NRK Meny
Normal

– At vi får 20 minuspoeng er det samme som at Øygard blir frikjent

Lørenskog tapte ankesaken mot Ishockeyforbundet, og må starte neste sesong med 20 poeng i minus. Det får Lars Erik Spets til å fyre løs.

Lars Erik Spetz

Lars Erik Spets var lite fornøyd med at Lørenskog ikke fikk redusert sin straff på 20 minuspoeng.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– At vi får 20 minuspoeng er det samme som at Øygard blir frikjent, skriver Lørenskog-spilleren på sin Twitter-konto fredag ettermiddag.

Den krasse meldingen ble lastet opp på det sosiale nettstedet kort tid etter at appellutvalget valgte å stå ved Ishockeyforbundets beslutning om å straffe Lørenskog med 20 minuspoeng og 30 000 kroner i bot for lisensrot.

Slettet meldingen

Twitter-meldingen ble blant annet retweetet av Lørenskogs nysignering Steffen Thoresen, men fikk også en del sterke reaksjoner fra andre lesere.

Det fikk Spets til å ta affære. Lørenskog-spilleren slettet meldingen, og beklaget seg også for hvordan han hadde uttrykt seg.

– Beklager til alle som reagerer på at jeg sammenligner med Øygard. Skulle bare få frem at jeg syns det er helt feil at vi fikk så mye, skrev Spets på Twitter.

Lars Erik Spets

Denne meldingen la Lars Erik Spets ut på Twitter fredag ettermiddag.

– Veldig overrasket

Det er nok hans sportssjef, Atle Olsen, enig i. Han var nemlig skråsikker på at Lørenskogs anke ville gi redusert poengtrekk. Men den gang ei.

– Jeg kan bekrefte at dommen fra forbundsstyret er stadfestet, sa generalsekretær Jon Haukeland i Norges ishockeyforbund til Romerikes Blad da dommen falt.

I anken pekte Lørenskogs advokat, Pål Kleven, blant annet på at han mente ishockeyforbundet ikke har hjemmel i sitt regelverk for å trekke poeng for et slikt forhold.

I tillegg mente han også at straffen uansett var altfor streng.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg mener det er feil lovanvendelse. Men når de mener er at der hjemmel for poengtrekket, er det også merkelig at de velger å fastholde det på 20.

Atle Olsen

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen var helt sikker på at klubben ville få redusert straff gjennom appellutvalget.

– Det er altfor strengt. Jeg mener de ikke har grunn til å ta de 20 poengene. Lørenskogs mulighet nå er å få straffen prøvd i Oslo tingrett, men det har vi ikke fått tid til å diskutere ennå, sier Kleven.

– Forbundet er rotete

Da NRK.no snakket med Lørenskogs sportssjef Atle Olsen tidligere fredag, innrømmet han at han var spent på appellutvalgets redegjørelse.

Samtidig la han ikke skjul på at han mente Lørenskogs anke var mer enn god nok til å få redusert straffen på 20 minuspoeng.

– Anken vår er veldig god. Saken til ishockeyforbundet er tynne greier, og de har opptrått rotete i denne saken, sa Olsen.

– Jeg tør garantere at vi ikke får 20 minuspoeng i straff, sa Lørenskog-sportssjefen videre til NRK.no.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal