Løke: - Jeg har mer å gå på

Heidi Løke var igjen tungen på vektskålen da Norge slet med å finne nettmaskene mot Ukraina. Selv mener hun at hun kan bli enda bedre.

Heidi Løke

Heidi Løke jubler for en av sine seks scoringer mot Ukraina.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Larvik-spilleren har i løpet av mesterskapet befestet sin posisjon som kanskje verdens beste strekspiller, og scoret på alt hun prøvde på mot Ukraina - seks skuddforsøk endte med seks mål.

Slik gikk det: Ukraina - Norge (19-32)

Dermed ble Løke toppscorer mot ukrainerne, til tross for at hun bare var på banen i totalt 24 minutter. Hovedpersonen selv var strålende fornøyd etter kampen - mest av alt for å være tilbake fra omgangssyken.

– Det var deilig å være tilbake på banen, det har vært kjedelig å bare være på rommet og sitte på do, smiler Løke når hun møter NRK etter kampen.

Les også: Heidi Løke sendte Ukraina tilbake til Svartehavet

Ikke i toppform

Løke har etter Ukraina-kampen en scoringsprosent på 88,5 i mesterskapet, og er med det turneringens klart mest effektive målscorer. Nærmest på lista er rumenske Ionela Stanca med en scoringsprosent på 83.

Likevel vil ikke Løke si seg enig i tittelen "Norges viktigste spiller".

– Jeg føler meg ikke noe viktigere enn noen av de andre jentene, vi er alle viktige. I dag var det bare godt å kjenne at kroppen fungerer igjen, og at formen er stigende.

Så du mener du har mer å gå på?

– Ja, det tror jeg da, sier Løke.

Massiv ros fra Hergeirsson

Heidi Løke

Heidi Løke var et eneste stort smil under Ukraina-kampen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Thorir Hergeirsson har vært forsiktig med å gi Heidi Løke for mye honnør for Norges resultater så langt i håndball-EM, men etter strekspillerens oppvisning mot Ukraina, lettet Hergeirsson på trykket.

– Hun var briljant. Hun utstråler en lyst til å lage mål som smitter over på de andre jentene, sier Hergeirsson til NRK etter kampen.

Løke er Norges toppscorer så langt i mesterskapet, men ifølge Hergeirsson er 28-åringen enda bedre i forsvar.

– Jeg er veldig fornøyd med Heidi i angrep, men enda mer fornøyd med henne i forsvar, hvor hun nesten spiller feilfritt, sier Hergeirsson.

Den sindige islendingen virker lettet etter at laget hans greide å snu trenden etter kollapsen mot Sverige.

– Vi har gått i oss selv og forbedret oss på noen områder som sviktet mot Sverige. Vi har jobbet mye med å få brettet ut spillet, og det lyktes vi delvis med i dag, forklarer Hergeirsson.

Og Norge-treneren vil ikke høre snakk om at Ukraina er et middelmådig lag.

– Ukraina er et brukbart lag, husk at de slo Tyskland med ti mål og det gjør man ikke uten kvaliteter i laget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Thorir Hergeirsson mot Ukraina

Thorir Hergeirsson under kampen mot Ukraina.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Kan fortsatt miste semifinale-plass

Med tirsdagens seier mot Ukraina er Norge igjen à jour med svenskene på tabelltoppen, men ligger på 2. plass etter innbyrdes oppgjør-regelen.

Full oversikt: Se hvordan gruppen til Norge ser ut!

Det ser dermed lovende ut med tanke på semifinale-plass, men dersom Norge skulle tape onsdagens avsluttende mellomspillskamp mot Nederland, kan semifinaleplassen ryke.

Nederland banket Ungarn 27-19 tidligere tirsdag kveld, og vil med seier over Norge gå forbi Norge på tabellen etter innbyrdes oppgjør-regelen.

At Norge skal tape mot Nederland, har imidlertid Heidi Løke liten tro på.

– I morgen skal Nederland ned! avslutter Løke.

Siste nytt

 • God Ødegaard i viktig seier

  Martin Ødegaard hadde en fot med i spillet da Real Sociedad greide å bryte ned et defensivt solid Valladolid-lag og sikre 1-0-seier i La Liga.

  Nordmannen var involvert i mye, spesielt i 2. omgang.

  Målscorer var imidlertid Adnan Januzaj. Den tidligere Manchester United-spillerens nikk fra kort hold var ustoppelig for keeper Jordi Masip.

  Seieren fører Real Sociedad opp til 3.-plass før resten av helgens serierunde spilles, med like mange poeng som Atlético Madrid og Sevilla på plassene bak. Fram til Barcelona og Real Madrid er det henholdsvis 12 og 10 poeng.

  Martin Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Kvinnenes Big Air avlyst

  Kvinnenes Big Air-renn, som skulle sendes kl 13 lørdag, er blitt avlyst på grunn av vanskelige værforhold, opplyser arrangøren. Mennenes renn kl 20 lørdag kveld skal imidlertid etter planen gå som planlagt, blir det sagt.

 • Disse hopper lagkonkurransen

  Landslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut Daniel-André Tande, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang til lørdagens lagkonkurranse i Lahti. Tande ble nummer tre i fredagens individuelle renn, kun slått av Stefan Kraft og Karl Geiger.

  Ski Jumping - FIS Ski Jumping World Cup - Lahti Ski Games 2020
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal