Lukaku sørget for nytt United-målshow

Belgieren scoret to ganger da Manchester United knuste CSKA Moskva i Mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CSK-MUN/

DOBBEL: Romelu Lukaku fortsetter å banke inn mål for Manchester United

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Romelu Lukaku hadde scoret sju ganger på sju oppgjør før Manchester Uniteds andre gruppespillskamp i Mesterligaen. Og José Mourinhos sommersignering er langt – langt fra mettet på mål.

På bortebane mot CSKA Moskva vartet giganten fra Belgia opp med to scoringer, og bidro til at United-fansen fikk nyte nok et målkalas.

– Vi var veldig sterke og drepte kampen, konstaterte Mourinho overfor Viasat etter kampen.

Det endte 4-1, i byen der United i 2008 sikret sitt hittil siste Champions League-trofé, og den engelske klubben fosser frem i gruppespillet. Etter to kamper topper de tabellen med full pott, 7–1 i målforskjell, og tre Lukaku-scoringer.

– Han har nå en flott scoringsrekke. Lukaku er en utrolig god spiller, som kan score mange mål når han er omringet av kvalitetsspillere. Han scorer viktige mål nesten hver eneste kamp for oss, sa Mourinho.

20 magiske United-minutter

Mourinho måtte igjen klare seg uten Paul Poga, Marouane Fellaini og Michael Carrick på midtbanen, men med Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial og Romelu Lukaku på topp, går det meste bra om dagen.

Kampen var bare tre minutter gammel, da Martial dukket opp på venstrekanten og leverte et flott innlegg til Lukaku på bakerste stole. CSKA-stopperen ble usynlig i duellen med United-spissen, som tilsynelatende enkelt headet inn 1–0 til gjestene.

Mkhitaryan leverte igjen en strålende kamp, og sørget for at den svenske dommeren måtte peke på straffemerket ti minutter senere. Martial viste selvtilliten som ble etterlyst forrige sesong, sendte keeperen feil vei, og økte til 2–0.

Trioen på topp lekte seg med vertenes forsvar før pause. Et nytt innlegg fra Martial fikk passere hele lønningslista til den russiske klubben og havnet i beina til Lukaku. Han fikk utrolig nok stå helt alene, og da var det ingen sak for belgieren å sette inn sitt andre for kvelden, og dermed 3–0 til United før 20 minutter var spilt.

Angrepstrioen leverte

Mourinho har akket seg over det tette kampprogrammet og å måtte spille i Premier League allerede lørdagen etter en onsdagskamp i Europa. United roet seg likevel ikke veldig mye ned etter hvilen.

Og endelig skulle det være Mkhitaryans tur til å være sist på ballen. En fryktelig pasning fra CSKA-midtbanen endte i beina til Martial, som stormet mot mål og fyrte av et skudd hardt nok til at hjemmelagets keeper måtte gi retur. Den fikk Mkhitaryan tak i, og han scoret sitt første mesterligamål for sesongen.

Dermed hadde hele Uniteds angrepsrekke notert seg på scoringslista for anledningen.

Og da så også gjestene ut til å være fornøyde. Vertene, derimot, fikk lite å glede seg over, annet enn Konstantin Kutsjaevs redusering like før slutt.

Det endte 4–1 i Moskva og United topper tabellen i gruppe A. Basel knuste Benfica 5–0 og inntok med det andreplassen.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal