Hopp til innhold

LSK med rekord: – Vi har hatt en fantastisk sesong

LSK Kvinner ble seriemester i fotball etter at tabelltoer Klepp bare spilte 1–1 borte mot Vålerenga i dag. Det er romerikingenes femte strake seriemesterskap.

LSK Kvinner jubler

VANT UTEN Å SPILLE: LSK Kvinner ble seriemester for femte gang på rad da Klepp tapte poeng i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gullet var i boks fem runder før slutt, noe ingen har klart før i Toppseriens historie.

LSK Kvinner er fortsatt uten poengtap i årets sesong. Lørdag vant klubben 4–1 borte mot
Avaldsnes, og dermed måtte Klepp vinne søndagens kamp for fortsatt å ha en teoretisk sjanse til å ta igjen LSK.

Men det skjedde ikke. LSK-jentene er 16 poeng foran Klepp.

– Dette er gøy. Vi har hatt en fantastisk sesong, sier LSK-trener Hege Riise når NRK møter henne etter at hun har sett erkerival Vålerenga hjelpe laget til seriemesterskapet.

– Litt uvirkelig

Hege Riise

UVIRKELIG: – Det er litt rart å sitte rolig og se en kamp vi ikke spiller selv, og vite at man er seriemester når sluttsignalet går, sier LSK-trener Hege Riise

Foto: Anders Engeland / NRK

– Det var ganske avslappende i dag, å sitte å se på en kamp man ikke spiller selv, og vite at når sluttsignalet går, er man seriemester. Det er litt uvirkelig. Men samtidig vet vi jo at vi har gjort jobben selv.

– Vi leverte en god kamp i går, sier hun og tenker på 4-1-seieren borte over Avaldsnes. – Og det til tross for at flere av jentene har vært gjennom alt styret med VM-kvalifiseringen.

Hun er godt fornøyd med prestasjonen til laget, som ennå ikke har avgitt poeng på de 17 serierundene som er spilt.

Fikk hjelp av erkerivalen

Vålerenga hjalp LSK med å bli mester ved å utligne til 1–1 hjemme mot Klepp. Sherida Spitse sørget for poengdelingen i hovedstaden med drøyt 20 minutter igjen av kampen.

Da hadde Zaneta Wyne sendt Klepp i føringen bare to minutter tidligere.

Laster innhold, vennligst vent..

Hege Riise er fornøyd med at spillergruppa fortsatt er sultne tross bare seirer hittil i år, og at det er det femte mesterskapet på rad.

Feiring blir det ikke ennå, for allerede torsdag skal LSK ut i mesterligaspill mot russiske Zvezda 2005. Da må de nullstille seg.

– Vi er forberedt, og vet at vi møter et godt lag. Vi har ikke sett dem annet enn på video, og det er et lag som vi skal kunne matche.

Første kamp mot russerne spilles hjemme. Returen går i Russland to uker seinere.

– Derfor er vi veldig fokuserte på det som kommer. Derfor blir det ikke mye rom for feiring, men kanskje kan det bli en liten markering i forbindelse med hjemmekampen mot Lyn i serien søndag, sier LSK-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Drømmetreff sendte Sverige ned

  Mannen som senket Norge på lørdag, Benjamin Sesko, scoret et vakkert mål på volley og sørget for at Slovenia klarte 1-1 mot Sverige tirsdag. Det sendte Sverige ned på nivå tre i nasjonsligaen, for de måtte vinne på hjemmebane for å beholde plassen.

  Emil Forsberg scoret svenskenes mål like før pause.

  Sesko
  Foto: Claudio Bresciani/TT / AP
 • U21-laget tapte for Spania

  Det norske U21-landslaget i fotball leverte ein godkjent kamp, men blei hakket for små mot eit sterkt spansk lag tysdag. Oppgjeret enda med 0-3-tap.

  Det spanske U21-landslaget var god matching for Leif Gunnar Smeruds utvalde før neste sommars EM-sluttspel. Spania er ingen kven som helst, og gjekk blant anna utan tap gjennom si EM-kvalifisering.

  Etter 38 minutt måtte keeper Kristoffer Klaesson i aksjon med ein flott beinparade på Rodrigo Riquelmes skot. På den etterfølgjande corneren fekk Jose Gragera stå umarkert inne i feltet og sette inn 1–0 frå kort hold.

  Abel Ruiz fekk det veldig enkelt inne i det norske feltet då han auka til 2–0 etter 51 minutt.

  På tampen fastsette Spania sluttresultatet til 3–0 då innbytar Hugo Novova fekk plass på kanten og sette ballen i mål ved første stolpe bak Klaesson.

  Kristoffer Klaesson
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sykkelstjerne angrer på hotellbråket

  Sykkelstjernen Mathieu van der Poel tar selvkritikk etter at han havnet i klammeri med to tenåringsjenter og ble anholdt av politiet natten før VM-fellesstarten i Australia søndag.

  – Jeg holdt den ene jenta i armen, men det var absolutt ikke med hensikt å skade noen. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri har skadet noen, sier belgieren til avisen Het Niewsblad, ifølge NTB.

  – Det er mange historier om at jeg dytter og sånne ting. Det er absolutt ikke sant. Det var ikke det som skjedde, forteller 27-åringen.

  Mathieu van der Poel under VM-fellesstarten i Australia
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste