NRK Meny
Normal

Lukaku sørget for nytt United-målshow

Belgieren scoret to ganger da Manchester United knuste CSKA Moskva i Mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-CSK-MUN/

DOBBEL: Romelu Lukaku fortsetter å banke inn mål for Manchester United

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Romelu Lukaku hadde scoret sju ganger på sju oppgjør før Manchester Uniteds andre gruppespillskamp i Mesterligaen. Og José Mourinhos sommersignering er langt – langt fra mettet på mål.

På bortebane mot CSKA Moskva vartet giganten fra Belgia opp med to scoringer, og bidro til at United-fansen fikk nyte nok et målkalas.

– Vi var veldig sterke og drepte kampen, konstaterte Mourinho overfor Viasat etter kampen.

Det endte 4-1, i byen der United i 2008 sikret sitt hittil siste Champions League-trofé, og den engelske klubben fosser frem i gruppespillet. Etter to kamper topper de tabellen med full pott, 7–1 i målforskjell, og tre Lukaku-scoringer.

– Han har nå en flott scoringsrekke. Lukaku er en utrolig god spiller, som kan score mange mål når han er omringet av kvalitetsspillere. Han scorer viktige mål nesten hver eneste kamp for oss, sa Mourinho.

20 magiske United-minutter

Mourinho måtte igjen klare seg uten Paul Poga, Marouane Fellaini og Michael Carrick på midtbanen, men med Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial og Romelu Lukaku på topp, går det meste bra om dagen.

Kampen var bare tre minutter gammel, da Martial dukket opp på venstrekanten og leverte et flott innlegg til Lukaku på bakerste stole. CSKA-stopperen ble usynlig i duellen med United-spissen, som tilsynelatende enkelt headet inn 1–0 til gjestene.

Mkhitaryan leverte igjen en strålende kamp, og sørget for at den svenske dommeren måtte peke på straffemerket ti minutter senere. Martial viste selvtilliten som ble etterlyst forrige sesong, sendte keeperen feil vei, og økte til 2–0.

Trioen på topp lekte seg med vertenes forsvar før pause. Et nytt innlegg fra Martial fikk passere hele lønningslista til den russiske klubben og havnet i beina til Lukaku. Han fikk utrolig nok stå helt alene, og da var det ingen sak for belgieren å sette inn sitt andre for kvelden, og dermed 3–0 til United før 20 minutter var spilt.

Angrepstrioen leverte

Mourinho har akket seg over det tette kampprogrammet og å måtte spille i Premier League allerede lørdagen etter en onsdagskamp i Europa. United roet seg likevel ikke veldig mye ned etter hvilen.

Og endelig skulle det være Mkhitaryans tur til å være sist på ballen. En fryktelig pasning fra CSKA-midtbanen endte i beina til Martial, som stormet mot mål og fyrte av et skudd hardt nok til at hjemmelagets keeper måtte gi retur. Den fikk Mkhitaryan tak i, og han scoret sitt første mesterligamål for sesongen.

Dermed hadde hele Uniteds angrepsrekke notert seg på scoringslista for anledningen.

Og da så også gjestene ut til å være fornøyde. Vertene, derimot, fikk lite å glede seg over, annet enn Konstantin Kutsjaevs redusering like før slutt.

Det endte 4–1 i Moskva og United topper tabellen i gruppe A. Basel knuste Benfica 5–0 og inntok med det andreplassen.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma