NRK Meny
Normal

Lund Svindal om kneskaden: – Har ikke kontroll

Aksel Lund Svindal insisterer på å kjøre «alle» renn i comebacksesongen, men først må han få skikk på kneet som fortsatt plager ham etter operasjonen.

Aksel Lund Svindal

USIKKER: Aksel Lund Svindal håper kneet holder i comebacket om ti uker. Her før avreise til treningsleiren i Chile.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Kontroll har jeg ikke. Til det føler jeg at det for usikkert hvordan jeg reagerer når det kommer mer krevende forhold. Foreløpig har det vært ganske enkel trening her, sier Aksel Lund Svindal på telefon fra landslagets treningsleir i Chile.

– Bedre steg for steg

Målet er å gjøre et nytt comeback i fartsrennene i Lake Louis i slutten av november. I januar i år opererte han kneet, men fortsatt tåler han ikke full belastning.

– Men det er iallefall ikke ute av kontroll, så steg for steg blir kneet bedre, sier fortsetter Lund Svindal.

I begynnelsen av august var han på snø på Fogefonna for første gang etter kneoperasjonen. Pila har pekt oppover etter den første treningssamlingen, men ikke så bratt som han helst vil.

Sesongoppkjøringen har vært preget av hevelser. Også i Chile «vokser» kneet etter belastning i bakken.

– Vil kjøre alt

– Det fungerer greit nå. Men det kan ikke bli noe særlig dårligere. Det er spennende hver dag for å se om det blir bedre, mer stabilt, eller dårligere. Det er ikke noe særlig dersom det blir dårligere enn det er nå, sier Lund Svindal.

Men tross usikkerheten presser Lund Svindal mer på trening enn på samme tid i fjor for å rekke sesongstarten.

Om ti uker venter første fartsrenn i verdenscupen, og deretter en sesong der OL står som det største og viktigste på kalenderen.

– I utgangspunktet har jeg lyst til å kjøre «alt». Det er ikke sikkert jeg klarer det, men det er ingen vits å luke ut renn allerede nå. Jeg får ta det som det kommer, sier Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal på ski

PÅ SKI IGJEN: Aksel Lund Svindal kjørte på ski igjen i begynnelsen av august.

Siste nytt

  • Ekstraordinært Forbundsting

    Norges Cykleforbund vil avholde et ekstraordinært Forbundsting før sitt ordinære ting 10-11. mars 2018. Det etter at de torsdag kveld mottok et tilstrekkelig antall tilbakemeldinger fra klubber og regioner som krevde dette. Dato og sted er ikke avklart.

  • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

    Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

    Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
    Foto: John-André Samuelsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvalifisering