NRK Meny
Normal

OL-stjernen suspenderes etter skandaleoppførselen

Amerikanske Ryan Lochte er utestengt fra all konkurranse i 10 måneder etter den skandaløse oppførselen under OL i Rio. Han får heller ikke delta i VM.

Lochte

STRAFFES: Ryan Lochtes oppførsel får konsekvenser.

Foto: HANDOUT / Reuters

OL-svømmerne Lochte, Jack Conger, Gunnar Bentz og Jimmy Feigen skapte store overskrifter da det ble avslørt at de løy til både politi og lagledelse for å dekke over at de hadde havnet i bråk med en sikkerhetsvakt på en bensinstasjon.

OL-stjernen, som istedet hevdet at de ble ranet med pistol, ble etter hvert avslørt av overvåkningsbilder fra bensinstasjonen og saken ble etter hvert svært så pinlig for de amerikanske svømmerne.

Ble holdt tilbake i Rio

Ikke minst for Ryan Lochte, som med sine 12 OL-medaljer ikke er hvem som helst.

I tillegg ble Conger og Bentz holdt tilbake av politiet i Rio og fikk ikke forlate landet før de hadde gitt en ny forklaring om hendelsen.

Den fjerde svømmeren, Jimmy Feigen, måtte betale nesten 100.000 kroner til et veldedig formål for å få forlate Brasil.

Lochte, som forlot Brasil tidligere enn sine lagkamerater, slapp ubehageligheter med det brasilianske politiet.

Får ikke delta i VM

Nå blir han i stedet straffet av sitt eget svømmeforbund og den olympiske komiteen i USA og suspenderes i 10 måneder, melder USA Today.

Lochte utestenges også fra VM i Budapest i 2017.

Ifølge USA Today blir også de andre svømmerne utestengt. Lengden på straffene her er ikke kjent.

I etterkant av episoden har Lochte mistet en lang rekke av sine sponsorer. Det har ikke hjulpet at han etter hvert sto fram i mediene og beklaget det hele og tok på seg all skyld.

– Jeg tar på meg det hele ansvaret, sa Lochte i et TV-intervju.

I august ble han også siktet av brasiliansk politi for å ha fabrikkert episoden.

OLYMPICS-RIO/LOCHTE

Gunnar Bentz og Jack Conger ble holdt tilbake av politiet i Rio.

Foto: HANDOUT / Reuters

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal