NRK Meny
Normal

Gullvinner Svendsen ble inspirert av Svindals gull: – Han er et forbilde for meg

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Før han startet sin VM-sprint så Emil Hegle Svendsen Aksel Lund Svindal ta VM-gull i utforen i Schladming - og tenkte at det hadde vært perfekt om også han kunne være øverst på pallen samme dag som sin store idrettshelt.

Hegle Svendsen og Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har vært Hegle Svendsens forbilde i store deler av karrieren. Etter at Hegle Svendsen hadde tatt sitt første sprint-gull i VM-sammenheng la han ikke skjul på at utfor-gullet noen timer tidligere hadde motivert ham.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

– Aksel har vært en stor helt for meg i mange år. Jeg har sett opp til han lenge. Det å vinne VM-gull på samme dag som han, er en stor ære, forteller Hegle Svendsen etter seieren sin på VM-sprinten i Nove Mesto.

Aksel Lund Svindal var helt overlegen i utforrennet i Schladming lørdag. Dermed tok han, som første mannlige alpinist noensinne, sitt fjerde strake gull i VM.

Inspirert

Skiskytteren så på løpet til Lund Svindal før han kastet seg ut i sin egen konkurranse. Han ble svært imponert over det han så på TV-skjermen.

– Det var vanvittig, en maktdemonstrasjon. Han kom inn nesten sekundet foran nestemann, før det kom en til mellom der, sier Hegle Svendsen.

Artikkelen fortsetter under

Aksel Lund Svindal knuste konkurrentene ned utforbakken i dagens VM-øvelse.

Aksel med fantastisk utfor. Se løpet som inspirerte Emil Hegle Svendsen her.

Etter at Hegle Svendsen hadde tatt sitt første sprintgull i VM-sammenheng la han ikke skjul på at utforgullet noen timer tidligere hadde motivert ham.

– Det var absolutt inspirerende. Når han tok gull tenkte jeg at det hadde vært perfekt om jeg også kunne klare det i dag.

– En stor personlighet

I norsk idrett er det ingen Hegle Svendsen ser opp mer til enn alpinisten. Hvorfor, forklarer han på følgende måte:

– Det er fordi han er utrolig god. Og så er han en veldig omgjengelig fyr som er ålreit med alle, har jeg inntrykk av. Han er bare en stor personlighet, sier Hegle Svendsen og legger til at han ikke kjenner Lund Svindal godt på privaten.

– Vi prater litt av og til, men jeg kjenner han ikke veldig godt.

Neste gang de to nordmennene har mulighet til å ta VM-gull samme dag er søndag 17. februar. Da skal Emil Hegle Svendsen ut i fellesstart, mens Lund Svindal skal bryne seg på slalåm – en øvelse han tradisjonelt ikke har vært like sterk i. Dermed ser utsiktene større ut for skiskytteren den dagen.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert