LSK mot Frankfurt uten Mykjåland?

Lene Mykjåland ble matchvinner da LSK tok seg videre i mesterligaen. Nå henger åttedelsfinalen i en tynn tråd for 28-åringen.

lene

SLITER MED SKADE: Lene Mykjåland er redd hun ikke blir spilleklar til første runde av åttedelsfinalen mot regjerende mester Frankfurt. Her under VM i Canada tidligere i år.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I morgen tar LSK kvinner imot seriegullet på hjemmebane etter en suveren sesong.Vinner de den siste seriekampen mot Kolbotn, står klubben med 59 poeng av 66 mulige.

Men serien ble avgjort for flere uker siden. Nå er det fullt fokus på mesterligakampene mot storklubben Frankfurt som gjelder. Da kan Lene Mykjåland nok en gang bli en avgjørende spiller - hvis hun rekker å bli skadefri.

Lene Mykjåland sliter med skader

Avgjorde i sekstendelsfinalen

– Det går veldig sakte synes jeg, men jeg har et mål om å få spille mot Frankfurt, forteller Mykjåland.

Da LSK tok seg videre fra 16-delsfinalen mot FC Zürich, ble Mykjåland den store helten etter å ha scoret det avgjørende målet i ekstraomgangene. Nå håper hun å få sjansen igjen mot de regjerende mesterne Frankfurt.

– Jeg har veldig, veldig, veldig lyst til å spille!

Skaden i foten som har vært av og på i to måneder, gjør at åttedelsfinalen kan bli spilt uten henne.

– Kan ikke erstatte Lene

I tillegg til at keeper Gudbjörg Gunnarsdóttir har bristet et ribbein og er usikker, må Isabell Herlovsen stå over hjemmekampen mot Frankfurt på grunn av karantene.

I verste fall må både keeper og LSKs to mestscorende spillere se kampen fra sidelinjen.

LSK-trener Monica Knudsen vil ikke ta sorgene på forskudd, men forteller at spillere som Lene Mykjåland kommer til å bli savnet.

– Lene er veldig god, og vi kan ikke erstatte henne, men vi kan finne på andre løsninger. Vi har fremdeles et godt mannskap, så jeg tror vi skal få stablet opp et slagkraftig lag til kampen.

Siste nytt

  • Her kjører Mowinckel ut

    Ragnhild Mowinckel mistet balansen og kjørte ut i sesongens første verdenscuprenn i utfor i Lake Louise. Alpinisten virket uskadet og reiste seg etter hvert for egen maskin. Maria Therese Tviberg (startnummer 42) imponerte med en foreløpig 13.-plass. Ilka Stuhec leder når drøyt 50 jenter har fullført rennet.

    Ragnhild Mowinckel falt i Lake Loise. Komm.: Ole Kristian Stoltenberg og Bjarne Solbakken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: utfor kvinner