Liverpools ubeseirede rekke slutt – knust av bunnlaget Watford

Liverpool hadde ikke tapt en fotballkamp i ligaen på over ett år. Lørdag gikk de på et sjokktap.

Mohamed Salah og Trent Alexander Arnold fortviler

MÅTTE GI TAPT: Verken Mohamed Salah eller Trent Alexander Arnold klarte å forhindre at Liverpools ubeseirede rekke tok slutt mot Watford.

Foto: Justin Tallis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tape. Rekordene er for media og alle andre. Vi har ikke snakket om dem, sa Virgil van Dijk, kaptein for kvelden, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

3. januar 2019. Det var sist Liverpool tapte en kamp i Premier League. Da var det Manchester City som slo Liverpool 2-1 på hjemmebane.

Lørdag tok rekken på 44 ligakamper på rad uten tap slutt da Watford sendte de røde hjem til Merseyside som slakt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vedgår at hans lag ikke spilte godt nok mot Watford, men ville ikke kritisere egne spillere etter kampen.

– Vi er alle mennesker. Guttene har gjort det fantastisk bra. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med kampene vi har vunnet. I kampen må man kjempe, og guttene kjempet. Selv da vi lå under 3-0 kjempet vi fortsatt.

Strålende Sarr

Før oppgjøret på Vicarage Road var det 52 poeng som skilte de suverene ligalederne Liverpool og Watford, som lå på nest siste plass, men det så det langt fra ut som ute på gressmatten nordvest for London.

Ingen av lagene fant veien til nettet i den første omgangen, som vil bli husket for at en uheldig Gerard Deulofeu pådro seg en kneskade.

Ismaïla Sarr brukte imidlertid bare ti minutter av den andre omgangen på å sende hjemmelaget i føringen.

Et innkast spratt over Dejan Lovren. Da snappet Abdoulaye Doucouré ballen, slo den forbi Virgil van Dijk og inn til Sarr, som satte ballen i mål.

Seks minutter senere økte samme mann til 2-0. Et flott gjennomspill av Troy Deeney sendte Sarr alene med Alisson. Senegaleseren var iskald og løftet ballen over Liverpools brasilianske keeper og i mål.

Ismaila Sarr setter inn 2-0

Adam Lallana kunne skapt ny spenning i kampen da han avsluttet på volley noen minutter senere, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Etter 72 minutter var tomålsscorer Sarr igjen sentral. Han snappet et svakt tilbakespill av Trent Alexander Arnold og slapp ballen til Deeney, som kontrollert satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Stiller spørsmål ved laguttaket

Liverpools rekke på strake seire i Premier League stopper dermed på 18 kamper, like mange som Manchester City noterte seg for da de var suverene i 2017/18.

Flere stiller spørsmål ved laguttaket til Liverpool-manager Jürgen Klopp, og da særlig at tyskeren startet med Lovren framfor Joël Matip.

– Klopp er uangripelig, men Lovren inn i selveste rekord-kampen? Det kan fort vise seg å være en kjempebom, skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter underveis i kampen.

I TV 2s Premier League-studio stilte også Trevor Morley og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt spørsmål ved laguttaket til Liverpool.

– Vi gir ikke Klopp skylden for mye, men mange ble overrasket. Han (Lovren) var ikke god, sa Morley.

– Deeney gikk på Lovren hele veien. Det var en bevisst greie. Gå på Lovren, utfordre han. Lovren vinner de fleste duellene, men Deeney vinner noen viktige dueller, som også er med på å føre til disse scoringene, sa Thorstvedt.

Sportsnyheter

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

Bolsjunov

Her tråkker Bolsjunov på Klæbos staver: – Det synes jeg ingenting om

OBERSTDORF (NRK): Nervene stod i helspenn hos både norske trenere og utøvere da Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo gikk tett i tett inn i den nest siste bakken.

Siste nytt

 • Sterk dag for de norske golferne

  Golfspilleren Viktor Hovland klarte sin 22. cut på rad da han gikk fire slag under par fredag ettermiddag i stjernespekkede Arnold Palmers Invitational i Florida. Han lå på 2.-plass bak Corey Conners da han gikk av det siste hullet. Da skulle fortsatt mange golfere ut senere.

  I tillegg hadde landsmannen Kristoffer Ventura en fin dag. Han gikk to slag under par, og er ett slag over par totalt etter to dager. Dermed ligger han an til å klare cuten, en uke etter han klarte det samme i Puerto Rico.

  Ventura og Hovland
 • Granerud har hatt tunge dager

  Norges store hoppkomet denne sesongen, Halvor Granerud, fikk påvist koronasmitte i løpet av VM. Dermed mistet han hopprennene i den store bakken.

  – Det har vært noen ganske tunge dager nå hvor det har vært greit å ikke kunne gå fra hotellrommet. Det har vært vanskelig nok å komme seg opp av senga, sier han til NRK i pausen av fredagens hopprenn.

  Han sier imidlertid at fredagen har vært den beste dagen til nå. At Granerud ikke kan konkurrere tar han ikke så tungt.

  – Det er ikke det feteste, men jeg har samtidig ikke vært i noen god form. Så det har ikke vært så vondt som jeg trodde skulle være, forklarer verdenscupvinneren, før han legger til:

  – Men det er ikke det her jeg vil bruke fredagen til.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal