Løv-Ham skalperte Sarpsborg

Før dagens oppgjør hadde Løv-Ham aldri vunnet over Sarpsborg. I dag snudde de den dårlige trenden.

Løv-Ham

Trond Amundsen har all grunn til å være fornøyd med laget sitt etter sesongens tredje strake seier.

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg hadde tre strake seire mot Løv-Ham før dagens batalje på Varden Amfi, men i dag tok hjemmelaget sin første seier mot Sarpsborg med 4-1.

Snudde trenden

På de seks oppgjørene mellom disse lagene stod Sarpsborg 08 med tre seire og tre uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Sarpsborg. Den gang ledet Løv-Ham 1-0, men to kjappe scoringer av Martin Wiig og Pål Rustadstuen sikret borteseier.

Og det var nettopp Martin Wiig som sikret Sarpsborg seieren da Løv-Ham tapte 2-1 i Østfold. To scoringer kreditert Wiig avgjorde kampen etter et Erlend Storesund hadde gitt Løv-Ham ledelsen.

Dagens kamp vitnet om et Løv-Ham lag som var sugen på revansje. To kjappe scoringer før pause avgjorde i realiteten kampen. Sarpsborg reduserte riktignok i andre omgang, men to scoringer mot slutten punkterte kampen fullstendig.

Løv-Ham var det beste laget i en jevnspilt kamp og tok altså sin første Sarpsborg-skalp noensinne.

Tre strake

Med den overbevisende seieren i dag befester Løv-Ham sin posisjon som et av 1.divisjons formlag. Etter en elendig åpning på sesongen med tre tap på de første tre kampene, har Løv-Ham snudd trenden og tatt tre seire på de siste tre kampene.

Forrige runde sjokkerte de fotballnorge med å slå Nybergsund-Trysil,et av sesongen store overraskelseslag, på bortebane. Runden før det slo de Sogndal 3-1 på eget gress.

Med seieren i dag rykket de opp til femteplass på tabellen og neste uke reiser de til Jæren for å bryne seg på Bryne, som ligger helt i bunnen av tabellen med kun tre poeng.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.