NRK Meny
Normal

Løpestjernene til Ingebrigtsen: – Hvordan greide du å ta oss igjen?

LONDON (NRK): På premieutdelingen kom gull- og sølvvinneren bort til Filip Ingebrigtsen. De ville vite hvordan i alle dager han kunne være så sterk.

ATHLETICS-WORLD-2017-PODIUM

Sølvvinner Timothy Cheruiyot (t.v) og gullvinner Elijah Motonei Manangoi skjønte lite da de plutselig hadde Filip Ingebrigtsen på slep inn mot mål.

Foto: BEN STANSALL / AFP

– De kenyanerne… da jeg satt før premieutdelingen lurte de på hvordan jeg greide å ta dem igjen. De sa at jeg måtte være i jækla god form, forteller Filip Ingebrigtsen.

Han har bronsemedaljen rundt halsen og har nettopp vært på pallen sammen med sølvvinner Timothy Cheruiyot og gullvinner Elijah Motonei, som begge er fra løpenasjonen Kenya.

Ingebrigtsen forteller at de to virket veldig overrasket over det som skjedde litt før midtveis i finalen.

Ropte på konkurrentene

Da hadde de to forhåndsfavorittene fra Kenya stukket fra feltet og opparbeidet seg et solid forsprang. Trolig begynte de å føle seg trygge.

Men da gjorde Ingebrigtsen en manøver som ble helt avgjørende for hvordan resten av finalen artet seg.

Ingebrigtsen var på det tidspunktet innesperret av andre konkurrenter helt inne ved lista, og greide ikke å komme seg frem da de to stakk. Resten av feltet virket ikke veldig interesserte i å prøve å følge etter. Han kunne se Cheruiyot og Motonei forsvinne stadig lengre frem.

– Jeg hadde trodd de andre ville greie å henge med dersom de gikk så tidlig. Jeg vet ikke om de ikke turte eller hva det var, men det var litt skuffende, sier Ingebrigtsen.

Han begynte å bli frustrert, og prøvde å signalisere at han måtte få komme seg ut av det trange feltet.

– Jeg prøvde å rope på dem fordi jeg var innesperret da de andre gikk. Jeg måtte bruke mye krefter for å tette den luka. De gjorde ingenting da jeg ropte, så jeg måtte bare komme meg ut på en eller annen måte, forteller han.

VM i friidrett i London 2017

Ingebrigtsen kunne til slutt juble for bronsemedalje. Men det kostet alt han hadde og litt til.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vill jakt

Ingebrigtsen nektet å gi opp, kom seg løs og satte i gang en vill jakt på de to «utbryterne».

Og han greide til slutt å tette luken.

– De var nok litt overrasket over at jeg var så nærme dem, sier han, og legger til:

– De er ekstremt gode løpere. Det er ikke vanlig kost å være der at man kan utfordre dem, som en hvit nordmann, sier han.

Ingebrigtsen forteller at akkurat denne delen av løpet er han veldig stolt av, selv om han ikke greide å komme seg helt forbi Cheruiyot og Motonei. De tok gull- og sølvmedaljen, mens Ingebrigtsen fikk kastet seg inn til bronse.

– Det kostet litt mye å hente dem inn. Jeg brukte mye krefter på det, så jeg fikk det litt på slutten, forteller han.

Akkurat der og da savnet han brødrene sine. Han ser for seg at de kunne ha jobbet sammen om medaljene.

– De er tre stykker som jobber sammen og har lagt en slagplan. Hadde jeg hatt Jakob og Henrik hadde vi tatt de, sier Ingebrigtsen og smiler.

Han hadde drømt om gullet, men deppet overhodet ikke.

– Jeg vant denne bronsemedaljen, slår han fast.

Filip Ingebrigtsen gir alt og kliner til med sin aller første VM-bronse på 1500 meter.

Siste nytt

 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland