Hopp til innhold

Nordmenn på første, tredje, femte og åttende: – Det er nesten som i langrenn

Aksel Lund Svindal vant med fem ørsmå hundredeler i super-G fredag.

Lund Svindal med seier i verdenscupen.

Aksel Lund Svindal kjørte en kanonavslutning i super-G i Val Gardena.

Nordmannen lå ni hundredeler bak italienske Christof Innerhofer til siste mellomtid. Men avslutningen var det ingenting å si på.

I mål var nordmannen fem små hundredeler foran. Det var nok til å sikre enda en verdenscupseier for Lund Svindal.

– Det fungerer ganske bra nå, smilte Svindal etter rennet.

– Det var bra. Med unntak av noen OL og sånne ting, har jeg kanskje ikke helt klart å ta noen risiko. Det er vanskelig å finne balansen, men det følte jeg at jeg gjorde i dag. Jeg kjente at det var akkurat som planlagt.

Dermed leder også Svindal verdenscupen sammenlagt, 17 poeng foran Marcel Hirscher.

Se Svindals løp øverst i artikkelen.

Jansrud på pallen

Før Svindal kjørte, viste det seg at mannen å slå, var nettopp Innerhofer. Han startet med nummer seks, men var langt foran konkurrentene da han kom i mål.

Han var hele sekundet foran sveitsiske Mauro Caviezel.

På start nummer ni var det Kjetil Jansrud sin tur. Nordmannen tapte noen hundredeler til Innerhofer gjennom hele løpet. Til siste mellomtid lå Jansrud 24 hundredeler bak. Derfra og ned kjørte Jansrud litt raskere enn italieneren, men han var inne som nummer to, 22 hundredeler bak Innerhofer.

– Jeg syns jeg kjørte helt OK. Det var nok partier hvor jeg traff helt perfekt. Så var det noen steder jeg kjørte litt for trygt. Innerhofer har kjørt helt rått på toppen. Det er mange igjen, men jeg hadde en veldig god følelse. Det skal bli vanskelig å slå Innerhofer, sa Jansrud til NRK etter sitt løp.

Artikkelen fortsetter etter videoen!

Se Kjetil Jansruds løp her.

Og Jansruds spådom viste seg å stemme. Kun Aksel Lund Svindal var raskere enn italieneren. Kjetil Jansrud endte til slutt som nummer tre.

Fire nordmenn blant de syv beste

Også Aleksander Aamodt Kilde tapte til italieneren på toppen av løypa. Til siste mellomtid lå nordmannen over syv tideler bak, men i mål hadde han kjørt inn noen hundredeler.

Bortsett fra Lund Svindal var det ingen av de andre konkurrentene som klarte å tukte Aamodt Kilde. Han endte på femteplass.

Tre nordmenn blant de fire beste. Det lar seg høre. Men også Adrian Smisted Sejersted gjorde et meget bra løp. Han endte som åtte, 87 hundredeler bak Lund Svindal.

– Fire nordmenn blant de syv beste. Det er nesten som i langrenn, smilte Svindal.

Også lagkameratene gleder seg over den solide norske prestasjonen.

– Det viser hvor bra vi får det til å fungere. Det er kult å se at vi lever opp til forventningene her i Val Gardena. Lagmessig er det veldig bra, sier Aamodt Kilde etter rennet.

Se Aamodt Kildes løp her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal