NRK Meny
Normal

Rå Løseth med superomgang: – Hun fikk vist hva som bor i henne

Nina Løseth kjørte ned til karrierebeste i storslalåm i Aspen fredag. Sunnmøringen kjørte seg opp åtte plasser og hadde omgangens fjerde beste tid.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

VIDEO: Se Nina Løseth kjøre ned til ledelse her.

Nina Løseth kjørte ingen perfekt 1. omgang, men endte som nummer 14 og var dermed klar for finaleomgangen i storslalåmrennet i amerikanske Aspen.

I 2. omgang slo sunnmøringen virkelig til. Det var en helt annen og langt mer offensiv alpinist som kjørte gjennom portene i finaleomgangen.

Løseth gjennomførte en kjempeomgang og kjørte ned til foreløpig 1.-plass. Hun hadde den fjerde beste omgangstiden i finaleomgangen, og var 1,04 sekund fra en plass på pallen.

Sveitsisk seier

Til slutt endte hun på 6.-plass, noe som er hennes aller beste prestasjon i storslalåm i karrieren. Fra før har Løseth, som egentlig er slalåmekspert, tre niendeplasser som best i storslalåm.

Løseth ble best av de norske også i sesongåpningen i Sölden for en måned siden. Da endte hun på 18.-plass.

– Hun traff bra i finaleomgangen. Det er det ingen tvil om. Jeg er fornøyd med at hun virkelig fikk vist hva som bor i henne. Det skjedde også i Aspen, i en bakke der vi norske tradisjonelt aldri har gjort det spesielt bra, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Lara Gut fra Sveits vant rennet i Aspen ti hundredeler foran Eva-Marie Brem fra Østerrike. Italienske Federica Brignone endte på 3.-plass. Hun var 34 hundredeler bak den sveitsiske vinneren.

Falt like før mål

Amerikanske Mikaela Shiffrin ledet etter 1. omgang og så ut til å kjøre ned til en komfortabel seier. To porter før mål falt imidlertid amerikaneren, som hadde håpet på en seier på hjemmebane.

Heller ikke en annen amerikaner, Lindsey Vonn, fikk det til å stemme i Aspen. Vonn kjørte ut allerede i 1. omgang.

Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å klaffe i Aspen og endte på en sur 32.-plass. Hun måtte dermed se finaleomgangen fra tribuneplass.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike