NRK Meny
Normal

Loeb fratatt seieren i Australia

Et brudd på de tekniske reglene av Citroën førte til tidsstraff og finsk seier i Rally Australia. Henning Solberg endte på 7. plass.

Henning Solberg
Foto: GREG WOOD / AFP

Det franske føreresset Sebastien Loeb fra Citroën var 12,5 sekunder foran den finske Ford-føreren Mikko Hirvonen i mål, men jubelen ble kortvarig for han og teamet.

Et brudd på det tekniske reglementet gjør at tre Citroën-førere idømmes et minutts tidsstraff og Loeb mister seieren til finnen.

Sebastien Ogier, som også kjører for Citroën, falt fra 4. til 5. plass, mens kollega Dani Sordo beholdt sin 3. plass tross tidsstraff.

Mye trøbbel

Henning Solberg i Ford Focus var eneste nordmann i aksjon i WRC-klassen. Han kjørte seg opp en plassering på den avsluttende prøven og endte på 7.-plass.

Solberg hadde en del problemer underveis og endte 7.30 minutter bak vinneren i mål. Lørdag vannplanet han i stor hastighet og rullet av veien . Det endte med en vond tommel og sprukket frontrute.

Allerede på den første prøven søndag slo franskmannen til og opparbeidet etter hvert mer og mer overtaket på sine konkurrenter.

LES OGSÅ: Rallystjerner steinet av aktivister

Jevnt i toppen

Det ble uansett et av de jevneste VM-løpene som har vært på lenge hvor de tre beste havnet innenfor 20 sekunder etter 35 fartsprøver. Vel og merke uten tidsstraff.

Med to VM-runder igjen av årets sesong øker Hirvonen ledelsen til Loeb. Loeb har fortsatt vunnet fem VM-runder, mens Hirvonen nå står med fire seire.

Neste VM-runde går i Spania 4.-10. oktober, mens Rally Storbritannia fra 23.-25. oktober er den siste for i år.

Henning Solberg er nummer 5 i VM-sammendraget, mens Petter Solberg som skal avslutte året i en Citroën C4 er på plassen bak.

LES OGSÅ:

Henning er 10 mill. unna «dream team»

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo