Loeb-straff ga norsk pallplass

Petter Solberg endte tilslutt på en tredjeplass i Rally Sardinia, etter at Sebastien Loeb fikk to minutters tidsstraff.

Petter Solberg
Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Les også: Ny bil eller nytt team for Petter?

Jari-Matti Latvala førte an i dobbelt finsk Ford-seier i Rally Italia Sardinia, men Petter Solberg endte tilslutt på en tredjeplass. Etter litt om og men.

Avslørt av kamera

Solberg tapte duellen med Sebastien Loeb med 13,9 sekunder, men rykket forbi ham da Loeb en drøy time etter løpet ble ilagt to minutters tidsstraff for regelbrudd ved et dekkbytte lørdag.

Kameraet i bilen avslørte at kartleser Daniel Elena tok av seg sikkerhetsbeltet før bilen stoppet etter en punktering. Han vant noen sekunder på det, og duoen byttet hjul på ett minutt. Til sist ble det kostbare sekunder.

Solberg var 2,2 sekunder foran Loeb etter lørdagens kjøring. Han holdt unna på de to første fartsprøvene søndag. Så gikk Loeb forbi, men kampen var ikke over. Loeb ble presset til å vinne den siste fartsprøven for å holde seg foran.

Det klarte han, men tidsstraffen flyttet ham ned til fjerdeplass.

Uflaks for Østberg

Norske rallyførere satte kraftig preg på rallyet, og til slutt var det tre nordmenn blant de åtte beste.

Mads Østberg knep 7.-plassen seks tideler foran Henning Solberg, som tok to fartsprøveseirer søndag.

Hadde det ikke vært for at Østberg fikk fem minutters tidsstraff da han måtte bryte lørdagens siste fartsprøve på grunn av ødelagt styrestag, kunne han endt enda høyere på listene.

Østbergs team sa i en pressemelding i går at dagens etappe først og fremst skulle brukes til å teste bilen.

- Vi må erkjenne at vi ikke har kommet noe nærmere å finne de riktige innstillingene på bilen under de røffe forholdene som råder på veien. Derfor vil vi benytte søndagen til test for å stille enda bedre forberedt til Rally Akropolis. Vi skal svelge skuffelsen og gjøre det beste ut av situasjonen, understreker teamleder Morten Østberg.

Allikevel havnet altså Mads Østberg på en 7.-plass.

Takket teamledelsen

Latvala vant rallyet 29,4 sekunder foran Mikko Hirvonen, etter å ha ledet hele veien.

Det ble en stund spekulert i om Ford ville utstede stallordre for å gi Hirvonen seieren fordi han er høyere i VM-sammendraget, men det ble ikke gjort.

- Det er en stor lettelse. Jeg må si mange takk til teamledelsen for at de lot meg gjøre dette, jublet Latvala.

Petter Solberg endte 1.57,6 minutt etter vinneren

LES: Loeb raskest på trening

LES OGSÅ: Vil holde lillebror på avstand

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal