NRK Meny
Normal

Lørenskog støvsuger Vålerenga

I dag ble det klart at landslagsspiller Anders Fredriksen skriver under for Lørenskog. Han føyer seg dermed inn i rekken av mange Vålerenga-spillere som har forlatt Jordal til fordel for Lørenskog.

Anders Fredriksen

Anders Fredriksen er den siste i rekken som går fra Vålerenga til Lørenskog.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I løpet av få dager har Lørenskog hentet tre profilerte Vålerenga-spillere. Brødrene Lars Erik og Knut Henrik Spets har forlatt Jordal. Nå følger Anders Fredriksen etter.

- Det at Lørenskog satser som de gjør er årsaken til at jeg drar dit, sier Fredriksen til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rekken av Vålerenga-spillere som har forlatt Lørenskog begynner å bli lang.

Jan Tore Kjær

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær mener pengene forklarer overgangene.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tidligere har Johnny Bruun, Kenneth Larsen, Tommy Lund, Jonas Olsson og Nicolai Brynisveen forlatt Vålerenga til fordel for lillebroren utenfor bygrensa.

- De får dobbel lønn

I Vålerenga kan de ikke lokke med like mye penger, og det forklarer hvorfor spillerne blir borte, mener Jan Tore Kjær som er direktør i VIF.

- Jeg har full forståelse hvorfor spillerne gjør som de gjør. I Lørenskog får de dobbel lønn, og man lever jo av pengene. Når Lørenskog har muligheten til å betale så mye, sier det seg selv, sier han.

Men sportslig leder i Lørenskog, Atle Olsen, er ikke sikker på at det bare er pengene som lokker.

- Det er ikke det spillerne sier til meg. Kanskje Kjær må se seg selv i speilet for å se om han gjorde alt riktig i fjor. Hvis alt var fryd og gammen i Vålerenga ville ikke vi kunne lokke spillerne hit, sier han.

Les også: Spets bekrefter overgangen

- Blir en seriøs utfordrer

Uansett, med den voldsomme satsningen er det ikke tvil om at Lørenskog vil bli en seriøs utfordrer til kongepokalen neste sesong. Det er i hvertfall landslagssjef Roy Johansen sikker på.

- Hegemoniet vil flytte seg. De er den klare vinneren på overgangsmarkedet når det gjelder norske spillere. De kommer helt sikkert til å sloss om både seriemesterskapet og kongepokalen, sier han.

Han mener det er naturlig at spillerne i eliteserien søker mot Lørenskog.

- De som har midler vil tiltrekke seg de beste spillerne. Sånn har det vært i mange år. I Norge har vi ikke lønnstak som i NHL, hvor de prøver å fordele spillerne, sier Johansen.

Støvsuger Vålerenga

Lars Erik Spets

Lars Erik Spets går til Vålerenga.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

At Lørenskog ser til nettopp Vålerenga for forsterkninger er ikke tilfeldig. Oslo-klubben har vært Norges suverene klubb de siste 20 årene.

Den dårligste sesongen for Vålerenga i disse årene kom for tre år siden da de tok sølv i serien og ble slått ut i kvartfinalen i sluttspillet.

I løpet av to sesonger har rundt 15 spillere gått fra Vålerenga til Lørenskog.

- De har forhørt seg om så og si alle spillerne våre. Jeg har også fått flere tilbud de to siste sesongene. Jeg fikk også tilbud om å doble lønnen, men som gammel Vålerenga-spiller kunne jeg ikke si ja. Da tror jeg supporterne ville satt fyr på huset mitt, sier Kjær.

Atle Olsen mener det er helt naturlig.

- Hvilken som helst sportssjef ville gjort det samme i min situasjon. Jeg har ikke prøvd å overtale noen som helst. Jeg ringer agentene og får beskjed om at spillerne ønsker seg til oss, sier han.

- Vi har full kontroll

Pengene Lørenskog har til disposisjon overgår det noen andre klubber i Norge kan vise til.

Klubben har allerede hentet inn rundt 5,5 millioner kroner fra sponsorer, og det er ingen hemmelighet at storparten av disse kommer fra Stig Johnsen som er en av kommunens rikeste menn.

- Budsjettet til Lørenskog er teknisk umulig å få i balanse uten å ha tilskudd fra rike mennesker som spytter inn penger med hjertet og ikke med hodet, sier Kjær som mener at Lørenskog kan bli et nytt Lyn.

Det er ikke grunnlag for en toppklubb på et så lite sted med så lite tilskuere, mener han.

Atle Olsen er ikke enig.

- Hvis skal være i toppen lenge. Vi tenker langsiktig og har skrevet minst tre års kontrakter med alle spillerne våre. Foreløpig ser budsjettet vårt nøkternt ut. Med tanke på inntektene og de sponsorene vi har fått inn, så går vi kanskje i null, sier han.


Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal