NRK Meny
Normal

Lørenskog anker: – Vi får innrømme at vi har tatt litt for lett på det

LØRENSKOG (NRK.no): Lørenskog er kraftig uenig i 20-poengstraffen de er ilagt etter lisensrotet. Klubben bekrefter at de kommer til å anke saken til appellutvalget - men innrømmer at de har tabbet seg ut.

Lørenskog

Lørenskog-spillerne må belage seg på å starte neste sesong med 20 minuspoeng - dersom ankesaken ikke fører frem.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det kom fram under en pressekonferanse fredag formiddag.

– Vi vil anke så fort som mulig, men må bruke tid på å formulere anken, sier styreleder Stig Atle Johnsen.

Fikk ekstrem-straff

Torsdag la forbundsstyret i Ishockeyforbundet frem sin innstilling etter at Lørenskog for andre år på rad ikke klarte å overholde tidsfristen for innlevering av lisenssøknaden foran neste sesong.

Og straffen var knalltøff:

Lørenskog må starte neste sesong med 20 minuspoeng, i tillegg til en bot på 30.000 kroner.

Akershus-klubben mener straffen er altfor tøff, og både spillere, trenere og styreledelsen har vært klare på at straffen må ankes.

Innrømmer feilgrep

Lørenskog-leder Johnsen innrømmer imidlertid at ansvaret for lisensinnleveringen var hans.

– Jeg er styreleder her og sitter på ansvaret. Vi har all skyld for at vi ikke overholdt fristen. Det er jeg som ikke har gjort alt det vi kunne ha gjort, sier styreleder Johnsen under pressekonferansen.

Hva synes du om straffen?

– Jeg synes det er strengt. Det er flere andre klubber som har levert for sent tidligere år, og unngått straff, sier Johnsen.

– Hvorfor klarte dere ikke å overholde fristen?

– Vi har klart det i 13 av 15 år. Men vi får innrømme at vi har tatt litt for lett på det. Vi var rett og slett ikke ferdig med regnskapet vårt, erkjenner Johnsen.

– Da fristen kom, var vi ikke klare. Og det sa vi fra om, fortsetter Johnsen.

Styrelederen hevder at klubben nå har lært, og at ting vil bli annerledes de kommende årene.

– Vi skal legge om hele planleggingen foran neste sesong, slik at vi overholder fristene, sier Johnsen.

Skal møte spillergruppen

Klubbledelsen forteller at de vil møte spillegruppen fredag ettermiddag, for å snakke ut om hvordan de skal løse den kommende sesongen.

– Vi er nødt til å bevise at vi ikke skal gjøre disse feilene igjen. Vi må bruke litt tid på å bygge opp omdømmet igjen, det er ingen tvil om at det har fått seg et skudd for baugen, sier sportssjef Atle Olsen.

Lørenskog ble også i fjor straffet for ikke å ha overholdt tidsfristen for lisensinnleveringen. Da innstilte forbundsstyret på seks poengs straff.

Også da valgte Lørenskog å anke - og vant frem.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal