Ny avtale for Thoresen verdt godt over 20 millioner

KHL-stjernen Patrick Thoresen har skrevet under en ny ettårskontrakt med SKA St. Petersburg.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen drømmer om å spille i NHL, men foreløpig har han fornyet kontrakten i russisk ishockey.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Thoresen har fra før en årslønn på over 20 millioner, denne bekrefter ishockey-proffen at blir enda bedre nå.

– Jeg er veldig fornøyd med ny kontrakt. Det var en grei prosess. Selv om vi ikke har vunnet noe så har klubben satt pris på de personlige prestasjonene og det jeg har gjort for dem, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

Var i tenkeboksen

– Jeg trives godt her og det gjør familien også. Jeg gikk noen runder med meg selv, men det ble en bra løsning for meg og familien.

Finske Jukka Jalonen fikk sparken som trener i klubben etter at SKA St. Petersburg røk ut tidlig i sluttspillet.

Nå har klubben fått på plass Vyacheslav Bykov - en gammel kjenning av Thoresen.

– Nå får vi en ny giv med ny trener. Jeg håper det gir oss ny tenning. Jeg har god erfaring med treneren som kommer. Ikke noe vondt om Jukka (Jalonen), men det var kanskje på tide å gi stafettpinnen videre. Vi trengte en forandring og da er det enklere å sparke treneren enn 25 spillere.

Drømmer om NHL

Thoresen ble trent av Vyacheslav Bykov da nordmannen spilte i Salavat Yulaev.

Bykov ønsket Thoresen med videre denne gangen også. Det var en av grunnene til at KHL-proffen fikk ny kontrakt.

– Hva med NHL nå?

– Jeg er verken ung eller gammel og har fortsatt en drøm i det fjerne om å spille i NHL, men foreløpig er det lagt på is.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal