Løfshus etter CAS-avgjørelsen: – Helt håpløst å forholde seg til

GARDERMOEN (NRK): Vidar Løfshus vil tenke minst mulig på Russland før OL, men bruker ord som «kaos» og «forvirring» for å beskrive situasjonen.

Vidar Løfshus møter pressen

FORVIRRET LØFSHUS: Vidar Løfshus synes hele prosessen er forvirrende og håpløst å forholde seg til.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Når landslagstreneren reiser til OL er situasjonen rundt russerne fortsatt uavklart. Torsdag kom nyheten om at flere langrennsløpere, deriblant Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin, fikk medhold i CAS.

– Det er kaos og forvirring. Det er helt håpløst å forholde seg til. Det kan ikke vi bruke energi på. Vi må se hvem som står på startstreken når startnumrene skal trekkes. Bortsett fra det får ikke vi gjort noe med det, sier Løfshus til NRK.

Tatt for lang tid

Torsdag opphevet CAS utestengelsen for 28 av de 42 russiske utøverne. Disse var i utgangspunktet utestengt på livstid, men denne ble opphevet grunnet mangel på bevis.

– Synes du det tatt for lang tid?

– Ja, jeg synes jo det. Jeg synes mildt sagt at det har vært surrete. Det er vanskelig å forholde seg til, alt tyder jo på at systemet har vært korrupt. Men det er vanskelig å si for en som ikke kjenner detaljene i sakene, sier landslagstreneren til NRK.

– Nyhetsbildet er jo fullstendig forvirrende. Det er lite informasjon fra IOC og FIS. Det blir som det blir, konstaterer Løfshus.

Det ligner veldig på Martin Johnsrud Sundbys uttalelser før sesongen startet i november. «Vi står som idioter i midten», meldte Sundby den gangen.

– IOC, WADA og FIS må være samkjørte. Selve systemet må føles rettferdig, sa Sundby da.

Martin Johnsrud Sundby går først i mål på tremila under NM på Gåsbu i Hamar.

FORVIRRET: Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Dette vil bidra til mye frustrasjon

Det internasjonale dopingbyrået WADA sier i en uttalelse at de ser alvorlig på beslutningen.

– Vi forstår det slik at mange utøvere er forferdet over avgjørelsen. Dette vil bidra til mye frustrasjon for utøverne, sier Wada i en uttalelse gjengitt av det russiske nyhetsbyrået Tass.

Etter dommen uttalte CAS at de støtter IOCs avgjørelse om å avvente en beslutning. IOC sa i går at de vurderer alle alternativer – også en anke til sveitsisk høyesterett.

Siste nytt

 • Murray slo tilbake etter skadene

  Andy Murray tok sin første seier siden våren 2017 da han vant 3-6, 6-4, 6-4 over Stan Wawrinka i European Open-finalen, skriver NTB. En hofteskade så ut til å avslutte karrieren til skotten i januar, men en vellykket operasjon sikret en forlengelse av karrieren. – Det betyr mye. De siste årene har vært ekstremt vanskelige, sa en gråtkvalt Murray, ifølge The Guardian.

  Murray
  Foto: Francisco Seco / Francisco Seco
 • Wild tok seier uten Zuccarello

  Minnesota Wild tok sin andre seier i sesongen med 4-3 over Montréal Canadiens på hjemmebane. Mats Zuccarello har ikke vært med på lagets siste kamper på grunn av en skade «i underkroppen». I sin divisjon i NHL ligger Wild sist med kun to seire og seks tap, skriver NTB.

  Wild
  Foto: Stacy Bengs / Stacy Bengs
 • Sarpsborg reddet poeng mot Brann

  Sarpsborg 08 lå under nesten hele kampen, men skåret minuttet før full tid og sikret 1-1 hjemme mot Brann i eliteserien søndag kveld.

  Dermed ligger laget på kvalikplass med 24 poeng. Både laget under (Strømsgodset) og over (Ranheim) Sarpsborg har like mange poeng.

  Det skiller kun syv poeng fra niendeplassen til sisteplass på tabellen i det det gjenstår fem kamper av sesongen.

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 og Stabæk
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal