NRK Meny
Normal

Lund Svindal om kneskaden: – Har ikke kontroll

Aksel Lund Svindal insisterer på å kjøre «alle» renn i comebacksesongen, men først må han få skikk på kneet som fortsatt plager ham etter operasjonen.

Aksel Lund Svindal

USIKKER: Aksel Lund Svindal håper kneet holder i comebacket om ti uker. Her før avreise til treningsleiren i Chile.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Kontroll har jeg ikke. Til det føler jeg at det for usikkert hvordan jeg reagerer når det kommer mer krevende forhold. Foreløpig har det vært ganske enkel trening her, sier Aksel Lund Svindal på telefon fra landslagets treningsleir i Chile.

– Bedre steg for steg

Målet er å gjøre et nytt comeback i fartsrennene i Lake Louis i slutten av november. I januar i år opererte han kneet, men fortsatt tåler han ikke full belastning.

– Men det er iallefall ikke ute av kontroll, så steg for steg blir kneet bedre, sier fortsetter Lund Svindal.

I begynnelsen av august var han på snø på Fogefonna for første gang etter kneoperasjonen. Pila har pekt oppover etter den første treningssamlingen, men ikke så bratt som han helst vil.

Sesongoppkjøringen har vært preget av hevelser. Også i Chile «vokser» kneet etter belastning i bakken.

– Vil kjøre alt

– Det fungerer greit nå. Men det kan ikke bli noe særlig dårligere. Det er spennende hver dag for å se om det blir bedre, mer stabilt, eller dårligere. Det er ikke noe særlig dersom det blir dårligere enn det er nå, sier Lund Svindal.

Men tross usikkerheten presser Lund Svindal mer på trening enn på samme tid i fjor for å rekke sesongstarten.

Om ti uker venter første fartsrenn i verdenscupen, og deretter en sesong der OL står som det største og viktigste på kalenderen.

– I utgangspunktet har jeg lyst til å kjøre «alt». Det er ikke sikkert jeg klarer det, men det er ingen vits å luke ut renn allerede nå. Jeg får ta det som det kommer, sier Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal på ski

PÅ SKI IGJEN: Aksel Lund Svindal kjørte på ski igjen i begynnelsen av august.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal