Hopp til innhold

Lund Svindal om kneskaden: – Har ikke kontroll

Aksel Lund Svindal insisterer på å kjøre «alle» renn i comebacksesongen, men først må han få skikk på kneet som fortsatt plager ham etter operasjonen.

Aksel Lund Svindal

USIKKER: Aksel Lund Svindal håper kneet holder i comebacket om ti uker. Her før avreise til treningsleiren i Chile.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Kontroll har jeg ikke. Til det føler jeg at det for usikkert hvordan jeg reagerer når det kommer mer krevende forhold. Foreløpig har det vært ganske enkel trening her, sier Aksel Lund Svindal på telefon fra landslagets treningsleir i Chile.

– Bedre steg for steg

Målet er å gjøre et nytt comeback i fartsrennene i Lake Louis i slutten av november. I januar i år opererte han kneet, men fortsatt tåler han ikke full belastning.

– Men det er iallefall ikke ute av kontroll, så steg for steg blir kneet bedre, sier fortsetter Lund Svindal.

I begynnelsen av august var han på snø på Fogefonna for første gang etter kneoperasjonen. Pila har pekt oppover etter den første treningssamlingen, men ikke så bratt som han helst vil.

Sesongoppkjøringen har vært preget av hevelser. Også i Chile «vokser» kneet etter belastning i bakken.

– Vil kjøre alt

– Det fungerer greit nå. Men det kan ikke bli noe særlig dårligere. Det er spennende hver dag for å se om det blir bedre, mer stabilt, eller dårligere. Det er ikke noe særlig dersom det blir dårligere enn det er nå, sier Lund Svindal.

Men tross usikkerheten presser Lund Svindal mer på trening enn på samme tid i fjor for å rekke sesongstarten.

Om ti uker venter første fartsrenn i verdenscupen, og deretter en sesong der OL står som det største og viktigste på kalenderen.

– I utgangspunktet har jeg lyst til å kjøre «alt». Det er ikke sikkert jeg klarer det, men det er ingen vits å luke ut renn allerede nå. Jeg får ta det som det kommer, sier Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal på ski

PÅ SKI IGJEN: Aksel Lund Svindal kjørte på ski igjen i begynnelsen av august.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal