NRK Meny
Normal

Hevder NFL-spilleren løper i 40 km/t (!) på tredemølla

NFL-ferskingen Robert Gill har til gode å imponere særlig på banen ennå, men prestasjonene hans på tredemølla forbauser nok de fleste.

I treningsvideoen, som du kan se over, løper Arizona Cardinals-rookien Robert Gill på tredemølla med en fart som skal være hele 40 kilometer i timen.

Videoen skaper overskrifter verden over, og kan nok gjøre de fleste bekymret for Gills bein, som nesten ser ut til å eksplodere da han hopper på tredemøllen.

Nesten like rask som Bolt?

Ikke så rart, for dersom NFL-spilleren virkelig løper med en hastighet på 40 kilometer i timen, er han ikke langt unna toppfarten Usain Bolt nådde underveis da han satte verdensrekord på 100 meter - 44 kilometer i timen.

NRKs friidrettskommentator Lars Lystad har sett utallige sprintløp, og tror nesten ikke hastigheten kan stemme.

– Det er veldig spesielt, for 40 kilometer i timen er utrolig raskt. Spesielt når man vet at dette er nesten like fort som Usain Bolt kan løpe. Og ikke minst på en tredemølle. Det er litt vanskelig å tro det er sant, sier han.

Er tidligere sprinter

Lystad peker imidlertid på at flere sprintere har bakgrunn fra amerikansk fotball, og omvendt.

– Det er en del av de beste sprinterne som også har vært fotballspillere, eller har blitt det etter sprintkarrieren. Mange av de amerikanske fotballspillerne er kraftige og eksplosive typer. Sånn sett er det ikke helt urimelig at noen av dem har nok eksplosivitet til å løpe veldig, veldig fort, sier han.

Et eksempel på dette er sprinteren Dwain Chambers, som spilte i NFL Europa etter å ha blitt utestengt for doping på midten av 2000-tallet. Han har i ettertid vendt tilbake til friidretten.

Også Gill har tidligere konkurrert i sprint, men har de siste årene satset alt på en karriere i amerikansk fotball.

29-åringen er den eldste rookien i NFL noensinne, og får dette året prøve seg i Arizona Cardinals.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal