Hopp til innhold

Lucas (19) om Kitzbühel-sjokket: – Jeg er den neste

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Selv om det ble den sure fjerdeplassen for Lucas Braathen, overrasket 19-åringen alle og presenterte seg for alvor for verdensscenen i Østerrike.

OVERRASKET ALLE: Lucas Braathen klinte til i Kitzbühel og ledet etter den første omgangen.

– Hvem er Lucas Braathen?

– Jeg er den neste, kom det kontant fra 19-åringen, på spørsmål fra NRK om hvem han er.

3HSmYXOjycI

SUPERTALENTET: Lucas Braathen ledet etter den første omgangen, og ble nummer fire i Østerrike.

Foto: JOE KLAMAR

For selv om det ikke ble pallen, så noterte han seg for sin beste plassering i verdenscupen, da han delte fjerdeplassen med Henrik Kristoffersen.

– Det er fett, ass. Fett. Det klikker når han foran meg kommer og jeg vet det kommer til å bli et brøl der uansett. Jeg må gjøre det igjen, sa Braathen til NRK etter rennet i Kitzbühel.

– Jeg må klype meg i armen

For fra startnummer 34 overrasket den norske 19-åringen alle i Kitzbühel da han fosset ned til ledelse i første omgang. Braathen tok ledelsen med 0,33 sekunder på Daniel Yule, og trodde ikke på resultatskjermen da han kom i mål.

– Jeg tenkte at det var tull. At det ikke stemte. Jeg hørte mange høye rop og tenkte at da er det i hvert fall topp 30, sa Braathen til NRK etter superomgangen.

– Jeg må klype meg i armen, det er vanvittig bra, kommenterte NRKs alpinekspert, Marius Arnesen da unggutten kjørte inn til ledelse i den første omgangen.

Og som siste startende i den andre omgangen, like etter at nettopp sveitsiske Yule hadde kjørt en sterk andre omgang, klinte Braathen til igjen.

FJERDEPLASS: Lucas Braathen kjørte ned til en fjerdeplass i folkehavet i Østerrike.

Fra toppen viste klokka grønne tider, men på slutten røynet det på. Til slutt stod nordmannen igjen som nummer fire.

– Jeg ga ham 50/50 sjanse, det er sterkt kjørt. Jeg er glad det ikke var ett hundredel raskere, skjøt en spøkefull Kristoffersen inn etter rennet.

– Sin egen vei, er den beste veien

Men når det kommer til hvem som skal være den neste og beste norske slalåmkjøreren, vil Kristoffersen ha et ord med i laget.

– Vi skal bli to om den, det skal vi. Lucas er flink, han kjører godt på ski, og det er det viktigste. Så er det selvfølgelig mye å lære, jeg har mye og lære jeg og, selv om jeg har holdt på i noen flere år, forteller Kristoffersen.

LHffsNb5bHI

DELT: Henrik Kristoffersen delte fjerdeplassen i slalåmrennet med Braathen.

Foto: JOE KLAMAR

Samtidig kommer han med råd til unggutten.

– Han har alle muligheter til å bli god, så lenge det er tæl og man tør å gå sine egne veier. Gjøre sine egne ting, gjør du som alle andre, så blir du som alle andre. Og det tror jeg ikke han har gjort frem til nå, så da må han bare fortsette med det.

Og akkurat den analysen, støtter 19-åringen fra Bærum skiklubb.

– Jeg er enig. Jeg tror at å gå sine egne vei er den beste veien. Så det er planen fremover også, avslutter Braathen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal