Løsning på dommerkonflikten: – Edvartsen må forholde seg til felles regler

Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge har skværet opp.

Svein-Erik Edvartsen

HAR SNAKKET SAMMEN: Svein-Erik Edvartsen (bildet) er fornøyd med samtalene med dommersjef Terje Hauge, sier han i en melding.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Hauge og Edvartsen har i formiddag hatt et møte hvor også leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, deltok. I møtet ble de enige om ulike tiltak og aktiviteter fremover, for igjen å etablere den tillit som må være til stede mellom administrasjonen og den enkelte dommer, heter det i meldingen.

Dommersjef Hauge er fornøyd med løsningen, men han understreker at Edvartsen nå må føye seg etter NFFs regler.

– Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sier han til fotball.no.

Det akter også Edvartsen å gjøre, sier han i samme pressemelding.

– Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er innforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier Edvartsen.

Terje Hauge

SER FREMOVER: Dommersjef Terje Hauge sier han og Svein-Erik Edvartsen nå har en felles forståelse.

Hverken Hauge eller Edvartsen ønsker for øvrig å kommentere saken ytterligere.

Ble vraket til første runde

Feiden har uansett skapt høy temperatur i Fotball-Norge samme uka som Eliteserien sparkes i gang.

Edvartsen ble vraket fra den første serierunden tidligere denne uken, hvorpå NFF innrømmet at det skyldtes en konflikt mellom den profilerte dommeren og dommersjef Hauge.

– Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sa Nils Fisketjønn, til Nettavisen.

Etter det NRK får opplyst er Dommer-Norge splittet i feiden. En kilde NRK har snakket med hevder store deler av toppdommerstanden i Norge støtter Hauge i konflikten. Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg hevder imidlertid at det er gryende misnøye med Hauge.

Svein Oddvar Moen, Tom Harald Hagen, Kai Erik Steen og styreleder i Norsk Fotballdommerforening (NFDF), Ola Hobber Nilsen, er blant dommerne som åpent støtter Hauge.

– Misfornøyde med Hauge

Staberg hevder imidlertid å ha snakket med flere dommere som er misfornøyde med Hauges lederstil.

– Ja, jeg har snakket med fire–fem stykker som mener det, sier Staberg.

NRK vet at konflikten mellom Edvartsen og dommersjef Hauge utløste hektisk møtevirksomhet i NFF onsdag ettermiddag og kveld.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, sa også til VG onsdag kveld at han trodde konflikten vil bli løst innen et døgn.

– Vi ønsker ikke den typen konflikter, sa Bjerketvedt.