NRK Meny
Normal

Lørenskog skråsikre på strafferabatt

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen er ikke i tvil om at ishockeyklubben vil få redusert straff når appellutvalget kommer med sin avgjørelse etter lisensrotet.

Lørenskog

Lørenskog vil få lavere poengstraff enn de 20 minuspoengene klubben ble ilagt av forbundet. Det tror sportssjef Atle Olsen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Norges Ishockeyforbund er ute og sykler. Jeg tør garantere at vi ikke får 20 minuspoeng i straff, sier Olsen til NRK.no.

Lørenskog

Lørenskog starter sesongen med 20 minuspoeng om ikke appellutvalget kommer frem til at forbundet har vært for strenge.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

20 minuspoeng - og 30 000 kroner i bot - var straffen Lørenskog Ishockey fikk av ishockeyforbundet etter at de ikke overholdt tidsfristen for neste sesongs lisenssøknad.

Akershus-klubben var aldri i tvil om å anke avgjørelsen, og ifølge sportssjef Olsen er de heller ikke i tvil om at straffen vil bli redusert av appellutvalget, som nå behandler anken.

– Forbundet har opptrått rotete. Jeg er 100 prosent sikker på at straffen reduseres, gjentar Olsen.

Øker ikke straffen

Leder for appellutvalget, Patrick John Maloney, vil ikke kommentere hvorvidt Lørenskog slipper unna med mildere straff.

Likevel går han langt i å antyde at det kan bli resultatet når appellutvalget kommer med sin redegjørelse i saken.

– Det jeg kan si, er at det i hvert fall er veldig lite trolig at vi øker straffen som er gitt av forbundet, sier Maloney.

Men jeg ønsker ikke å gi noen forhåndsuttalelse på hvordan vi har vurdert saken, legger lederen i appellutvalget til.

– Grundig anke

20-poengsstraffen ble omtalt som «sjokkstraff» og beskrevet som ekstrem da NRK brakte nyheten på banen i slutten av mai.

Om poengtrekket opprettholdes, betyr det 20 minuspoeng når serien spilles igang over sommeren.

Atle Olsen

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen mener klubbens anke er solid, og at den vil føre til en mindre straff når appellutvalget kommer med sin redegjørelse.

Om Lørenskog hadde mistet 20 poeng forrige sesong, ville det gitt sjetteplass på tabellen - ikke tredjeplassen de havnet på. Uten at det bekymrer Atle Olsen.

– Saken til ishockeyforbundet er tynne greier. Og anken vår er veldig god, mener Olsen.

– Det er en 14-siders anke Lørenskog har levert. Den er veldig grundig, kommenterer Maloney.

Godtar boten

Han forteller til NRK at Lørenskog langt på vei har akseptert boten på 30 000 kroner.

Ishockeyklubben stiller imidlertid spørsmål ved om forbundet i det hele tatt hadde anledning til å gi straff i form av poengtrekk.

– I tillegg mener Lørenskog at poengtrekket uansett er altfor stort, sier Maloney.

Så gjenstår det å se om Lørenskog slipper unna med mildere straff. Ole Jacob Libæk, som var ishockeypresident da Lørenskog leverte lisenssøknaden hele tre måneder for sent, mener imidlertid at straffen var på sin plass.

– I mine 16 år som ishockeypresident har jeg aldri opplevd maken til arroganse. Den er helt ekstrem, uttalte Libæk før Forbundsstyret startet på jobben med å måle ut straffen.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal