Løv-Ham skalperte Sarpsborg

Før dagens oppgjør hadde Løv-Ham aldri vunnet over Sarpsborg. I dag snudde de den dårlige trenden.

Løv-Ham

Trond Amundsen har all grunn til å være fornøyd med laget sitt etter sesongens tredje strake seier.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport / Eirik Førde, Digitalsport

Nrksport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg hadde tre strake seire mot Løv-Ham før dagens batalje på Varden Amfi, men i dag tok hjemmelaget sin første seier mot Sarpsborg med 4-1.

Snudde trenden

På de seks oppgjørene mellom disse lagene stod Sarpsborg 08 med tre seire og tre uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til Sarpsborg. Den gang ledet Løv-Ham 1-0, men to kjappe scoringer av Martin Wiig og Pål Rustadstuen sikret borteseier.

Og det var nettopp Martin Wiig som sikret Sarpsborg seieren da Løv-Ham tapte 2-1 i Østfold. To scoringer kreditert Wiig avgjorde kampen etter et Erlend Storesund hadde gitt Løv-Ham ledelsen.

Dagens kamp vitnet om et Løv-Ham lag som var sugen på revansje. To kjappe scoringer før pause avgjorde i realiteten kampen. Sarpsborg reduserte riktignok i andre omgang, men to scoringer mot slutten punkterte kampen fullstendig.

Løv-Ham var det beste laget i en jevnspilt kamp og tok altså sin første Sarpsborg-skalp noensinne.

Tre strake

Med den overbevisende seieren i dag befester Løv-Ham sin posisjon som et av 1.divisjons formlag. Etter en elendig åpning på sesongen med tre tap på de første tre kampene, har Løv-Ham snudd trenden og tatt tre seire på de siste tre kampene.

Forrige runde sjokkerte de fotballnorge med å slå Nybergsund-Trysil,et av sesongen store overraskelseslag, på bortebane. Runden før det slo de Sogndal 3-1 på eget gress.

Med seieren i dag rykket de opp til femteplass på tabellen og neste uke reiser de til Jæren for å bryne seg på Bryne, som ligger helt i bunnen av tabellen med kun tre poeng.

Siste nytt

 • Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP
 • Ustjugov skadet i rulleskiulykke

  Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov slo seg kraftig da han falt på rulleski i Val Senales mandag. Tirsdag er han på sykehus for videre undersøkelser av en vond tommel, opplyser Russlands landslagstrener Markus Cramer til NRK.

  Sergej Ustjugov
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball