NRK Meny
Normal

Løsnet skudd på fridagen

KHL-keeper Lars Haugen visste akkurat hvilken medisin lagkameratene trengte etter to strake VM-tap.

I dag slikket ishockeygutta sårene etter kolapsen mot Slovakia i går. Ingen trening, og gutta gjorde helt andre ting for å riste av seg skuffelsen foran nye oppgaver.

SE VIDEO: Slik koblet hockeygutta av etter to strake tap i VM.

Byline Trond Johnsen
Journalist

Kilde: NTB

Artikkelen er flere år gammel.

Sisteskansen foreslo et besøk på en sportsklubb han og lagkameratene i Dinamo Minsk gjestet for et par år siden.

Der fikk landslagsspillerne tenkt på noe annet en hockey og ladet batteriene før de siste tre VM-kampene.

– Ja, det var faktisk min idé. Litt teambuilding og å gjøre noe utenfor hotellet er greit. Det ble litt lerdueskyting, minigolf, pil og bue og sånt. Godt å få koblet litt av fra hockeyen, sa Haugen.

Lars Haugen

Det var ingen tvil om at Norge-keeper Lars Haugen og resten av Roy Johansens menn trengte avkobling etter en intens start på VM i ishockey.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Onsdagens 2-5-tap for Slovakia var ikke lett å svelge. En seier der ville hjulpet Norge et godt steg på vei mot kvartfinale.

– Dette fungerer veldig bra som avkobling. Det blir veldig intenst, særlig under et slik mesterskap som betyr mye for oss. Etter en kamp som onsdag, der vi ikke presterte opp mot vårt beste, er det greit å få tankene over på andre ting, mente KHL-proffen.

Olimb regjerte

Han følte ikke at han mestret de noe ukjente øvelsene spesielt bra. På skytebanen ble det bom etter bom.

– Lerdueskytingen gikk iallfall veldig dårlig. Men det er noen som har imponert. Kenna Olimb var veldig god der, sa Lars Haugen. Utnevnelsen som skytterkonge lever Ken Andre Olimb godt med. Han koste seg på fridagen selv om regnværet kortet ned økten en smule.

– Ja, det er morsomt å gjøre litt forskjellig på fridagene. Koble av og komme ut av hotellet. Man blir lei av å være der hele tiden, så det er deilig med et miljøskifte, sa Olimb til NTB.

Tror på seier

En ny fridag venter fredag før Frankrike er motstander i en viktig og muligens avgjørende kamp lørdag 17. mai.

– Vi hadde håpet på noe bedre (mot Slovakia). Nå får vi bare lade om til neste kamp og glemme den. Jeg tror fridagene vil gjøre at vi har mye mer energi mot Frankrike, mener Olimb. Stemningen i troppen er det lite å si på.

– Nå handler det om å få tilbake energien i kroppen. Spillet vårt sitter veldig bra, og det er bra selvtillit i gruppa. Om vi får inn den desperasjonen i spillet, skal det meste være greit. Da tror jeg vi har en bra sjanse på lørdag, vurderer Haugen.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal