NRK Meny
Normal

LSK tapte for Europas beste lag: - Slipper inn «drittmål»

ÅRÅSEN/OSLO (NRK): LSK Kvinner møtte overmakten i FFC Frankfurt i 8-delsfinalen. Men treneren fortviler etter å ha blitt slått solid av Mesterliga-vinneren fra forrige sesong.

I helga mottok de gullet som norske seriemestere. 
I dag hadde LSK Kvinner en meget vanskelig oppgave i 1/8-finalen i mesterligaen - da tittelforsvarer FFC Frankfurt var motstander på Åråsen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er veldig skuffet. Jeg syns vi presterer ok, men vi er for upresise med ballen selv og slipper inn drittmål. Så ja, jeg er skuffet, sier LSK Kvinners trener Monica Knutsen til NRK

Norske lag har lav ranking i Europa og norsk klubber må vente seg hardeste motstand når de spiller i Europa. Det gjaldt i høyeste grad for trekningen LSK Kvinners fikk i 8-delsfinalen i den gjeveste klubbturneringen for kvinner. Og det ble for tøft.

– Det var vel ikke ufortjent at de får 2-0 ut fra kampen, men vi hadde på en måte et håp om å stå med et bedre resultat. Jeg syns vi har mer å gå på. Vi ser at det er nivåforskjell, men følte absolutt ikke at det var umulig, sier LSK-spiller Emilie Haavi etter tapet.

Måtte jage ball

FFC Frankfurt slo PSG 2-1 i finalen i Mesterligaen i våres. Og onsdag kveld sto 8 av de spillerne som startet den kampen på Åråsen da dommeren blåste i gang kampen.

Og det var ingen tvil om at det var LSK som måtte jage ball og de ble løpende mye i mellom. Hjemmelaget måtte også klare seg uten Isabel Herlovsen som var utestengt for rødt kort fra forrige runde mot FC Zürich. Lene Mykjåland var derimot tilbake og var en av LSKs beste spillere.

Ble presset bakover

Men ingen kunne hindre at det tyske mesterlaget med flere svært meritterte spillere på laget, gikk opp i 1-0 etter 37 minutter ved Mandy Islacker. For øvrig spilleren som også avgjorde Mesterliga-finalen i våres.

Lene Mykjåland fikk sin store mulighet etter 54 minutter, men kampen ble mer eller mindre avgjort da Kerstin Garefekes doblet ledelsen for gjestene. LSK kvinner får en tøff oppgave når bortekampen venter om en uke i Tyskland.

– Det blir tøft. Vi må vinne 3-0 og scoret tre mål borte mot Frankfurt høres tøft ut. Men vi drar ned med troen på at vi kan klare det selvfølgelig, sier Haavi.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal