NRK Meny
Normal

Lørenskog om Stubdals konkurstrusler: – Vi tar det med knusende ro

Ekstrener Knut Jørgen Stubdal truer med å slå Lørenskog Ishockey konkurs om han ikke snart får millionbeløpet klubben skylder ham. Lørenskog mener det er Stubdal selv som utsetter utbetalingen.

Stubdal og Edvartsen

Knut Jørgen Stubdal vant i retten mot Lørenskog, og er tilkjent 1,4 millioner kroner i erstatning. Men pengene har uteblitt.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Stubdal har nektet å legge frem selvangivelsene som Lørenskog anmodet om, og Stubdal må nok derfor selv ta skylden for at intet er utbetalt ennå, sier Lørenskogs nyansatte administrerende direktør, Svein-Erik Edvartsen, til NRK.no.

Torsdag skrev NRK om at Knut Jørgen Stubdal - som i vinter gikk til sak mot Lørenskog etter å ha fått sparken som lagets trener bare ett år ut i fireårskontrakten - truer med å slå klubben konkurs dersom han ikke snart får utbetalt pengene klubben skylder ham.

Venter på 1,4 millioner

Svein-Erik Edvartsen

Svein-Erik Edvartsen er nyansatt som administrerende direktør i Lørenskog Ishockeyklubb.

Foto: www.lik.no

Stubdal ble tilkjent 1,4 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger etter å ha vunnet i Romerike Tingrett i mars. Mer enn et halvt år senere er pengene fremdeles ikke overført til Stubdals konto.

– Vi gikk til sak i januar, og vant saken. Det var en måneds betalingsfrist for det, men den har de ikke overholdt, sa en skuffet Stubdal til NRK.no torsdag.

Lørenskog var ikke tilgjengelig for en kommentar torsdag, men hevder fredag at det er Stubdal som får utbetalingen til å hale ut.

– Stubdal nekter å fremlegge dokumentasjon

– Dersom Stubdal ønsker å slå Lørenskog konkurs på den ene siden og nekter å fremlegge dokumentasjon på den andre siden, tar vi dette med knusende ro, sier direktør Edvartsen.

Ifølge ham ønsker klubben innsyn i Stubdals selvangivelser for å kunne ta stilling til ulike skattehensyn.

Lørenskog påstår at Stubdal og hans advokat har nektet å levere inn disse selvangivelsene.

– Forsinkelsen på oppgjøret skyldes dialog rundt den skattemessige behandlingen av utbetalingene til Stubdal helt tilbake fra 2010. Lørenskog vil på bakgrunn av dommen behandle utbetalingene som lønnsutbetalinger, og er i ferd med å innberette dette til Skattemyndighetene, sier Edvartsen, og legger til:

– I tillegg er det mulig vi ber om gjenopptakelse av hele saken, men det får vår nye advokat, John Christian Elden, vurdere nærmere, sier Edvartsen.

Stubdal: – Bare tull

NRK.no konfronterte Knut Jørgen Stubdal med Lørenskogs påstander fredag ettermiddag.

– Dette er bare tull. Det er ikke vanlig å skulle måtte levere inn selvangivelser for å få utbetalt lønn, vel! Dette er ren uthaling av tid, raser Stubdal når han får høre Lørenskogs begrunnelse fredag ettermiddag.

– Stemmer det at de har bedt deg om å levere inn selvangivelser?

– Det har ikke jeg hørt noe om. Kanskje advokaten min vet det, svarer Stubdal og viser til advokat Tron Dalheim.

Det har ikke lyktes NRK.no å få en kommentar fra advokat Dalheim.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd