NRK Meny
Normal

Hevder NFL-spilleren løper i 40 km/t (!) på tredemølla

NFL-ferskingen Robert Gill har til gode å imponere særlig på banen ennå, men prestasjonene hans på tredemølla forbauser nok de fleste.

I treningsvideoen, som du kan se over, løper Arizona Cardinals-rookien Robert Gill på tredemølla med en fart som skal være hele 40 kilometer i timen.

Videoen skaper overskrifter verden over, og kan nok gjøre de fleste bekymret for Gills bein, som nesten ser ut til å eksplodere da han hopper på tredemøllen.

Nesten like rask som Bolt?

Ikke så rart, for dersom NFL-spilleren virkelig løper med en hastighet på 40 kilometer i timen, er han ikke langt unna toppfarten Usain Bolt nådde underveis da han satte verdensrekord på 100 meter - 44 kilometer i timen.

NRKs friidrettskommentator Lars Lystad har sett utallige sprintløp, og tror nesten ikke hastigheten kan stemme.

– Det er veldig spesielt, for 40 kilometer i timen er utrolig raskt. Spesielt når man vet at dette er nesten like fort som Usain Bolt kan løpe. Og ikke minst på en tredemølle. Det er litt vanskelig å tro det er sant, sier han.

Er tidligere sprinter

Lystad peker imidlertid på at flere sprintere har bakgrunn fra amerikansk fotball, og omvendt.

– Det er en del av de beste sprinterne som også har vært fotballspillere, eller har blitt det etter sprintkarrieren. Mange av de amerikanske fotballspillerne er kraftige og eksplosive typer. Sånn sett er det ikke helt urimelig at noen av dem har nok eksplosivitet til å løpe veldig, veldig fort, sier han.

Et eksempel på dette er sprinteren Dwain Chambers, som spilte i NFL Europa etter å ha blitt utestengt for doping på midten av 2000-tallet. Han har i ettertid vendt tilbake til friidretten.

Også Gill har tidligere konkurrert i sprint, men har de siste årene satset alt på en karriere i amerikansk fotball.

29-åringen er den eldste rookien i NFL noensinne, og får dette året prøve seg i Arizona Cardinals.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund