NRK Meny
Normal

Gullvinner Svendsen ble inspirert av Svindals gull: – Han er et forbilde for meg

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Før han startet sin VM-sprint så Emil Hegle Svendsen Aksel Lund Svindal ta VM-gull i utforen i Schladming - og tenkte at det hadde vært perfekt om også han kunne være øverst på pallen samme dag som sin store idrettshelt.

Hegle Svendsen og Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har vært Hegle Svendsens forbilde i store deler av karrieren. Etter at Hegle Svendsen hadde tatt sitt første sprint-gull i VM-sammenheng la han ikke skjul på at utfor-gullet noen timer tidligere hadde motivert ham.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

– Aksel har vært en stor helt for meg i mange år. Jeg har sett opp til han lenge. Det å vinne VM-gull på samme dag som han, er en stor ære, forteller Hegle Svendsen etter seieren sin på VM-sprinten i Nove Mesto.

Aksel Lund Svindal var helt overlegen i utforrennet i Schladming lørdag. Dermed tok han, som første mannlige alpinist noensinne, sitt fjerde strake gull i VM.

Inspirert

Skiskytteren så på løpet til Lund Svindal før han kastet seg ut i sin egen konkurranse. Han ble svært imponert over det han så på TV-skjermen.

– Det var vanvittig, en maktdemonstrasjon. Han kom inn nesten sekundet foran nestemann, før det kom en til mellom der, sier Hegle Svendsen.

Artikkelen fortsetter under

Aksel Lund Svindal knuste konkurrentene ned utforbakken i dagens VM-øvelse.

Aksel med fantastisk utfor. Se løpet som inspirerte Emil Hegle Svendsen her.

Etter at Hegle Svendsen hadde tatt sitt første sprintgull i VM-sammenheng la han ikke skjul på at utforgullet noen timer tidligere hadde motivert ham.

– Det var absolutt inspirerende. Når han tok gull tenkte jeg at det hadde vært perfekt om jeg også kunne klare det i dag.

– En stor personlighet

I norsk idrett er det ingen Hegle Svendsen ser opp mer til enn alpinisten. Hvorfor, forklarer han på følgende måte:

– Det er fordi han er utrolig god. Og så er han en veldig omgjengelig fyr som er ålreit med alle, har jeg inntrykk av. Han er bare en stor personlighet, sier Hegle Svendsen og legger til at han ikke kjenner Lund Svindal godt på privaten.

– Vi prater litt av og til, men jeg kjenner han ikke veldig godt.

Neste gang de to nordmennene har mulighet til å ta VM-gull samme dag er søndag 17. februar. Da skal Emil Hegle Svendsen ut i fellesstart, mens Lund Svindal skal bryne seg på slalåm – en øvelse han tradisjonelt ikke har vært like sterk i. Dermed ser utsiktene større ut for skiskytteren den dagen.

Siste nytt

 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Mbappé ble «Golden Boy»

  Det franske spissfenomenet Kylian Mbappé (18) fikk mandag Golden Boy-prisen som verdens beste fotballspiller under 21 år. Det er den italienske avisen Tuttosport som står bak prisen, som er blitt delt ut siden 2003.

  Kylian Mbappe
  Foto: Jean-christophe Verhaegen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm