Hopp til innhold

Løfshus om Northug: – Det begynner å haste noe voldsomt

Petter Northug har kun 10 dager på seg, sier landslagssjef Vidar Løfshus etter at Petter Northug har meldt sykdomsforfall til NM-sprinten.

Northug

SKUFFET NORTHUG: Skikongen sliter med forkjølelse og må stå over NM-sprinten.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Northug sliter med en forkjølelse og stiller derfor ikke til start på torsdagens NM-sprint på Gåsbu.

Det var først og fremst under sprinten på NM at Petter Northug skulle bevise for langrennsledelsen at han var god nok for OL-troppen.

Nå har Northug kun én mulighet igjen til å sikre seg OL-billett. Den kommer i Planica om en drøy uke.

– Dette bedrer ikke mulighetene hans, i hvert fall. Han har bare 10 dager igjen, så det begynner å haste noe voldsomt, akkurat som det gjør for Ole Einar Bjørndalen, kommenterer landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

– Verdenscup teller mer enn NM, men vi har sagt at når det gjelder sprint er NM et uttaksrenn, sier han.

Pressekonferanse hos Norges Skiforbund.

Landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håp om bedring

Løfshus har likevel ikke gitt opp håpet om å se Petter Northug i aksjon under NM.

Etter torsdagens sprint i klassisk stil fortsetter NM på Gåsbu med 15 kilometer fri teknikk fredag. Lørdag er det 30 kilometer fellesstart med skibytte. Den sistnevnte øvelsen passer tradisjonelt sett Northug godt.

– Ifølge Stig Rune (Kveen) er det en lett forkjølelse, og han er på bedringens vei, så det er håp om at den slipper til helgen, forteller han.

– Det viktigste for en toppidrettsutøver er å holde seg frisk, og det har ikke Petter klart denne sesongen, og det er veldig synd.

– Små sjanser

NRKs ekspert Fredrik Aukland ser på Northugs OL-sjanser som veldig små etter sykdommen.

– Sjansene for at han kommer til OL er nå veldig små. Han har én mulighet, og den må han bruke hundre prosent. Ellers tror jeg OL er kjørt, sier Aukland.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn mener det er under 50 prosents sjanse for at Northug kommer seg til OL.

– Det at han ikke går NM-sprinten betyr at han bare har en mulighet til å overbevise landslagsledelsen og det er i Planica.

– Han er avhengig av å gjøre et bra løp der, og muligens være i finalen og på pallen, for i det hele tatt kunne få gå noen sprint i OL, forteller han.

Northugs trener Stig Rune Kveen forteller at Northug er svært skuffet nå.

– Han ønsker å gå skirenn. Når du våkner og er forkjølet, er det kjipt, sier han.

Bakgrunn: Årets sesong helt spesiell for Northug: – Aldri levert så dårlig

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal