NRK Meny
Normal

LSK tapte for Europas beste lag: - Slipper inn «drittmål»

ÅRÅSEN/OSLO (NRK): LSK Kvinner møtte overmakten i FFC Frankfurt i 8-delsfinalen. Men treneren fortviler etter å ha blitt slått solid av Mesterliga-vinneren fra forrige sesong.

I helga mottok de gullet som norske seriemestere. 
I dag hadde LSK Kvinner en meget vanskelig oppgave i 1/8-finalen i mesterligaen - da tittelforsvarer FFC Frankfurt var motstander på Åråsen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er veldig skuffet. Jeg syns vi presterer ok, men vi er for upresise med ballen selv og slipper inn drittmål. Så ja, jeg er skuffet, sier LSK Kvinners trener Monica Knutsen til NRK

Norske lag har lav ranking i Europa og norsk klubber må vente seg hardeste motstand når de spiller i Europa. Det gjaldt i høyeste grad for trekningen LSK Kvinners fikk i 8-delsfinalen i den gjeveste klubbturneringen for kvinner. Og det ble for tøft.

– Det var vel ikke ufortjent at de får 2-0 ut fra kampen, men vi hadde på en måte et håp om å stå med et bedre resultat. Jeg syns vi har mer å gå på. Vi ser at det er nivåforskjell, men følte absolutt ikke at det var umulig, sier LSK-spiller Emilie Haavi etter tapet.

Måtte jage ball

FFC Frankfurt slo PSG 2-1 i finalen i Mesterligaen i våres. Og onsdag kveld sto 8 av de spillerne som startet den kampen på Åråsen da dommeren blåste i gang kampen.

Og det var ingen tvil om at det var LSK som måtte jage ball og de ble løpende mye i mellom. Hjemmelaget måtte også klare seg uten Isabel Herlovsen som var utestengt for rødt kort fra forrige runde mot FC Zürich. Lene Mykjåland var derimot tilbake og var en av LSKs beste spillere.

Ble presset bakover

Men ingen kunne hindre at det tyske mesterlaget med flere svært meritterte spillere på laget, gikk opp i 1-0 etter 37 minutter ved Mandy Islacker. For øvrig spilleren som også avgjorde Mesterliga-finalen i våres.

Lene Mykjåland fikk sin store mulighet etter 54 minutter, men kampen ble mer eller mindre avgjort da Kerstin Garefekes doblet ledelsen for gjestene. LSK kvinner får en tøff oppgave når bortekampen venter om en uke i Tyskland.

– Det blir tøft. Vi må vinne 3-0 og scoret tre mål borte mot Frankfurt høres tøft ut. Men vi drar ned med troen på at vi kan klare det selvfølgelig, sier Haavi.

Siste nytt

 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK
 • Real Madrid vant klubb-VM

  Cristiano Ronaldo ble matchvinner da Real Madrid forsvarte tittelen i klubb-VM med 1-0 i finalen mot brasilianske Gremio. Det er tredje gang Real vinner turneringen. Laget vant også forrige sesong, da mot japanske Kashima Antlers.

  Cristiano Ronaldo (R)

Sendeplan

Kl. Program Kanal