Hopp til innhold

Skal løpe marathon i hele verden

Håvard Bø vil bli første nordmannen som løper marathon i alle verdensdelene. Nå ligger han i hardtrening før konkurransen på Nordpolen den 9. april.

Håvard Bø vil bli første nordmann som løper marathon i alle verdensdelene.

Håvard Bø vil bli første nordmannen som løper marathon i alle verdensdeler.

For de fleste er et marathon i seg selv mer enn nok, men Håvard Bø fra Randaberg i Rogaland trener og kler seg for å springe 42 kilometer i ned mot minus 45. grader.

– Den 9. april står jeg på startstreken på Nordpolen, sier Bø til NRK.no.

46 deltakere er påmeldt til det kalde løpet. Bø blir den eneste nordmann i år.

– Nervøs, men på en god måte

– Det blir en stor utfordring, men jeg gleder med veldig, sier den ivrige løperen.

Han tror det tøffeste blir det psykiske.

Artikkel fortsetter under bildet.

North Pole Marathon

46 deltakere er påmeldt til det kalde løpet. Bø blir den eneste nordmann i år.

Foto: North Pole Marathon

– Jeg er selvfølgelig litt nervøs, men det er på en positiv måte. Det blir spennende, sier Bø.

Koster 100.000 kroner å springe

Men det koster å løpe marathon på Nordpolen. Du må ha både fysiske og økonomisk muskler for å springe lengst nord på kloden.

– Det koster 100.000 kroner å være med, forteller Bø.

I sommer skal han også springe marathon i Afrika, og i november håper han å dra til Sydpolen og løpe der.

– Da trenger jeg noen som kan hjelpe meg økonomisk. Jeg håper noen vil det, for jeg har lyst til å bli den første nordmannen som har løpt marathon i alle verdensdelene, sier sprekingen.

Sportsnyheter

Kristoffer Velde

Debutant får Norge-sjanse: – Måtte klype meg i armen

Landslagssjef Ståle Solbakken serverte ikke mindre enn fire overraskelser i den ferske landslagstroppen. Det blir satt pris på av debutantene.

Siste nytt

 • Golftourene slår seg sammen – enighet mellom PGA-touren, europatouren og LIV

  Borgerkrigen i golfverden er over. PGA-touren, europatouren og den utskjelte LIV-touren er blitt enige om å slå seg sammen, opplyses det i en pressemelding.

  Partene har signert en avtale som slår sammen det saudiarabiske investeringsfondets (PIFs) golfinteresser (LIV-touren) med PGA-touren og DP World Tour (europatouren) i et felles eid selskap som skal gi de beste golfspillerne en felles arena å konkurrere på.

  PIF vil ifølge meldingen på PGA-tourens nettsted gjøre en investering i det nye selskapet for å hjelpe det å vokse. Et navn på det nye selskapet skal bestemmes senere. (NTB)

  Caddie Hovland Golf
  Foto: Doug Ferguson / AP
 • Roland-Garros: Nektet å ta belarusisk motstander i hånden

  Med sifrene 6–4 og 6–4 i kvartfinalen mot ukrainske Jelina Svitolina, tok den belarusiske verdenstoer Aryna Sabalenka seg videre til semifinalen av Grand Slam-turneringen i Paris.

  – Hun er en tøff motstander, hun beveger seg godt og det hun har gjort etter fødeselen er utrolig, sa Sabalenka om sin motstander Svitolina, som ble mor i oktober i fjor, til arrangøren.

  Svitolina på sin side ble ikke værende lengre på banen enn nødvendig. Etter at kampen var avgjort, gikk Svitolina rett bort til dommeren og takket for kampen mens Sabalenka sto klar ved nettet og ventet på henne. Dit kom Svitolina aldri.

  Før kampen nektet Svitolina å la seg fotografere sammen med Sabalenka. Belarus har aktivt støttet Russlands invasjon av Ukraina

  Det samme skjedde søndag, da Sabalenka slo ut den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk. Heller ikke hun ønsket å ta Sabalenka i hånden.

  I semifinalen møter verdenstoer Sabalenka den useedede tsjekkeren Karolina Muchova.

  French Open
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Franske medier: PSG-trener Galtier sparkes

  Christophe Galtier (56) er ferdig som hovedtrener i Paris Saint-Germain, melder flere franske medier. Franskmannen fikk lede hovedstadslaget i én sesong.

  Både storavisen Le Parisien og radiokanalen RMC hevder tirsdag å ha kilder på at Galtier har fått sparken. Sportsavisen L'Équipe meldte for flere dager siden at Galtier er ferdig etter sesongen.

  Galtier tok over som PSG-trener etter Mauricio Pochettino for ett år siden. Han ledet klubben til seriegull i det som etter alle solemerker ble hans eneste sesong i hovedstaden. (NTB)

  Christophe Galtier
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste