelaget fikk Mille Aune, Nicole Santon og Aleksandra Sikora sine debuter fra start. Isabella Hayes og Ingeborg Skretting ble byttet inn til sine første minutter for klubben.

 • Ramos fikset seier i slitekamp

  Real Madrid slet borte mot Athletic Bilbao, men da de trengte det som mest, scoret Sergio Ramos på straffe - igjen. Det var hans femte mål på syv kamper. De hvitkledde vant 1-0 og har nå syv poeng ned til Barcelona som har én kamp mindre spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Berge nær ny nettkjenning

  Sheffield Uniteds Sander Berge var nær ved å sende bortelaget i ledelsen mot Burnley, men avslutningen innenfor 16-meteren gikk rett i blokka. Senere tok vertene ledelsen ved James Tarkowski, men ti minutter før slutt utlignet John Egan for de hvitkledde. Dermed ble det poengdeling på Turf Moor.

  Sander Berge
  Foto: PETER POWELL

Sendeplan

Kl. Program Kanal