NRK Meny
Normal

Løypeansvarlig fryktet dårlige VM-forhold – fikk munnkurv

Løypeansvarlig for skiskytter-VM uttrykte bekymring for løypene i Holmenkollen. Men det får han ikke lov å fortelle NRK.

Barnas Holmenkolldag

HØY AKTIVITET: Barnas Holmenkolldag er en av mange arrangementer som blir holdt i Kollen i VM-sesongen. Løypeansvarlig frykter det kan ødelegge for løypene.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

I et møte med NRK fredag forrige uke uttrykte løypeansvarlig for VM i skiskyting, Hans Peter Olsen, bekymring over snøkvaliteten i Holmenkollen og hvordan løypene kom til å bli under mesterskapet. Vi avtalte å gjennomføre et intervju med han rett over helgen.

Mandag møtte NRK Olsen i Holmenkollen som avtalt. Da dukket imidlertid administrerende direktør for Skiskytter-VM 2016 AS, Per Bergerud, opp og fortalte oss at vi ikke fikk intervjue løypeansvarlig. Overfor NRK presiserer Bergerud at han er den eneste som skal uttale seg i media.

– Vi har en policy om hvem som uttaler seg om VM, hvilket er helt vanlig, og det har vi styrt mot kommunikasjonssjefen og meg. Det er vi som uttaler oss på vegne av VM 2016, sier Bergerud.

Per Bergerud

FORNØYD: Per Bergerud føler Oslo kommune prioriterer VM, til tross for at de ikke fulgte VM-arrangørens ønske om å flytte Ungdommens Holmenkollrenn.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

For mye aktivitet i Kollen

Etter episoden har ikke Olsen ønsket å stille til intervju. Men NRK får bekreftet via flere kilder at det har vært bekymringer internt hos VM-arrangøren. Bekymringene handler om at anlegget i Holmenkollen kan ha blitt brukt for mye og for tett opptil VM. For to helger siden var det Barnas Holmenkolldag og nå i helgen ble Ungdommens Holmenkollrenn arrangert for nesten 2000 deltakere.

Flere skulle gjerne sett at anlegget ble "fredet" litt tidligere, slik at snøen fikk ligge mer i ro før mesterskapet. På et møte med kommunen kom VM-arrangøren med et ønske om å utsette Ungdommens Holmenkollrenn sist helg. Dette ønsket ble ikke hørt av kommunen, som arrangerte renn både lørdag og søndag.

Prioriterer bredden

Ingunn Olsen i Kultur og Idrettsbygg i Oslo begrunner valget med at det også er viktig for dem å opprettholde breddesatsingen.

– Det er viktig for oss at Holmenkollen nasjonalanlegg brukes i en fin kombinasjon av topp- og breddeidrett, og Ungdommens Holmenkollrenn er et strålende eksempel på breddeidrett, sier Olsen.

Noe av frustrasjonen går ut på at all aktiviteten i Kollen i forkant av VM ikke er etter avtale med Oslo kommune. Kommunen skal før vinteren ha lovet at VM skulle ha prioritet blant aktiviteter i Holmenkollen denne sesongen. Det mener kommunen de har gjort.

– Vi har hatt VM i bakhodet hele veien. Vi startet å produsere snø rekordtidlig i november, og har aldri produsert så mye snø. Vi har gjort alt vi kan for å bidra til gode forhold under VM, og akkurat nå er det supre forhold i Holmenkollen, sier Olsen i kommunen.

– Det mest ideelle hadde selvfølgelig vært om vi hadde fått lov til å ha Holmenkollen arena fri for annen aktivitet i hele vinter, men det er praktisk ikke mulig, sier Bergerud.

Siste nytt

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma