NRK Meny
Normal

– Det vil ikke bli enkelt

Louis van Gaal holdt sin første pressekonferanse som manager for Manchester United torsdag. Han mente at det ikke ville bli lett å gjeninnta tronen.

Louis van Gaal i Manchester

Louis van Gaal avholdt sin første pressekonferanse som manager i Manchester United.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Van Gaal

Her var Louis van Gaal på vei til Manchester onsdag.

Foto: Sander KONING / Afp

Van Gaal er den 23. manageren i klubbens historie og det er knyttet høye forventninger og mye spenning rundt ansettelsen. Manchester United endte på sjuende plass forrige sesong og nederlenderen vet han har en jobb å gjøre.

– Jeg håper å kunne oppfylle ambisjonene, men det blir vanskelig. Det vil ikke være lett, men jeg skal gjøre mitt beste, sa van Gaal til en samlet presse.

– Tror jeg at jeg kan nå våre målsettinger? Ja, det tror jeg, men det vil være vanskeligere enn andre klubber, fortsatte manageren som kommer omtrent rett fra VM i Brasil der Nederland vant bronse.

Men selv om flere journalister prøvde å lure ham ut på isen for å høre hva ambisjonene for neste sesong var, nektet han å svare på dette.

– Jeg kommer ikke med spådommer.

Vin med sir Alex

Manageren fikk spørsmål om han hadde snakket med sir Alex Ferguson og det bekreftet han.

– Jeg har møtt ham mange ganger opp gjennom årene som topptrenere.

– Kommer du til å snakke med ham fremover?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre. Jeg er jo demokratisk, sa han med et smil og fortsatte.

– Jeg skal drikke kaffe med ham og drikke vin med ham. Den beste vinen jeg vet om, sa han med et smil.

Like før hadde han akkurat svart på hvordan han beskrev seg selv om manager.

– Jeg er demokratisk, empatisk og jeg har en sterk personlighet, sa nederlenderen på sin vante konsise måte og la vekt på flere ganger at han ikke var eneveldig.

– Den største klubben i verden

Etter å ha blitt geleidet inn på Old Trafford av den gamle helten Sir Bobby Charlton klarte ikke van Gaal å skjule hvor fornøyd han var med å bli ansatt som ny manager i klubben.

– Først og fremst vil jeg takke Sir Bobby Charlton. Det er en stor ære å komme til denne stadion og bli geleidet inn av Charlton. Jeg var veldig stolt, sa nederlenderen.

Han har vært manager i blant annet Barcelona og Bayern München, men beskriver sin nye klubb som verdens største.

– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å oppfylle forventningene. Det er den største klubben i verden, sa manageren.

Saken fortsetter under bildet.

Van Gaal holder frem Manchester United-trøyen med Sir Bobby Charlton

Van Gaal holder frem Manchester United-trøyen med Sir Bobby Charlton

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Carrick skadet

Mot slutten av pressekonferansen nevnte han i forbifarten at midtbanestrategen Michael Carrick var skadet, noe han syntes var synd.

Det er ikke kjent hvor lenge han er ute.

Louis van Gaal er ikke en mann som har bruk for ferie. Kun fire dager etter å ha ledet Nederland til seier i bronsekampen i VM, tar nederlenderen fatt på sin nye jobb i Manchester United.

– Ferie? Det er ikke tillatt, er det vel?, spurte han med et glimt i øyet.

Han har allerede rukket å signere Luke Shaw og Ander Herrera mens han var i Brasil. Nå er planen å vurdere den nåværende spillerstallen før nye signeringer kommer inn.

– Metoden min er alltid lik. Jeg vil se på spillerne som er her nå. Jeg kjenner de og hvordan de spiller, men ikke hvordan de er på trening. De første tre-fire ukene vil jeg se på spillerne og deretter vil vi eventuelt handle, sa nederlenderen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live