NRK Meny
Normal

Løsnet skudd på fridagen

KHL-keeper Lars Haugen visste akkurat hvilken medisin lagkameratene trengte etter to strake VM-tap.

I dag slikket ishockeygutta sårene etter kolapsen mot Slovakia i går. Ingen trening, og gutta gjorde helt andre ting for å riste av seg skuffelsen foran nye oppgaver.

SE VIDEO: Slik koblet hockeygutta av etter to strake tap i VM.

Sisteskansen foreslo et besøk på en sportsklubb han og lagkameratene i Dinamo Minsk gjestet for et par år siden.

Der fikk landslagsspillerne tenkt på noe annet en hockey og ladet batteriene før de siste tre VM-kampene.

– Ja, det var faktisk min idé. Litt teambuilding og å gjøre noe utenfor hotellet er greit. Det ble litt lerdueskyting, minigolf, pil og bue og sånt. Godt å få koblet litt av fra hockeyen, sa Haugen.

Lars Haugen

Det var ingen tvil om at Norge-keeper Lars Haugen og resten av Roy Johansens menn trengte avkobling etter en intens start på VM i ishockey.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Onsdagens 2-5-tap for Slovakia var ikke lett å svelge. En seier der ville hjulpet Norge et godt steg på vei mot kvartfinale.

– Dette fungerer veldig bra som avkobling. Det blir veldig intenst, særlig under et slik mesterskap som betyr mye for oss. Etter en kamp som onsdag, der vi ikke presterte opp mot vårt beste, er det greit å få tankene over på andre ting, mente KHL-proffen.

Olimb regjerte

Han følte ikke at han mestret de noe ukjente øvelsene spesielt bra. På skytebanen ble det bom etter bom.

– Lerdueskytingen gikk iallfall veldig dårlig. Men det er noen som har imponert. Kenna Olimb var veldig god der, sa Lars Haugen. Utnevnelsen som skytterkonge lever Ken Andre Olimb godt med. Han koste seg på fridagen selv om regnværet kortet ned økten en smule.

– Ja, det er morsomt å gjøre litt forskjellig på fridagene. Koble av og komme ut av hotellet. Man blir lei av å være der hele tiden, så det er deilig med et miljøskifte, sa Olimb til NTB.

Tror på seier

En ny fridag venter fredag før Frankrike er motstander i en viktig og muligens avgjørende kamp lørdag 17. mai.

– Vi hadde håpet på noe bedre (mot Slovakia). Nå får vi bare lade om til neste kamp og glemme den. Jeg tror fridagene vil gjøre at vi har mye mer energi mot Frankrike, mener Olimb. Stemningen i troppen er det lite å si på.

– Nå handler det om å få tilbake energien i kroppen. Spillet vårt sitter veldig bra, og det er bra selvtillit i gruppa. Om vi får inn den desperasjonen i spillet, skal det meste være greit. Da tror jeg vi har en bra sjanse på lørdag, vurderer Haugen.

Siste nytt

 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Ruud faller på verdensrankingen

  Tennisspiller Casper Ruud går fem plasser ned på den siste ATP-rankingen og er nå på 143. plass. Rafael Nadal beholder posisjonen som verdensener. Nordmannen er for tiden i USA og forbereder seg til kvalifiseringen til US Open.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd