Lørenskogs protest avvist

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har avvist et forslag fra Lørenskog om voldgift i forbindelse med poengstraffen klubben fikk før sesongstart.

Lørenskog

Lørenskogs protest blir avvist, og ishockeyklubben må fortsette med sine 20 minuspoeng

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

NIHFs domsutvalg ila Lørenskog 20 minuspoeng fordi klubben overskred fristen for å søke lisens med over tre måneder. Det er ikke første gang Lørenskog ikke har overholdt denne tidsfristen.

– Vi har diskutert om selve straffen er for streng, det mener vi den ikke er. Men vi ser helt klart at det er et behov for et klarere sanksjonsreglement. Det er en prosess som pågår og som også startet før denne saken, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til Romerikes Blad .

Ankesaken er har vært gjennom NIHFs organer, hvor Lørenskog ikke har fått medhold. Derfor anser NIHF seg nå ferdig med saken.

– Styret i Lørenskog har nettopp blitt gjort kjent med vedtaket fra forbundsstyret og skal konsultere sitt fagpersonell før styret avgjør hva de gjør videre med saken. Jeg regner med at styret tar en avgjørelse før julen ringes inn, sier Lørenskogs sportslige leder Svein Erik Edvartsen til NRK.

"NIHF anser klagebehandlingen av saken som avsluttet i og med avgjørelsen i NIHFs appellutvalg. Av hensyn til idrettens selvdømmes integritet, anser NIHF at det vil være kontraproduktivt å åpne for ytterligere etterprøving av endelige vedtak gjort av de lovlig valgte organer i idretten med mindre det er grunn til å anta at avgjørelsen lider av alvorlige mangler. Dette kan ikke ses å være tilfelle i denne saken. NIHFs avviser Lørenskogs forslag om voldgift", heter det i styrevedtaket.

Lørenskog er informert om dette i et brev fra NIHFs advokat.

Siste nytt

 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
 • Bolt avslo tilbud fra Valletta

  Den tidligere friidrettskongen Usain Bolt vil ikke flytte til Malta og har avslått en toårskontrakt med fotballklubben Valletta FC, melder ESPN.

  Tilbudet dukket opp tidligere i uken. Det er Bolts agent Ricky Simms som avslører at tidenes raskeste mann har takket nei.

  TOPSHOT-FBL-AUS-BOLT
  Foto: PETER PARKS / AFP
 • Skadene hoper seg opp for Liverpool

  Landslagspausen har gitt mye dårlig nytt for Liverpool. Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil van Dijk og Naby Keita har alle fått konstatert skader og delvis avbrutt sine landslagsopphold.

  Men engelsk presse melder at både Salah og van Dijk kan bli spilleklare til lørdagens kamp mot Huddersfield.

  Mohamed Salah
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Da vinden snudde