NRK Meny
Normal

Lover bedring etter EM-fadesen: – Det blir et annerledes norsk lag

GRONINGEN (NRK): De norske fotballkvinnene lover en ny og forbedret utgave av seg selv når de møter Nederland i VM-kvalifiseringen i fotball i kveld.

Nederland - Norge under EM fotball kvinner.

EM-FIASKO: Sommeren fotball-EM i Nederland ble en stor skuffelse for det norske landslaget. I åpningskampen tapte de mot Nederland.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I sommerens EM hadde de norske spillerne fullstendig scoringsvegring, og fikk en marerittstart på mesterskapet mot nettopp Nederland.

Denne gangen skal laget storme ut fra startblokkene og legge press på europamesteren.

– Vi skal ut på banen og gjøre en bedre prestasjon enn det vi gjorde sist. Vi skal gi dem kamp hele veien, sier Guro Reiten, som håper oppkjøringen til VM i Frankrike 2019 blir et langt lystigere kapittel, enn sommerens fotball-EM.

– Det blir et helt annerledes norsk lag, lover angrepsvåpenet.

Den første testen

Etter en sommer full av nedturer viste kvinnelandslaget i fotball klare tegn til bedring i de to første kampene i årets VM-kvalifisering. Først ble Nord-Irland slått 4-1, deretter ble det seks mål på en omgang mot Slovakia.

– Vi møtte to mindre gode motstandere. Det ga oss selvtillit. Vi fikk scoret mange mål og trent godt på forrige landslagssamling. Det håper vi å ta med oss inn i kampen mot Nederland, sier Maren Mjelde, som forventer et enormt trøkk på den intime arenaen i Groningen.

Mjelde

TØFF START: Norge fikk det tøft i åpningskampen mot Nederland. I kveld lover landslaget en bedre prestasjon.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Landslaget er proppfulle av selvtillit etter full pott så langt i VM-kvalifiseringen, men landslagssjef Martin Sjögren vet at den første skikkelige test kommer mot europamester Nederland.

– Forholdene er jevnere nå enn sist. Vi har vært samlet i en uke, og de har vært samlet i en uke. I sommer hadde de tre ukers forsprang. Ellers har vi utviklet spillet vårt og jeg håper virkelig at vi er så gode i morgen at vi gir Nederland kamp om poengene, sier landslagssjefen.

Føler seg trygge foran den store oppgaven

Caroline Graham Hansen er plutselig blitt Norges største stjerne etter at Ada Hegerberg ikke lenger ville spille for landslaget. Hun mener EM-ransakelsen har forandret landslaget.

– Vi har jobbet oss gjennom det dårlige mesterskapet, og vi hadde en god samling sist.

Sammen med en veldig god treningsuke føler alle seg trygge på at det kommer til å føles bra tirsdag.

– Vi møter en utgave av Nederland som er ganske lik den vi møtte i sommerens EM. Forskjellen er bare at vi kommer til å se ganske annerledes ut, smiler Graham Hansen.

Nederland mot Norge følger du på NRK 2 og NRK.no fra 18.55.

Nederland - Norge under EM fotball kvinner.

NEDTUR: Norge tapte alle kampene i sommerens fotball-EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Andersen tok siste plassen

  Espen Andersen får også gå OL-kombinertrennet i stor bakke. Landslagsledelsen valgte å fortsette med ham foran reserven Magnus Krog.

  Fra før var Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Jørgen Graabak allerede sikret plass på laget til tirsdagens individuelle renn.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang