NRK Meny
Normal

Rå Løseth med superomgang: – Hun fikk vist hva som bor i henne

Nina Løseth kjørte ned til karrierebeste i storslalåm i Aspen fredag. Sunnmøringen kjørte seg opp åtte plasser og hadde omgangens fjerde beste tid.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

VIDEO: Se Nina Løseth kjøre ned til ledelse her.

Nina Løseth kjørte ingen perfekt 1. omgang, men endte som nummer 14 og var dermed klar for finaleomgangen i storslalåmrennet i amerikanske Aspen.

I 2. omgang slo sunnmøringen virkelig til. Det var en helt annen og langt mer offensiv alpinist som kjørte gjennom portene i finaleomgangen.

Løseth gjennomførte en kjempeomgang og kjørte ned til foreløpig 1.-plass. Hun hadde den fjerde beste omgangstiden i finaleomgangen, og var 1,04 sekund fra en plass på pallen.

Sveitsisk seier

Til slutt endte hun på 6.-plass, noe som er hennes aller beste prestasjon i storslalåm i karrieren. Fra før har Løseth, som egentlig er slalåmekspert, tre niendeplasser som best i storslalåm.

Løseth ble best av de norske også i sesongåpningen i Sölden for en måned siden. Da endte hun på 18.-plass.

– Hun traff bra i finaleomgangen. Det er det ingen tvil om. Jeg er fornøyd med at hun virkelig fikk vist hva som bor i henne. Det skjedde også i Aspen, i en bakke der vi norske tradisjonelt aldri har gjort det spesielt bra, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Lara Gut fra Sveits vant rennet i Aspen ti hundredeler foran Eva-Marie Brem fra Østerrike. Italienske Federica Brignone endte på 3.-plass. Hun var 34 hundredeler bak den sveitsiske vinneren.

Falt like før mål

Amerikanske Mikaela Shiffrin ledet etter 1. omgang og så ut til å kjøre ned til en komfortabel seier. To porter før mål falt imidlertid amerikaneren, som hadde håpet på en seier på hjemmebane.

Heller ikke en annen amerikaner, Lindsey Vonn, fikk det til å stemme i Aspen. Vonn kjørte ut allerede i 1. omgang.

Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å klaffe i Aspen og endte på en sur 32.-plass. Hun måtte dermed se finaleomgangen fra tribuneplass.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag