NRK Meny
Normal

Løv-Ham skalperte Sarpsborg

Før dagens oppgjør hadde Løv-Ham aldri vunnet over Sarpsborg. I dag snudde de den dårlige trenden.

Løv-Ham

Trond Amundsen har all grunn til å være fornøyd med laget sitt etter sesongens tredje strake seier.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport / Eirik Førde, Digitalsport

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg hadde tre strake seire mot Løv-Ham før dagens batalje på Varden Amfi, men i dag tok hjemmelaget sin første seier mot Sarpsborg med 4-1.

Snudde trenden

På de seks oppgjørene mellom disse lagene stod Sarpsborg 08 med tre seire og tre uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Sarpsborg. Den gang ledet Løv-Ham 1-0, men to kjappe scoringer av Martin Wiig og Pål Rustadstuen sikret borteseier.

Og det var nettopp Martin Wiig som sikret Sarpsborg seieren da Løv-Ham tapte 2-1 i Østfold. To scoringer kreditert Wiig avgjorde kampen etter et Erlend Storesund hadde gitt Løv-Ham ledelsen.

Dagens kamp vitnet om et Løv-Ham lag som var sugen på revansje. To kjappe scoringer før pause avgjorde i realiteten kampen. Sarpsborg reduserte riktignok i andre omgang, men to scoringer mot slutten punkterte kampen fullstendig.

Løv-Ham var det beste laget i en jevnspilt kamp og tok altså sin første Sarpsborg-skalp noensinne.

Tre strake

Med den overbevisende seieren i dag befester Løv-Ham sin posisjon som et av 1.divisjons formlag. Etter en elendig åpning på sesongen med tre tap på de første tre kampene, har Løv-Ham snudd trenden og tatt tre seire på de siste tre kampene.

Forrige runde sjokkerte de fotballnorge med å slå Nybergsund-Trysil,et av sesongen store overraskelseslag, på bortebane. Runden før det slo de Sogndal 3-1 på eget gress.

Med seieren i dag rykket de opp til femteplass på tabellen og neste uke reiser de til Jæren for å bryne seg på Bryne, som ligger helt i bunnen av tabellen med kun tre poeng.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting