Her får Svindal en skrue løs

Aksel Lund Svindal kom aldri til mål da en skrue løsnet og bindingen falt av.

Det gikk ikke som forventet under dagens storslalåm i Val d'Isere - Aksel Lund Svindal kjørte ut da den ene bindingen løsnet.

Slik gikk det for Aksel Lund Svindal i lørdagens storslalåm.

Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i lørdagens storslalåmrenn i Val d'Isère. Nordmannen mistet bakbindingen og kjørte tidlig ut i 1. omgang.

Svindal var sjanseløs da utstyret sviktet, men tok seg fint inn og unngikk fall da hans løp ble ødelagt.

– Det var en skrue som ble revet ut av skien. Det skal ikke skje, men kan skje. Dessverre er det en svakhet i materialet skiene er laget av, sa Svindal til NTB.

Ligety kjørte også ut

Han var skuffet etter at utstyret ikke kunne ta ham til mål i verdenscuprennet.

– Det var isete, og en bruker gjerne litt ekstra muskelkraft, men utstyret skal tåle det her. For det var absolutt greie verdenscupforhold, sa Nero-alpinisten.

Han var ikke alene om å kjøre ut i Frankrike lørdag. Storslalåmstjernen Ted Ligety kjørte også ut.

– Det er irriterende at det skjer, men jeg får ikke gjort noe med det nå, sukket Svindal overfor NTB etter at bindingen ødela hans jakt på god plassering lørdag.

Sterkt av Kristoffersen

Henrik Kristoffersen hadde startnummer 49, men kjørte fullstendig uten respekt for verdenscupstjernene. 19-åringen lå på 13.-plass etter 1. omgang, men ga ytterligere gass i 2. omgang og ble nummer ni.

– Jeg er veldig happy med topp ti fra startnummer 49, sa Kristoffersen til NTB.

– Jeg tror jeg kunne hentet noen hundredeler før sluttpartiet og kanskje noen på toppen. Det ble litt dårlig tempo helt i bunn, men mellompartiet er jeg veldig godt fornøyd med, la Kristoffersen til etter karrierebeste i storslalåm.

– Det var litt sporete i 1. omgang, men jeg valgte en litt rund linje og merket ikke så mye til slag, sa alpintalentet til NTB.

Haugen skuffet

Leif Kristian Haugen fikk det ikke helt til. Han endte på 17.-plass etter å ha vært nummer 15 etter én omgang.

– Dette var ikke veldig bra for min del. Det var brukbart mot slutten av begge omganger, men jeg fikk ikke helt til arbeidsoppgavene mine. Spesielt inngangene satt ikke, sa Haugen.

I Beaver Creek ble han nummer åtte i storslalåm nylig. Den plasseringen klarte han ikke å følge opp lørdag. Han gledet seg i stedet over lagkameraten.

– Veldig moro med Henrik. Han er en råtass som ikke er redd for å satse. Dette har vi sett i europacupen før. Jeg er ikke overrasket over at han klarer topp ti, lød rosen fra Haugen om landsmannen.

Siste nytt

 • Drafta av Arizona Coyotes

  Sarpingen Emil Martinsen Lilleberg er vald av Arizona Coyotes i fjerde runde av NHL-draften.

  Coyotes stadfestar valet av den norske 20-åringen på sin Twitter-konto.

  Lilleberg blei vald som nummer 107 totalt i NHLs talentutvelging.

  Det er sjeldan at ein norsk spelar blir vald så tidleg. Sist ein nordmann blei vald i runde fire var då Steffen Søberg blei drafta av Washington Capitals i 2011.

  Lilleberg var i den norske VM-troppen i vår. Komande sesong skal han spele for den svenske klubben Oskarshamn.

  Laster Twitter-innhold
 • Nådde ikke opp i spurten

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller ble nummer sju og åtte da avslutningsetappen av sykkelrittet Tour de Wallonie endte i massespurt lørdag.

  Den nederlandske spurtstjernen Fabio Jakobsen var best av alle på de siste meterne.

  Alexander Kristoff og Rasmus Tiller var med i spurten, men klarte aldri å komme seg helt fram i tet.

  Sammenlagt ble Tour de Wallonie vunnet av amerikaneren Quinn Simmons. Odd Christian Eiking plasserte seg best av de norske på 22.-plass.

  Alexander Kristoff
  Foto: Dirk Waem / AFP
 • Haugesund slått av 3. divisjonslag

  Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget.

  Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid.

  Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål.

  Kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar.

  Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang.

  Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute.

  I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane.

  Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo.

  Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0.

  Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland.

  Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0

  Kristoffer Velde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal