NRK Meny
Normal

Løke kjemper for VM-plass - trener med herrelaget

Heidi Løke (34) mangler ennå litt før hun er i god, gammmel VM-form.

Heidi Løke trener med Sandefjords herrelag i Jotunhallen fredag.

TRENER: Heidi Løke trente sammen med Sandefjords herrelag fredag. Her med Sandefjords Filip Petersson.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Jeg tenker bare på at jeg skal trene bra hver eneste dag, så får Thorir og Mia ta ut det det laget de føler er best, sier Løke.

Heidi Løke ble tobarnsmor i sommer, og kjemper nå for å komme i VM-form til landslagssjef Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen 7. november.

– Det er veldig tidlig etter en fødsel. Det er tre og en halv måned siden jeg fødte Jeg må være klar for det. Jeg og Thorir har en tett dialog om det, og så får vi ta det når den tid kommer, sier Løke.

For å spisse VM-formen, trente derfor Storhamar-spilleren sammen med Sandefjords herrelag fredag.

– Jeg kjenner at jeg tåler mye trening nå. Kroppen begynner å svare, og det er godt, sier hun til NRK.

Thorir Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Foto: Georgios Kefalas / NTB scanpix

– Akkurat nå er hun ikke der

Løke var tilbake på banen på trening med Storhamar drøyt tre måneder etter fødselen. I comebacket ble det fem scoringer og nå trener VM-veteranen altså for fullt for å få plass i en ny VM-tropp.

– Jeg og Thorir har en dialog, men det er bare jeg som får gjort noe med meg selv. Jeg trener som normalt, og så får vi se om det er godt nok, jeg skal i hvert fall vise at jeg har lyst å være med, sier Løke.

Onsdag var Hergeirsson til stede da serieleder Storhamar slo Tertnes. Ifølge Hamar Arbeiderblad mener landslagstreneren at Løke ennå har litt arbeid å gjøre før hun er i VM-form.

– Akkurat nå er hun ikke der. Det er for tidlig for henne, men uttaket er ikke i morgen. Så hun må bare jobbe på, sa han.

– Kroppen svarer bra

Landslagsveteran Heidi Løke har etter hvert lagt tre verdensmesterskap bak seg, fire EM og to OL. At hun kan bli utelatt fra troppen denne gangen, er noe hun ikke ønsker å tenke på.

– Jeg tenker bare på at jeg skal trene bra hver eneste dag, så får Thorir og Mia ta ut det det laget de føler er best. Men jeg synes kroppen min svarer veldig bra nå, og den blir bedre utover i november, kommenterer 34-åringen.

– Jeg elsker sporten. Det største man kan gjøre er å spille med flagget på brystet, så det er et mål for meg.

Etter VM-uttaket spiller Norge en 4-nasjonersturnering i Norge i slutten av samme måned. Tyskland-VM starter for tittelforsvarer Norges del mot Ungarn 2. desember.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn