Løkes straffebom førte til tap i dramatisk mesterligafinale

Mesterligafinalen mellom «norske» Györ og București ble en thriller som måtte avgjøres med straffekonkurranse. Heidi Løke, som ellers spilte en råsterk kamp, bommet på det avgjørende skuddet.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Heidi Løke scoret åtte mål og var en av kampens beste spillere, men det var ikke nok til å sikre mesterligagull til Györ.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

CSM București Győr 29-26

I 70 minutter hadde Heidi Løke drevet Bucureștis forsvar til vanvidd. Hun hadde scoret og scoret, laget rom for lagvenninene, vært et angrep alene - og virkelig levd opp til at hun nylig ble kåret til mesterligaens beste linjespiller.

Men da den helt jevnspilte mesterligafinalen til slutt skulle avgjøres ved straffekonkurranse, var det Løke som var den uheldige.

Hun bommet, og București vant.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Bucureștis svenske stjerne Isabelle Gulldén (med drakt nr. 4) spilte muligens sitt livs kamp og scoret hele 15 mål i mesterligafinalen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Gulldén scoret 15 (!) mål

Det ble en usedvanlig spennende mesterligafinale denne gangen, selv om selve spillet ikke alltid var i toppklasse.

Det var en liten overraskelse at București ble Győrs finalemotstander, men rumenerne fulgte Győrs stjerner hele veien. Da de utlignet med bare et par sekunder igjen å spille av ordinær tid gikk kampen til ekstraomganger.

Men heller ikke her greide noen av lagene å avgjøre. Det ble da bestemt at lagene skulle gjøre opp ved straffekonkurranse.

Győr bommet to ganger, mens București satte alle sine straffer. Den siste og avgjørende bommen kom altså ved Heidi Løke.

Dermed rant tårene hos begge lag - hos București av seiersglede, og hos Győr på grunn av nederlag med nesten minst mulig margin.

București kan takke sin svenske stjerne, Isabelle Gulldén, som rett og slett var i kalasform. Gulldén endte til slutt med utrolige 15 scoringer, noe man sjelden har sett maken til i en slik kamp.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Linn Jørum Sulland er en av fire norske spillere på Györ. Hun spilte mye i starten av kampen, men etter å ha smelt hodet i lagvenninnen Løkes hode da de begge kastet seg etter ballen, ble hun sittende på benken.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Sulland skallet med Løke

Heidi Løke kan på ingen måte kalles en syndebukk selv om det ble hun som bommet på den avgjørende straffen. Resten av kampen sto hun for svært mye av det som skjedde i Győrs angrep.

I den første omgangen scoret Løke hele seks mål. I den andre omgangen ble hun mye bedre pakket inn, men da sørget hun til gjengjeld for at det ble mye rom til lagvenninnene.

Løke endte til slutt med åtte scoringer.

På Győr spilte også Ida Alstad og Linn Jørum Sulland, og i målet deres sto Kari Aalvik Grimsbø. Sulland fikk mye spilletid, men etter å ha skallet med Løke da de begge kastet seg etter en ball, ble hun sittende på benken.

Siste nytt

 • Ødegaard med i Real Madrid-troppen

  På lørdagens pressekonferanse bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard er friskmeldt og med mot Real Sociedad søndag.

  – Ødegaard er klar, sa Zidane på pressekonferansen lørdag.

  Dermed kan Ødegaard få spilletid i sesongens første ligakamp mot Real Madrid, mot gamlelaget Real Sociedad.

  – Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, og jeg kommer til å regne med alle spillerne mine denne sesongen, fortsatte «Zizou».

  Ødegaard
  Foto: Real Madrid
 • Jerv-spiller testet positivt

  Tre kamper i OBOS-ligaen er utsatt etter at en Jerv-spiller har testet positivt på koronaviruset. Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding lørdag.

  I pressemeldingen presiseres det at klubben har fulgt de gjeldende smittevernprotokollene, men at NFF likevel vurderer innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper, skriver forbundet.

  De tre kampene som er utsatt er Jervs tre neste kamper, henholdsvis mot HamKam, Ullensaker/Kisa og Lillestrøm. Hele Jerv-troppen er nå satt i karantene i ti dager.

  Nadderud Stadion, Stabæk - Jerv 2 - 1
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • To norske lag til EM-kvartfinale

  Begge de to norske sandvolleyballagene som delter i EM denne helgen er videre til kvartfinale.

  Tittelforsvarerne Mol og Sørum var storfavoritter før oppgjøret mot Quincy Aye og Arnaud Gauthier-Rat. Duoen innfridde og vant 2-0.

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen vant sin kamp 2-1 mot Jakob Windisch og Adrian Carambula.

  Kvartfinalene spilles senere lørdag.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal