Hopp til innhold

Loeb i ledelse i Dakar-rallyet

Sebastien Loeb vant 8. etappe i Dakar-rallyet i Sør-Amerika og overtok samtidig ledelsen i sammendraget. Han vant foran sin landsmann Stephane Peterhansel på den forkortede etappen til Salta i Argentina, og dermed overtok han ledelsen, skriver NTB.

Sebastian Loeb
Foto: Jorge Bernal / AFP

Siste nytt

 • Granerud disket i Ruka: – Den teiteste disken jeg har fått

  Halvor Egner Granerud var femte beste hopper i Ruka, men endte til slutt nederst på resultatlistene. Han er disket for luftgjennomstrømming i dressen.

  – Det er ikke fordelaktig, dressen min er for dårlig. Jeg vet da søren, jeg henger ikke helt med på det. Jeg er enig i at dressen er utenfor regelverket, men den er utenfor på en dårlig måte. Det føles rart, sier Granerud til NRK.

  – Jeg synes det er den teiteste disken jeg har fått noen gang.. Det føles veldig unødvendig og håpløst. Jeg vet ikke helt, jeg. Det er bare teit, fortsetter han.

  Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl er enig med Granerud og syns det er rart at han ble disket.

  – Det står i retningslinjene at forskjellen ikke skal være for stor foran og bak. Han fant to steder på ryggen som slipper gjennom for mye. Det er ikke en fordel, det er en ulempe, sier landslagssjefen.

  – Vi har klare regler på ytre grenser. Dette var langt over grensen. Vi kan ikke vurdere hver sak om det er fordelaktig eller ikke, sier Fis’ utstyrskontrollør Christian Kathol til NRK.

  Anze Lanisek satte bakkerekord med 149 meter i første omgang. I andre omgang hoppet han bare 141,5 meter og slo seg selv mot hjelmen nede på sletta. Han vant likevel rennet 1,3 poeng foran Stefan Kraft.

  Daniel André Tande var fornøyd med å dele 8.-plassen med Marius Lindvik. De ble dagens beste nordmenn etter Graneruds disk.

  – Jeg er veldig fornøyd. Den dagen jeg er misfornøyd med topp ti, kan jeg like godt legge opp, sier Tande til NRK.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Lettet Granerud på 3. plass etter første omgang: – Hadde hjertet i halsen

  Anze Laniseks hopp på 149 meter er bakkerekord og dagens lengste. Det gir sloveneren en solid ledelse før det skal avgjøres i Ruka.

  Han er 5,2 poeng foran Stefan Kraft. Halvor Egner Granerud er på en solid 3. plass, og er med og kjemper om seieren.

  Likevel ristet han på hodet etter å ha landet på sletta i Finland.

  – Det var tynt, men akkurat tykt nok til at det fløy. Det var litt hjerte i halsen over kulen, og jeg hadde ikke troa på at det skulle gå da jeg forlot hoppkanten, sier en lettet Granerud til NRK.

  Daniel André Tande er nest beste nordmann på 9. plass. Samtlige norske hoppere er klar for finalen. Se resten av resultatlisten her.

  Fjorårsvinner Ryoyu Kobayashi fikk en gedigen nedtur i Ruka. Japaneren klarte ikke å kvalifisere seg til andre omgang.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Utforrennet i Canada avlyst

  Utforrennet i verdenscupen i Canda er avlyst på grunn av værforhold i Lake Louise. Det skriver skiforbundet for alpint i en pressemelding.

  Byen har har hatt mye snø de siste dagene. Dermed blir det ikke noe utforrenn for Alexander Aamodt Kilde og co. fredag.

  Utforrennet er nå satt til lørdag klokken 21:30, og erstatter Super G-rennet på lørdag.

  Sesongåpning alpint i Sölden 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste