NRK Meny
Normal

Løke kjemper for VM-plass - trener med herrelaget

Heidi Løke (34) mangler ennå litt før hun er i god, gammmel VM-form.

Heidi Løke trener med Sandefjords herrelag i Jotunhallen fredag.

TRENER: Heidi Løke trente sammen med Sandefjords herrelag fredag. Her med Sandefjords Filip Petersson.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Jeg tenker bare på at jeg skal trene bra hver eneste dag, så får Thorir og Mia ta ut det det laget de føler er best, sier Løke.

Heidi Løke ble tobarnsmor i sommer, og kjemper nå for å komme i VM-form til landslagssjef Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen 7. november.

– Det er veldig tidlig etter en fødsel. Det er tre og en halv måned siden jeg fødte Jeg må være klar for det. Jeg og Thorir har en tett dialog om det, og så får vi ta det når den tid kommer, sier Løke.

For å spisse VM-formen, trente derfor Storhamar-spilleren sammen med Sandefjords herrelag fredag.

– Jeg kjenner at jeg tåler mye trening nå. Kroppen begynner å svare, og det er godt, sier hun til NRK.

Thorir Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Foto: Georgios Kefalas / NTB scanpix

– Akkurat nå er hun ikke der

Løke var tilbake på banen på trening med Storhamar drøyt tre måneder etter fødselen. I comebacket ble det fem scoringer og nå trener VM-veteranen altså for fullt for å få plass i en ny VM-tropp.

– Jeg og Thorir har en dialog, men det er bare jeg som får gjort noe med meg selv. Jeg trener som normalt, og så får vi se om det er godt nok, jeg skal i hvert fall vise at jeg har lyst å være med, sier Løke.

Onsdag var Hergeirsson til stede da serieleder Storhamar slo Tertnes. Ifølge Hamar Arbeiderblad mener landslagstreneren at Løke ennå har litt arbeid å gjøre før hun er i VM-form.

– Akkurat nå er hun ikke der. Det er for tidlig for henne, men uttaket er ikke i morgen. Så hun må bare jobbe på, sa han.

– Kroppen svarer bra

Landslagsveteran Heidi Løke har etter hvert lagt tre verdensmesterskap bak seg, fire EM og to OL. At hun kan bli utelatt fra troppen denne gangen, er noe hun ikke ønsker å tenke på.

– Jeg tenker bare på at jeg skal trene bra hver eneste dag, så får Thorir og Mia ta ut det det laget de føler er best. Men jeg synes kroppen min svarer veldig bra nå, og den blir bedre utover i november, kommenterer 34-åringen.

– Jeg elsker sporten. Det største man kan gjøre er å spille med flagget på brystet, så det er et mål for meg.

Etter VM-uttaket spiller Norge en 4-nasjonersturnering i Norge i slutten av samme måned. Tyskland-VM starter for tittelforsvarer Norges del mot Ungarn 2. desember.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin