NRK Meny
Normal

Lørenskog varsler reaksjoner etter sjokkstraffen

Lørenskog-ledelsen er i harnisk etter 20-poengsstraffen de er ilagt etter lisensrotet. Klubbens leder føler seg urettferdig behandlet og varsler ankesak.

Styremøte i Lørenskog

Lørenskog må vinne minst sju kamper før de kommer opp på 0 poeng i neste års eliteserie. Styret satt fredag morgen i styremøte.

Foto: Andreas Hagen / NRK

– Vi som sitter i den administrative ledelsen kan ikke sitte å se på at vi blir behandlet på denne måten. Vi er nødt til å reagere på det. Det kan ikke passere. Det går ikke an å sitte stille og se på det her, sier fungerende daglig leder i Lørenskog, Øyvind Bergstrøm, til NRK.no fredag morgen.

Torsdag la forbundsstyret i Ishockeyforbundet frem sin innstilling etter at Lørenskog for andre år på rad ikke leverte inn lisenssøknaden innen tidsfristen.

Og straffen de kom frem til var knalltøff:

Lørenskog må belage seg på å starte neste sesong med 20 minuspoeng, i tillegg til en bot på 30.000 kroner.

Den strenge straffen fikk både spillere og ledere i Akershus-klubben til å rase.

Mener straffen er for streng

– Det vi har registrert er kraftige reaksjoner blant spillere, støtteapparat og frivilligem, sier Bergstrøm.

NRK.no ringte rundt til flere av Lørenskog-spillerne i går. Samtlige mente straffen var i tøffeste laget.

– Det er en ekstremt tøff straff. Det er jo vi spillerne som blir rammet av dette, sa Knut Henrik Spets, assisterende kaptein i Lørenskog.

– Jeg fikk helt sjokk. Straffen gjør at seriespillet blir helt ubetydelig for vår del. 20 poengs straff... det henger ikke på greip, sa nysignerte Steffen Thoresen til NRK.no.

Lørenskog-ledelsen satt fredag formiddag i styremøte for å finne de formelle måtene å reagere på. Bergstrøm forteller at klubben mest sannsynlig vil anke.

Petter Thoresen

Petter Thoresen har liten sympati for at Lørenskog for andre år på rad slurvet med lisensinnsendingen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er klart at en anke ligger i dagen som en løsning. Det kommer vi tilbake til, sa Bergstrøm.

– De følger ikke med i timen

Ishockeyklubben, som endte på 3.-plass i årets eliteserie, høster imidlertid alt annet enn støtte fra de andre klubbene.

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen mener straffen ikke bare rammer Lørenskog, men hele ligaen.

– Det er ikke positivt for sporten vår at det er en klubb som ikke følger med i timen og får en slik straff. Nå blir det vanskelig for Lørenskog å henge med, sa Thoresen til NRK.no torsdag.

Håkan Sødergren, leder for Elite Hockey AS som forvalter avtaler på vegne av alle klubbene i eliteserien, mener Lørenskog ikke kan skylde på andre enn seg selv, selv om også ble overrasket over den høye straffeutmålingen.

Kan ikke forvente sympati

– Det er den største straffen jeg har hørt om, sier Sødergren til NRK.no.

– Burde det være sånn?

– I rimelighetens navn skal alle klubber uten problemer klare å levere søknaden i tide. Når ni andre klubber klarte det, skal det ikke være noe problem. Jeg tror ikke klubbene kan forvente å få noen sympati eller medlidenhet fra de andre klubbene, sier Sødergren.

– Bør styret til Lørenskog skjerpe seg?

– Jeg tror de er veldig klar over hva de har gjort feil i denne saken, så de føler seg nok veldig «små», sier Sødergren.

 • NRK.no kommer tilbake med mer utover dagen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal