NRK Meny
Normal

Løv-Ham skalperte Sarpsborg

Før dagens oppgjør hadde Løv-Ham aldri vunnet over Sarpsborg. I dag snudde de den dårlige trenden.

Løv-Ham

Trond Amundsen har all grunn til å være fornøyd med laget sitt etter sesongens tredje strake seier.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport / Eirik Førde, Digitalsport

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg hadde tre strake seire mot Løv-Ham før dagens batalje på Varden Amfi, men i dag tok hjemmelaget sin første seier mot Sarpsborg med 4-1.

Snudde trenden

På de seks oppgjørene mellom disse lagene stod Sarpsborg 08 med tre seire og tre uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Sarpsborg. Den gang ledet Løv-Ham 1-0, men to kjappe scoringer av Martin Wiig og Pål Rustadstuen sikret borteseier.

Og det var nettopp Martin Wiig som sikret Sarpsborg seieren da Løv-Ham tapte 2-1 i Østfold. To scoringer kreditert Wiig avgjorde kampen etter et Erlend Storesund hadde gitt Løv-Ham ledelsen.

Dagens kamp vitnet om et Løv-Ham lag som var sugen på revansje. To kjappe scoringer før pause avgjorde i realiteten kampen. Sarpsborg reduserte riktignok i andre omgang, men to scoringer mot slutten punkterte kampen fullstendig.

Løv-Ham var det beste laget i en jevnspilt kamp og tok altså sin første Sarpsborg-skalp noensinne.

Tre strake

Med den overbevisende seieren i dag befester Løv-Ham sin posisjon som et av 1.divisjons formlag. Etter en elendig åpning på sesongen med tre tap på de første tre kampene, har Løv-Ham snudd trenden og tatt tre seire på de siste tre kampene.

Forrige runde sjokkerte de fotballnorge med å slå Nybergsund-Trysil,et av sesongen store overraskelseslag, på bortebane. Runden før det slo de Sogndal 3-1 på eget gress.

Med seieren i dag rykket de opp til femteplass på tabellen og neste uke reiser de til Jæren for å bryne seg på Bryne, som ligger helt i bunnen av tabellen med kun tre poeng.

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune