Hockeykrangel havner i retten

Striden mellom Lørenskog ishockey og Norges Ishockeyforbund havner i retten.

Lørenskog
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Idretten må holde seg innenfor samfunnets spilleregler. Vi håper dette kan medføre at klubbene behandles likt av forbundet, og at man ikke straffes vilkårlig, sier advokat John Christian Elden til lik.no

Elden er advokat for Lørenskog ishockey som har saksøkt Norges Ishockeyforbund. Nå er det avgjort at Oslo tingrett vil behandle saken.

Bakgrunnen er at Lørenskog fikk poeng- og pengestraff før forrige sesong. De ønsker at ishockeyforbundet betaler erstatning til klubben.

Lørenskog trukket 20 poeng

Foran sist sesong ble det klart at Lørenskog ishockey fikk lisens for sesongen 2013/14, men med en straff for å ha levert dokumentasjon for sent.

Det ble fikk en bot på 30.000 kroner og et poengtrekk på 20 poeng. Klubben klaget til forbundet, men ble ikke hørt. Derfor har de tatt saken til rettsapparatet.

– Vi har i et forbundsstyret vedtatt å gi Lørenskog den strengeste straffen man kan få i forbindelse med denne saken. De har levert lisenssøknaden altfor sent, og vi har sendt Lørenskog et brev om hvorfor straffen ble utmålt slik, sa visepresident i Ishockeyforbundet, Morten Lillehagen, til NRK.no etter straffen i 2013.

Lørenskog satset knallhardt sportslig før forrige sesong, og tok mål av seg til å kjempe om seieren i serien. Poengstraffen ødela langt på vei seiersmulighetene allerede før sesongen startet.

Til slutt endte laget på tredjeplass.

Lørenskog til sak mot forbundet

Forbundet har etter søksmålet vært av den mening at retten må avvise saken og at straffen er et internt sportslig anliggende.

Retten har etter dette kommet frem til at saken skal i retten fordi det foreligger et rettskrav, ifølge kjennelsen i Oslo tingrett tirsdag 24. juni.

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbundet Ottar Dahl sier til NRK.no at forbundet tar avgjørelsen til etterretning og vil bestemme seg om de anker dette eller ikke på et senere tidspunkt.

Siste nytt

 • Gamst Pedersen får ikke ny kontrakt

  Tromsø IL har besluttet at de ikke tilbyr Morten Gamst Pedersen ny kontrakt, heter det i en pressemelding fra klubben. Klubben understreker at dette er basert på en helhetlig vurdering der stallsammensetting og dekning i de ulike posisjoner har spilt inn.

  Gamst Pedersen spilte for TIL i 2000 til 2004 før han dro til Blackburn. Han gjorde comeback i Tromsø i 2016.

  Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Sogndal 3-0.
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Aar hentes inn i EM-troppen

  Målvakten Kristian Sæverås sliter med sykdom og er ute av den norske EM-troppen i håndball. Inn kommer Kolstad-spiller William Aar, som er bakspiller. Det ble bekreftet onsdag.

  Kolstad-spilleren var del av den norske bruttotroppen, men fikk ikke plass da landslagssjef Christian Berge reduserte antall spillere fra 18 til 16 i forkant av åpningskampen i Trondheim.

  William Aar
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
 • Ruud utslått også i double

  Australian Open-eventyret er over for Casper Ruud etter at han og makkeren Miomir Kecmanovi fra Serbia røk ut av doubleturneringen onsdag.

  1. rundekampen mot den sterke doubleduoen Raven Klaasen og Oliver Marach endte med tap 2-6, 6-4, 3-6 i sett.

  Etter å ha tapt det første settet 2-6, slo Ruud og Kecmanovi tilbake i det andre. Da så mulighetene for avansement plutselig ut til å være gode.

  Sett nummer tre endte imidlertid i en ny nedtur.

  Tirsdag røk Norges beste tennisspiller ut av singleturneringen i Australia. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal