NRK Meny
Normal

Løkes straffebom førte til tap i dramatisk mesterligafinale

Mesterligafinalen mellom «norske» Györ og București ble en thriller som måtte avgjøres med straffekonkurranse. Heidi Løke, som ellers spilte en råsterk kamp, bommet på det avgjørende skuddet.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Heidi Løke scoret åtte mål og var en av kampens beste spillere, men det var ikke nok til å sikre mesterligagull til Györ.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

CSM București Győr 29-26

I 70 minutter hadde Heidi Løke drevet Bucureștis forsvar til vanvidd. Hun hadde scoret og scoret, laget rom for lagvenninene, vært et angrep alene - og virkelig levd opp til at hun nylig ble kåret til mesterligaens beste linjespiller.

Men da den helt jevnspilte mesterligafinalen til slutt skulle avgjøres ved straffekonkurranse, var det Løke som var den uheldige.

Hun bommet, og București vant.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Bucureștis svenske stjerne Isabelle Gulldén (med drakt nr. 4) spilte muligens sitt livs kamp og scoret hele 15 mål i mesterligafinalen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Gulldén scoret 15 (!) mål

Det ble en usedvanlig spennende mesterligafinale denne gangen, selv om selve spillet ikke alltid var i toppklasse.

Det var en liten overraskelse at București ble Győrs finalemotstander, men rumenerne fulgte Győrs stjerner hele veien. Da de utlignet med bare et par sekunder igjen å spille av ordinær tid gikk kampen til ekstraomganger.

Men heller ikke her greide noen av lagene å avgjøre. Det ble da bestemt at lagene skulle gjøre opp ved straffekonkurranse.

Győr bommet to ganger, mens București satte alle sine straffer. Den siste og avgjørende bommen kom altså ved Heidi Løke.

Dermed rant tårene hos begge lag - hos București av seiersglede, og hos Győr på grunn av nederlag med nesten minst mulig margin.

București kan takke sin svenske stjerne, Isabelle Gulldén, som rett og slett var i kalasform. Gulldén endte til slutt med utrolige 15 scoringer, noe man sjelden har sett maken til i en slik kamp.

HANDBALL-CL-FINAL4-HUN-ROM

Linn Jørum Sulland er en av fire norske spillere på Györ. Hun spilte mye i starten av kampen, men etter å ha smelt hodet i lagvenninnen Løkes hode da de begge kastet seg etter ballen, ble hun sittende på benken.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Sulland skallet med Løke

Heidi Løke kan på ingen måte kalles en syndebukk selv om det ble hun som bommet på den avgjørende straffen. Resten av kampen sto hun for svært mye av det som skjedde i Győrs angrep.

I den første omgangen scoret Løke hele seks mål. I den andre omgangen ble hun mye bedre pakket inn, men da sørget hun til gjengjeld for at det ble mye rom til lagvenninnene.

Løke endte til slutt med åtte scoringer.

På Győr spilte også Ida Alstad og Linn Jørum Sulland, og i målet deres sto Kari Aalvik Grimsbø. Sulland fikk mye spilletid, men etter å ha skallet med Løke da de begge kastet seg etter en ball, ble hun sittende på benken.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma