LSK med rekord: – Vi har hatt en fantastisk sesong

LSK Kvinner ble seriemester i fotball etter at tabelltoer Klepp bare spilte 1–1 borte mot Vålerenga i dag. Det er romerikingenes femte strake seriemesterskap.

LSK Kvinner jubler

VANT UTEN Å SPILLE: LSK Kvinner ble seriemester for femte gang på rad da Klepp tapte poeng i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gullet var i boks fem runder før slutt, noe ingen har klart før i Toppseriens historie.

LSK Kvinner er fortsatt uten poengtap i årets sesong. Lørdag vant klubben 4–1 borte mot
Avaldsnes, og dermed måtte Klepp vinne søndagens kamp for fortsatt å ha en teoretisk sjanse til å ta igjen LSK.

Men det skjedde ikke. LSK-jentene er 16 poeng foran Klepp.

– Dette er gøy. Vi har hatt en fantastisk sesong, sier LSK-trener Hege Riise når NRK møter henne etter at hun har sett erkerival Vålerenga hjelpe laget til seriemesterskapet.

– Litt uvirkelig

Hege Riise

UVIRKELIG: – Det er litt rart å sitte rolig og se en kamp vi ikke spiller selv, og vite at man er seriemester når sluttsignalet går, sier LSK-trener Hege Riise

Foto: Anders Engeland / NRK

– Det var ganske avslappende i dag, å sitte å se på en kamp man ikke spiller selv, og vite at når sluttsignalet går, er man seriemester. Det er litt uvirkelig. Men samtidig vet vi jo at vi har gjort jobben selv.

– Vi leverte en god kamp i går, sier hun og tenker på 4-1-seieren borte over Avaldsnes. – Og det til tross for at flere av jentene har vært gjennom alt styret med VM-kvalifiseringen.

Hun er godt fornøyd med prestasjonen til laget, som ennå ikke har avgitt poeng på de 17 serierundene som er spilt.

Fikk hjelp av erkerivalen

Vålerenga hjalp LSK med å bli mester ved å utligne til 1–1 hjemme mot Klepp. Sherida Spitse sørget for poengdelingen i hovedstaden med drøyt 20 minutter igjen av kampen.

Da hadde Zaneta Wyne sendt Klepp i føringen bare to minutter tidligere.

Laster innhold, vennligst vent..

Hege Riise er fornøyd med at spillergruppa fortsatt er sultne tross bare seirer hittil i år, og at det er det femte mesterskapet på rad.

Feiring blir det ikke ennå, for allerede torsdag skal LSK ut i mesterligaspill mot russiske Zvezda 2005. Da må de nullstille seg.

– Vi er forberedt, og vet at vi møter et godt lag. Vi har ikke sett dem annet enn på video, og det er et lag som vi skal kunne matche.

Første kamp mot russerne spilles hjemme. Returen går i Russland to uker seinere.

– Derfor er vi veldig fokuserte på det som kommer. Derfor blir det ikke mye rom for feiring, men kanskje kan det bli en liten markering i forbindelse med hjemmekampen mot Lyn i serien søndag, sier LSK-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NM-semifinalene trukket

  I semifinalene i NM tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga, mens regjerende cupmester LSK Kvinner skal til Trondheim og møte Trondheims-Ørn. De to kampene er ikke endelig berammet, men skal spilles helgen 26. og 27. oktober.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sjuende strake NM-semi for LSK

  LSK Kvinner slo Kolbotn 3-1 i NM-kvartfinalen etter to scoringer av nysigneringen Emilie Nautnes og ett av Elise Thorsnes. Arna-Bjørnar slo Røa 1-0, Trondheims-Ørn vant 4-2 over Sandviken, og Vålerenga er klare for semifinale med 3-0 mot Avaldsnes.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Sturridge blir Sørloth-lagkamerat

  Daniel Sturridge blir lagkamerat med Alexander Sørloth i Trabzonspor. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Den engelske 29-åringen har vært klubbløs siden han ble frigitt av Liverpool i begynnelsen av juni.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal