NRK Meny
Normal

Lørdagens OL-utfor i fare

Torsdagens trening står i fare for å bli avlyst, og Aksel Lund Svindal reagerer på at Canadas løpere har fått en stor fordel.

Canadiske funksjonærer i Whistler etter at onsdagens trening ble avlyst.

Canadiske funksjonærer i Whistler etter at onsdagens trening ble avlyst.

Foto: Gero Breloer / Scanpix/AP

Fra onsdagens treningsomgang i Whistler som ble stoppet av tåke.

Fra onsdagens treningsomgang i Whistler som ble stoppet av tåke.

Foto: Gero Breloer / Scanpix/AP

Onsdagens første trening i utforløypa ble stoppet på grunn av tåke etter at 42 av de 87 deltakerne hadde vært gjennom løypa.

Les: Onsdagens trening stoppet

Natt til torsdag (norsk tid) ble det klart at også torsdagens utfortrening kan bli avlyst etter at værmeldingene går ut på mer regn og tåke i løypa.

Reglene sier at alle løperne må gjennom minst en trening i bakken før det kan kjøres renn.

Dermed er fredag siste mulighet til å få de resterende 45 løperne gjennom utforløypa, men heller ikke fredagens værvarsel er særlig positivt for arrangørene.

Se: Værvarsel for OL-anleggene (fra yr.no)

Rar snø for Aksel

Aksel Lund Svindal var en av de som fikk trent onsdag, men han hadde bare 17. beste tid og var 1,60 sekund bak raskeste mann, sveitsiske Didier Cuche.

- Jeg hadde en bedre følelse før enn etterpå. Det var dårlig hele løpet, både på toppen og på slutten, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Nordmannen sa at han må analysere løypa grundig ettersom han neppe får sjansen til flere gjennomkjøringer i de uvante forholdene.

Aksel Lund Svindal underveis i onsdagens treningsomgang.

Aksel Lund Svindal underveis i onsdagens treningsomgang.

Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix/AFP

- Det er en rar snø som kjennes ut som vårsnø, den var ikke behagelig å kjøre på. På toppen var det ikke så unormalt, men så blir det bløtere og bløtere nedover mot bunn, sa Lund Svindal.

Fordel for canadierne

Normalt skulle løperne hatt tre gjennomkjøringer (onsdag, torsdag og fredag) før lørdagens renn for å gjøre seg kjent med løypa.

Det siste året har canadierne stengt OL-løypa for alle utenlandske kjørene, mens deres egne har fått trene og gjøre seg kjent i løypa.

Den fordelen blir nå enda større ettersom konkurrentene ikke får sjansen til å gjøre seg kjent med løypa gjennom flere treningsomganger.

- Det er jo helt klart en fordel for dem, men de er arrangørere og slik er reglene, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Flere løpere skeptiske

Portvakter i utforløypa i Whistler

Portvakter i utforløypa i Whistler varmet seg som best de kunne mens de ventet på om treningen skulle fortsette.

Foto: Wolfgang Rattay / Scanpix/Reuters

Nordmannen er langt fra den eneste av løperne som er skeptisk til om det blir noe renn på lørdag.

- Du kan se at været kommer inn, så dette kan være vår siste sjanse før lørdag, sier canadiske Robbie Dixon, som var nest raskest på onsdagens trening.

Hans landsmann Manuel Osborne-Paradis er fra North Vancouver, like ved Whistler, og kjenner været og forholdene bedre enn de fleste.

Han tror at løpernes startnummer kan bli avgjørende når det blir renn.

- Startnummerne kommer til å spille en rolle. Det betyr ikke at det er umulig å slå noen på et tidlig startnummer, men det kommer til å bli vanskeligere og vanskeligere, sier hjemmehåpet.

Norske OL-medaljer i utfor

År

Navn

Medalje

1994

Kjetil André Aamodt 

Sølv 

1998

Lasse Kjus

Sølv

2002 

Lasse Kjus 

Sølv 

2010

Aksel Lund Svindal

Sølv

Siste nytt

 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal