Hopp til innhold

Loeb får kjeft for utseendet

To bilsportpamper vil ikke vise nærbilder av rally-verdensmesteren.

Sebastien Loeb

Sebastien Loeb har tildels høstet stor popularitet blant kvinnelige rally-fans.

Foto: FRED DUFOUR / AFP

Sebastien Loeb får kritikk får å være uflidd, skriver den franske avisen Le Figaro onsdag.

Formann i det afrikanske motorsportsforbundet, Surinder Thatthi, og presidenten i World Rally Championship (WRC), Morrie Chandler, skal begge kritisert Loebs utseende.

Disse personene er selvfølgelig en fornærmelse mot ekte mannfolk.

WRC-president Morrie Chandler om Sebastien Loebs utseende / Reuters

Kritikken skjedde da de to sendte hverandre e-post i mars i år. Begge er medlemmer av det internasjonale bilsportsforbundet FIA.

- Ubarbert og uflidd

- Jeg så på høydepunkter fra WRC i Mexico i natt og må si min mening om den dårlige inntrykket Sebastien Loeb gjorde på WRC-TV. Han var ubarbert, så uflidd ut og hadde ikke orden på håret, skrev Thatthi i sin e-post.

Sebastien Loeb jublet etter seieren i årets Rally Mexico.

Sebastien Loeb jublet etter seieren i årets Rally Mexico, rallyet som vakte bilsportpampenes harme.

Foto: Guillermo Arias / AP

Nyhetsbyrået Reuters har sett kopier av e-postene de to sendte til hverandre.

- Det er feil....når FIA gir ham TV-eksponering over hele verden til millioner av seere og til mange barn som har Loeb som helt og forbilde. Jeg vet at det er tillatt med en del personlig frihet, men jeg synes han drar dette for langt og at noen burde snakke med ham om saken, fortsetter Thatthi.

Han fikk støtte av WRC-president Morrie Chandler.

- Jeg så det samme som deg. Uheldigvis er dette ikke bare et problem for vår sport, men også i andre maskuline idretter som fotball. Den eneste løsningen jeg kan foreslå er at ISC (som har rettighetene til rally) ikke tar nærbilder.

Støtte av Solberg

Petter Solberg skjønner ikke kritikken mot Loeb.

- Jeg må bare følge hva alle andre sier. Han er veldig kjekk, pen og ser macho ut, så dette blir for dumt, sier Petter Solberg til NRK.

Hør: Solberg støtter Loeb

- Husk at vi kjører med hjelm og når vi tar den av ser vi ut som en bombe, sier Solberg videre.

Han vuderer nå å følge Loebs eksempel og la skjegget gro.

- Jeg lurer på om jeg heller ikke skal ta skjegget neste gang, så får vi se hva som skjer, avslutter nordmannen.

TV-sjefen ikke enig

Chandler sendte en kopi av e-posten til administrerende direktør i ISC, Simon Long, men fikk ikke støtte for sitt syn.

- Jeg føler at det er nettopp Sebastiens "barske utseende" som har gjort ham så populær hos mange nye og unge fans i Frankrike og rundt om i verden, skrev Long tilbake.

Det internasjonale bilsportforbundet FIA har så langt ikke kommentert saken.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal