Lucas (19) om Kitzbühel-sjokket: – Jeg er den neste

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Selv om det ble den sure fjerdeplassen for Lucas Braathen, overrasket 19-åringen alle og presenterte seg for alvor for verdensscenen i Østerrike.

OVERRASKET ALLE: Lucas Braathen klinte til i Kitzbühel og ledet etter den første omgangen.

– Hvem er Lucas Braathen?

– Jeg er den neste, kom det kontant fra 19-åringen, på spørsmål fra NRK om hvem han er.

3HSmYXOjycI

SUPERTALENTET: Lucas Braathen ledet etter den første omgangen, og ble nummer fire i Østerrike.

Foto: JOE KLAMAR

For selv om det ikke ble pallen, så noterte han seg for sin beste plassering i verdenscupen, da han delte fjerdeplassen med Henrik Kristoffersen.

– Det er fett, ass. Fett. Det klikker når han foran meg kommer og jeg vet det kommer til å bli et brøl der uansett. Jeg må gjøre det igjen, sa Braathen til NRK etter rennet i Kitzbühel.

– Jeg må klype meg i armen

For fra startnummer 34 overrasket den norske 19-åringen alle i Kitzbühel da han fosset ned til ledelse i første omgang. Braathen tok ledelsen med 0,33 sekunder på Daniel Yule, og trodde ikke på resultatskjermen da han kom i mål.

– Jeg tenkte at det var tull. At det ikke stemte. Jeg hørte mange høye rop og tenkte at da er det i hvert fall topp 30, sa Braathen til NRK etter superomgangen.

– Jeg må klype meg i armen, det er vanvittig bra, kommenterte NRKs alpinekspert, Marius Arnesen da unggutten kjørte inn til ledelse i den første omgangen.

Og som siste startende i den andre omgangen, like etter at nettopp sveitsiske Yule hadde kjørt en sterk andre omgang, klinte Braathen til igjen.

FJERDEPLASS: Lucas Braathen kjørte ned til en fjerdeplass i folkehavet i Østerrike.

Fra toppen viste klokka grønne tider, men på slutten røynet det på. Til slutt stod nordmannen igjen som nummer fire.

– Jeg ga ham 50/50 sjanse, det er sterkt kjørt. Jeg er glad det ikke var ett hundredel raskere, skjøt en spøkefull Kristoffersen inn etter rennet.

– Sin egen vei, er den beste veien

Men når det kommer til hvem som skal være den neste og beste norske slalåmkjøreren, vil Kristoffersen ha et ord med i laget.

– Vi skal bli to om den, det skal vi. Lucas er flink, han kjører godt på ski, og det er det viktigste. Så er det selvfølgelig mye å lære, jeg har mye og lære jeg og, selv om jeg har holdt på i noen flere år, forteller Kristoffersen.

LHffsNb5bHI

DELT: Henrik Kristoffersen delte fjerdeplassen i slalåmrennet med Braathen.

Foto: JOE KLAMAR

Samtidig kommer han med råd til unggutten.

– Han har alle muligheter til å bli god, så lenge det er tæl og man tør å gå sine egne veier. Gjøre sine egne ting, gjør du som alle andre, så blir du som alle andre. Og det tror jeg ikke han har gjort frem til nå, så da må han bare fortsette med det.

Og akkurat den analysen, støtter 19-åringen fra Bærum skiklubb.

– Jeg er enig. Jeg tror at å gå sine egne vei er den beste veien. Så det er planen fremover også, avslutter Braathen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skadesmell for Bayern München

  Bayern München-spiss Robert Lewandowski pådro seg en skade i kneet under mesterligakampen mot Chelsea, bekrefter klubben på Twitter. Nå er storscoreren ute i fire uker, og dermed går han glipp av returoppgjøret 18. mars. Spissen er toppscorer i mesterligaen med 11 mål – ett mer enn Erling Braut Haaland.

  Lewandowski
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Shaw roste Solskjær før Brugge-kamp

  Luke Shaw hyllet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Manchester Uniteds returkamp i europaligaen mot belgiske Club Brugge. Oppgjøret i Beliga forrige uke endte 1-1.

  – Han har vært utrolig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han har klart å få oss alle til å smile. Han har vært fantastisk og gjengen har det veldig bra med ham, sa Shaw.

  Europaligaen er den andre muligheten for Solskjærs lag å kvalifisere seg til mesterligaen. På spørsmål om cupveien kunne være den letteste veien, svarte nordmannen:

  – Det er gode lag i europaligaen, og vi er nødt til å komme oss forbi Club Brugge først. Vi ser frem mot kampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Tennisstjerne legger opp

  Den russiske tennisspilleren Maria Sjarapova (32) legger opp. Det skriver New York Times. Sjarapova var på vei mot comeback etter å ha mottatt en 15 måneders utestengelse for å ha brukt det ulovlige stoffet meldonium. På veien tilbake har hun slitt med skader, og har nå bestemt seg for å legge opp. Sjarapova har vunnet fem individuelle Grand Slam-titler.

  FILE PHOTO: Maria Sharapova of Russia celebrates after defeating Sabine Lisicki of Germany in their semi-final match at the Wimbledon tennis championships in London
  Foto: Eddie Keogh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal