Løkberg-kanon senket Sarpsborg: – Det var magisk

Ranheim kom tidlig under mot Sarpsborg 08, men snudde kampen i 2. omgang takket være Kristoffer Løkbergs strake venstrefot.

Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg 08

PANG: Kristoffer Løkberg sikret tre poeng med dette stjernetreffet to minutter før slutt.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ranheim mot Sarpsborg 08 høres kanskje ikke ut som noen toppkamp, men det var faktisk 3.- og 4.-plassen i Eliteserien som møttes til dyst i Trondheim søndag.

Det var gjestene som åpnet best. Ole Jørgen Halvorsen ble spilt fri av Kristoffer Zachariassen, og sendte iskaldt østfoldingene i føringen etter kvarteret var spilt.

Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg 08

TOK LEDELSEN: Sarpsborg 08 tok ledelsen mot Ranheim, men hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

20 minutter før slutt driblet Kim Ove Riksvold seg inn i Sarpsborgs 16-meter, og ble felt. Dommer pekte på straffemerket, og Michael Karlsen var iskald fra 11 meter, som vanlig.

Skadet gullfoten

I sluttminuttene satte hjemmelaget et voldsomt press på Sarpsborg-forsvaret, og to minutter før slutt falt kula ut til Kristoffer Løkberg etter en corner. Han tok fart, og hamret ballen i nettmaskene på halvspretten – til Ranheim-publikummets store fornøyelse.

– Det var sinnsykt. Det går ikke an å beskrive det som skjer oppe i hodet når jeg får det treffet. Da klikker det helt. Det er sånne ting man lever for. Det er bare helt magisk, sier Løkberg.

Ranheim-trener Svein Maalen var også storfornøyd med målscoreren.

– Jeg har mobba Kristoffer i sju år for den venstrefoten, men han har kommet seg i år. Det er fantastisk artig, sa han til Eurosport etter kampen.

Men i intervjuet med NRK etter kamp møtte Kristoffer Løkberg med en heftig sammenteipet venstrefot.

Skjøt du SÅ hardt?

– Ja, det var bare et så enormt treff at det bare sa pang... Neida, jeg fikk meg en stempling etterpå der. Det gjør litt vondt, men det er ny kamp på torsdag, så da må man bare begynne restitueringen med en gang, sier han.

Bandasjert fot

VONDT: Først brukte han venstrefoten til å sikre tre Ranheim-poeng, så måtte den plastres sammen etter en stempling.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Flere straffesituasjoner

Mot slutten av kampen var det flere andre potensielle straffesituasjoner, til begge lag, men Trygve Kjensli lot spillet gå. Det var blant annet en situasjon der Aleksander Foosnæs felte Ole Jørgen Halvorsen på vei inn i feltet. Halvorsen skrøt av dommeren på Eurosport i pausen, men var ikke like fornøyd etter kampen.

– Det var kanskje dumt å skryte av Kjensli i pausen, for det er en ganske klar straffe, sier Halvorsen idet han ser situasjonen på nytt.

Men det ble ikke straffe, og dermed rykker Ranheim opp på 2. plass på tabellen, foran Rosenborg, som har en kamp mindre spilt.

Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg 08

TEMPERATUR: Det var høy temperatur mellom Ranheim og Sarpsborg – og ikke bare på grunn av at sola steiket.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria