Løfshus angrer på én ting: – Mange talenter har havnet i grøfta

Når Vidar Løfshus gir seg, angrer han ikke på noen av sine kontroversielle utspill. Derimot tenker han på de potensielle olympiske mestrene som landslaget skuslet bort.

Vidar

GIR SEG: Vidar Løfshus gir seg som landslagssjef etter sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Onsdag kom nyheten om at Løfshus slutter som landslagssjef i langrenn etter sesongen. Han har vært sjef i en periode med ekstrem suksess, men også noen store nedturer.

Måten han har håndtert nedturene på, har periodevis skapt støy.

På spørsmål fra NRK om han skulle hatt noe ugjort, svarer han likevel et klart «nei». Så kommer han inn på et unntak.

Løfshus skulle ønske at andre valg hadde vært tatt for enkelte utøvere:

– Det er mange talenter som har havnet i grøfta. Om det er på grunn av meg eller på grunn av systemet, det vet jeg ikke, men det er der jeg tenker at «dæven, at vi ikke tok et sånt valg for den og den personen, så hadde vi kanskje hatt en olympisk mester til» eller klart å ta vare på et talent til.

– Håper jeg har stått opp

Løfshus kjenner på dette fordi han ønsker å bli husket som en sjef som brydde seg om enkeltindividene.

– Jeg håper at når jeg slutter blir jeg stående igjen som den personen som bryr seg om folk. Det er der jeg håper jeg har stått opp, når det har blåst som verst og folk har ligget nede, at jeg har stått i vinden og tatt vare på dem som har hatt det tungt.

Vidar Løfshus

AVTROPPENDE: Vidar Løfshus har vært landslagssjef siden 2011, i mai gir han seg.

Foto: Anders Engeland / NRK

Løfshus har hatt stillingen som landslagssjef siden 2011, når han går av i mai, har det vært åtte år med opp- og nedturer.

– Jeg skal ikke stikke under en stol at det alltid er noen som er misfornøyde med sjefen, sier Løfshus til NRK.

De vonde sakene

I 2016 kom det på få måneder dopingsaker som involverte Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug.

– De to mest trasige situasjonene var Sundby-saken og Johaug-saken. Utfallene der var veldig spesielle. For Martin sin del var det veldig urimelig, når (Chris) Froome blir frikjent og Martin fortsatt har den dommen hengende over seg. Når det gjelder Therese Johaug fikk hun fortsatt en god behandling i domsutvalget i NIF, så kom det noen runder som var helt uforståelige, sier Løfshus til NRK.

– Hva tenker Petter Northug i dag?

– Petter Northug tenker nok ikke så mye i dag, han tenker nok at det er en god kompis som slutter i skiforbundet. Vi har et godt forhold, men det var noen år da han stod utenfor skiforbundet at vi ikke var enige, sier Løfshus, som også hadde sine feider med den aller største profilen i norsk langrenn.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal