Løfshus etter CAS-avgjørelsen: – Helt håpløst å forholde seg til

GARDERMOEN (NRK): Vidar Løfshus vil tenke minst mulig på Russland før OL, men bruker ord som «kaos» og «forvirring» for å beskrive situasjonen.

Vidar Løfshus møter pressen

FORVIRRET LØFSHUS: Vidar Løfshus synes hele prosessen er forvirrende og håpløst å forholde seg til.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Når landslagstreneren reiser til OL er situasjonen rundt russerne fortsatt uavklart. Torsdag kom nyheten om at flere langrennsløpere, deriblant Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin, fikk medhold i CAS.

– Det er kaos og forvirring. Det er helt håpløst å forholde seg til. Det kan ikke vi bruke energi på. Vi må se hvem som står på startstreken når startnumrene skal trekkes. Bortsett fra det får ikke vi gjort noe med det, sier Løfshus til NRK.

Tatt for lang tid

Torsdag opphevet CAS utestengelsen for 28 av de 42 russiske utøverne. Disse var i utgangspunktet utestengt på livstid, men denne ble opphevet grunnet mangel på bevis.

– Synes du det tatt for lang tid?

– Ja, jeg synes jo det. Jeg synes mildt sagt at det har vært surrete. Det er vanskelig å forholde seg til, alt tyder jo på at systemet har vært korrupt. Men det er vanskelig å si for en som ikke kjenner detaljene i sakene, sier landslagstreneren til NRK.

– Nyhetsbildet er jo fullstendig forvirrende. Det er lite informasjon fra IOC og FIS. Det blir som det blir, konstaterer Løfshus.

Det ligner veldig på Martin Johnsrud Sundbys uttalelser før sesongen startet i november. «Vi står som idioter i midten», meldte Sundby den gangen.

– IOC, WADA og FIS må være samkjørte. Selve systemet må føles rettferdig, sa Sundby da.

Martin Johnsrud Sundby går først i mål på tremila under NM på Gåsbu i Hamar.

FORVIRRET: Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Dette vil bidra til mye frustrasjon

Det internasjonale dopingbyrået WADA sier i en uttalelse at de ser alvorlig på beslutningen.

– Vi forstår det slik at mange utøvere er forferdet over avgjørelsen. Dette vil bidra til mye frustrasjon for utøverne, sier Wada i en uttalelse gjengitt av det russiske nyhetsbyrået Tass.

Etter dommen uttalte CAS at de støtter IOCs avgjørelse om å avvente en beslutning. IOC sa i går at de vurderer alle alternativer – også en anke til sveitsisk høyesterett.

Siste nytt

 • United-fans blokkerte trening

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  Laster Twitter-innhold
 • 135.000 på billøp

  Det klassiske billøpet Indianapolis 500 vil neste månad bli avvikla med 135.000 tilskodarar. Det blir største publikumstal for noko idrettsarrangement sidan viruspandemien kom.

  Indianapolis Motor Speedway opplyste onsdag at ein i samråd med lokale helsestyresmakter har komme til at 40 prosent av tilskodarkapasiteten kan nyttast under løpet 30. mai.

  Bana i Indianapolis er det største idrettsanlegget i verda, med fleire enn 250.000 sitjeplassar på tribunane og plass til nesten 400.000 menneske innanfor portane.

  IndyCar 500
  Foto: R Brent Smith / AP
 • Sparkar komitemedlemmer frå «Big 6»

  Premier League har bedt om at medlemmer av dei seks klubbane som ville bli med i den europeiske superligaen trekkjer seg frå ulike komitear i ligaen, melder Sky Sports.

  Om dei ikkje gjer det, risikerer dei å bli fjerna med makt.

  Styreleiarar og direktørar i Arsenal, Chelsea, Liverpool og begge Manchester-klubbane sit i ulike liga-komitear. Tottenham har ingen i desse komiteane.

  Dette er ein konsekvens av møtet dei 14 andre klubbane hadde tysdag, og som i klare ordelag avviste den nye superligaen.

  Ed Woodward
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal