NRK Meny
Normal

Var så nervøs at foreldrene ikke fikk komme på renn

ST. MORITZ (NRK): Nina Løseth (27) har ikke ønsket at foreldrene skal være til stede når hun kjører renn, men under VM er det greit – så lenge de følger noen grunnregler.

ALPINT - NINA LØSETH

VM-KLAR: Nina Løseth har aldri følt seg roligere før et mesterskap. Nå er hun klar for sitt femte VM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Mamma og pappa får lov til å komme. I fjor fikk de ikke komme på noen renn.

Slalåmhåpet Nina Løseth har vært i St. Moritz noen dager, men på grunn av en oppslått skade i korsryggen kjørte hun ikke lagkonkurransen. I stedet er det fullt fokus på storslalåm og slalåm. Og det blir altså med foreldrene på tribunen.

Italy Alpine Skiing World Cup

GODFØLELSE: Nina Løseth tok sin første verdenscupseier i Flachau i januar i fjor.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Man skulle kanskje tro det var ganske vanlig, men det er det ikke for Løseth.

– Det var litt den usikkerheten som hang igjen, og at jeg følte at jeg kun ville ha fokus på meg selv, forklarer hun om hvorfor de ikke fikk komme på et eneste renn forrige sesong.

Har aldri kjent seg så rolig

Det sier også en del om nervene Ålesund-jenta har før en konkurranse. Flere ganger har hun snakket om hvordan hun forsøker å holde dem under kontroll. Denne sesongen har hun klart det bedre enn noen gang, og har flere pallplasser.

– Det er fortsatt en utfordring og det tror jeg det vil være resten av karrieren, men jeg forstår mer og mer hvordan jeg fungerer. Jeg vil ikke si jeg har gjort det spesielt bra i mesterskap før, men nå føler jeg at de par siste sesongene mine har gitt meg mye mer selvtillit. Jeg har mye mer ro med det jeg gjør, sier hun.

Løseth er bare 27 år, men allerede klar for sitt femte VM. For første gang er hun virkelig en medaljekandidat og hun går inn i mesterskapet med en helt ny følelse.

– Jeg kjenner meg litt eldre, litt klokere, takk Gud for det. Det er godt og tryggere. Mye tryggere vil jeg si. Jeg har ikke kjent meg så rolig før mesterskap før som jeg gjør nå, innrømmer hun.

Foreldrene må følge regler

Landslagstrener Tim Gfeller bekrefter at det er en mer selvsikker Løseth han ser denne sesongen.

– Vi har jobbet ganske mye med det, og hun er blitt bedre på å kontrollere nervene, sier han.

ALPIN ALPIN-VM VAL D'ISERE

ALPINFAMILIE: Foreldrene Sissel (t.h.) og Terje Løseth var også med til VM i Val d'Isère i 2009, da både Nina, Lene og Mona (ikke på bildet) deltok.

Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Det er også derfor det er greit at mamma Sissel og pappa Terje nå kommer. Forloveden Herman Haver-Mathiesen skal derimot være igjen hjemme. Men foreldrene har fått klare regler før de kommer på besøk.

– Jeg vil fortsatt ha fokus på meg selv, så jeg har satt et par grunnregler: Vi sees først etter rennet på lørdag.

– Hva synes de om det?

– De synes det er helt greit. De er på tur og koser seg, svarer Løseth med et smil.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal