NRK Meny
Normal

Hockeykrangel havner i retten

Striden mellom Lørenskog ishockey og Norges Ishockeyforbund havner i retten.

Lørenskog
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Idretten må holde seg innenfor samfunnets spilleregler. Vi håper dette kan medføre at klubbene behandles likt av forbundet, og at man ikke straffes vilkårlig, sier advokat John Christian Elden til lik.no

Elden er advokat for Lørenskog ishockey som har saksøkt Norges Ishockeyforbund. Nå er det avgjort at Oslo tingrett vil behandle saken.

Bakgrunnen er at Lørenskog fikk poeng- og pengestraff før forrige sesong. De ønsker at ishockeyforbundet betaler erstatning til klubben.

Lørenskog trukket 20 poeng

Foran sist sesong ble det klart at Lørenskog ishockey fikk lisens for sesongen 2013/14, men med en straff for å ha levert dokumentasjon for sent.

Det ble fikk en bot på 30.000 kroner og et poengtrekk på 20 poeng. Klubben klaget til forbundet, men ble ikke hørt. Derfor har de tatt saken til rettsapparatet.

– Vi har i et forbundsstyret vedtatt å gi Lørenskog den strengeste straffen man kan få i forbindelse med denne saken. De har levert lisenssøknaden altfor sent, og vi har sendt Lørenskog et brev om hvorfor straffen ble utmålt slik, sa visepresident i Ishockeyforbundet, Morten Lillehagen, til NRK.no etter straffen i 2013.

Lørenskog satset knallhardt sportslig før forrige sesong, og tok mål av seg til å kjempe om seieren i serien. Poengstraffen ødela langt på vei seiersmulighetene allerede før sesongen startet.

Til slutt endte laget på tredjeplass.

Lørenskog til sak mot forbundet

Forbundet har etter søksmålet vært av den mening at retten må avvise saken og at straffen er et internt sportslig anliggende.

Retten har etter dette kommet frem til at saken skal i retten fordi det foreligger et rettskrav, ifølge kjennelsen i Oslo tingrett tirsdag 24. juni.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbundet Ottar Dahl sier til NRK.no at forbundet tar avgjørelsen til etterretning og vil bestemme seg om de anker dette eller ikke på et senere tidspunkt.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal