Løv-Ham skalperte Sarpsborg

Før dagens oppgjør hadde Løv-Ham aldri vunnet over Sarpsborg. I dag snudde de den dårlige trenden.

Løv-Ham

Trond Amundsen har all grunn til å være fornøyd med laget sitt etter sesongens tredje strake seier.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport / Eirik Førde, Digitalsport

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg hadde tre strake seire mot Løv-Ham før dagens batalje på Varden Amfi, men i dag tok hjemmelaget sin første seier mot Sarpsborg med 4-1.

Snudde trenden

På de seks oppgjørene mellom disse lagene stod Sarpsborg 08 med tre seire og tre uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Sarpsborg. Den gang ledet Løv-Ham 1-0, men to kjappe scoringer av Martin Wiig og Pål Rustadstuen sikret borteseier.

Og det var nettopp Martin Wiig som sikret Sarpsborg seieren da Løv-Ham tapte 2-1 i Østfold. To scoringer kreditert Wiig avgjorde kampen etter et Erlend Storesund hadde gitt Løv-Ham ledelsen.

Dagens kamp vitnet om et Løv-Ham lag som var sugen på revansje. To kjappe scoringer før pause avgjorde i realiteten kampen. Sarpsborg reduserte riktignok i andre omgang, men to scoringer mot slutten punkterte kampen fullstendig.

Løv-Ham var det beste laget i en jevnspilt kamp og tok altså sin første Sarpsborg-skalp noensinne.

Tre strake

Med den overbevisende seieren i dag befester Løv-Ham sin posisjon som et av 1.divisjons formlag. Etter en elendig åpning på sesongen med tre tap på de første tre kampene, har Løv-Ham snudd trenden og tatt tre seire på de siste tre kampene.

Forrige runde sjokkerte de fotballnorge med å slå Nybergsund-Trysil,et av sesongen store overraskelseslag, på bortebane. Runden før det slo de Sogndal 3-1 på eget gress.

Med seieren i dag rykket de opp til femteplass på tabellen og neste uke reiser de til Jæren for å bryne seg på Bryne, som ligger helt i bunnen av tabellen med kun tre poeng.

Siste nytt

 • Williams ute av Australian Open

  Serena Williams er slått ut av årets Australian Open etter å ha tapt mot tsjekkiske Karolína Plískov i kvartfinalen. Plískov, som er rangert bedre enn Williams i turneringen, vant med settsifrene 6-4, 4-6, 7–5.

  Williams ute av Australian Open.
  Foto: Paul Crock / AFP
 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal