Hopp til innhold

Liverpools ubeseirede rekke slutt – knust av bunnlaget Watford

Liverpool hadde ikke tapt en fotballkamp i ligaen på over ett år. Lørdag gikk de på et sjokktap.

Mohamed Salah og Trent Alexander Arnold fortviler

MÅTTE GI TAPT: Verken Mohamed Salah eller Trent Alexander Arnold klarte å forhindre at Liverpools ubeseirede rekke tok slutt mot Watford.

Foto: Justin Tallis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tape. Rekordene er for media og alle andre. Vi har ikke snakket om dem, sa Virgil van Dijk, kaptein for kvelden, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

3. januar 2019. Det var sist Liverpool tapte en kamp i Premier League. Da var det Manchester City som slo Liverpool 2-1 på hjemmebane.

Lørdag tok rekken på 44 ligakamper på rad uten tap slutt da Watford sendte de røde hjem til Merseyside som slakt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vedgår at hans lag ikke spilte godt nok mot Watford, men ville ikke kritisere egne spillere etter kampen.

– Vi er alle mennesker. Guttene har gjort det fantastisk bra. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med kampene vi har vunnet. I kampen må man kjempe, og guttene kjempet. Selv da vi lå under 3-0 kjempet vi fortsatt.

Strålende Sarr

Før oppgjøret på Vicarage Road var det 52 poeng som skilte de suverene ligalederne Liverpool og Watford, som lå på nest siste plass, men det så det langt fra ut som ute på gressmatten nordvest for London.

Ingen av lagene fant veien til nettet i den første omgangen, som vil bli husket for at en uheldig Gerard Deulofeu pådro seg en kneskade.

Ismaïla Sarr brukte imidlertid bare ti minutter av den andre omgangen på å sende hjemmelaget i føringen.

Et innkast spratt over Dejan Lovren. Da snappet Abdoulaye Doucouré ballen, slo den forbi Virgil van Dijk og inn til Sarr, som satte ballen i mål.

Seks minutter senere økte samme mann til 2-0. Et flott gjennomspill av Troy Deeney sendte Sarr alene med Alisson. Senegaleseren var iskald og løftet ballen over Liverpools brasilianske keeper og i mål.

Ismaila Sarr setter inn 2-0

Adam Lallana kunne skapt ny spenning i kampen da han avsluttet på volley noen minutter senere, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Etter 72 minutter var tomålsscorer Sarr igjen sentral. Han snappet et svakt tilbakespill av Trent Alexander Arnold og slapp ballen til Deeney, som kontrollert satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Stiller spørsmål ved laguttaket

Liverpools rekke på strake seire i Premier League stopper dermed på 18 kamper, like mange som Manchester City noterte seg for da de var suverene i 2017/18.

Flere stiller spørsmål ved laguttaket til Liverpool-manager Jürgen Klopp, og da særlig at tyskeren startet med Lovren framfor Joël Matip.

– Klopp er uangripelig, men Lovren inn i selveste rekord-kampen? Det kan fort vise seg å være en kjempebom, skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter underveis i kampen.

I TV 2s Premier League-studio stilte også Trevor Morley og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt spørsmål ved laguttaket til Liverpool.

– Vi gir ikke Klopp skylden for mye, men mange ble overrasket. Han (Lovren) var ikke god, sa Morley.

– Deeney gikk på Lovren hele veien. Det var en bevisst greie. Gå på Lovren, utfordre han. Lovren vinner de fleste duellene, men Deeney vinner noen viktige dueller, som også er med på å føre til disse scoringene, sa Thorstvedt.

Siste nytt

 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP
 • Strand Larsen-scoring mot Barcelona

  Jørgen Strand Larsen så lenge ut til å bli matchvinner mot gigantklubben Barcelona lørdag kveld.

  Den norske landslagsspilleren sendte ballen elegant i det lengste hjørnet bak Marc-André ter Stegen etter 19 minutter og ga gjestene 1-0.

  Dette var Strand Larsen andre mål for klubben denne sesongen.

  Like før pause var han nære å doble ledelsen, men denne gangen fikk Barcelona-keeperen stoppet headingen med en imponerende redning.

  Den norske 23-åringen ble byttet ut etter 65 minutter. Etterpå tok det helt av på Camp Nou.

  Først økte Anastasios Douvikas ledelsen for Celta Vigo, men med en enorm sluttspurt snudde Barcelona til seier.

  Først scoret stjernespissen Robert Lewandowski to ganger på fire minutter, før Joao Cancelo sikret seieren i det 89. minutt.

  deUMxRG0jSU
  Foto: AP
 • Marerittrekken fortsetter for Stabæk

  Bob Bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som Stabæk-trener. Lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo Aalesund i Eliteserien.

  Dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som Stabæk-trener. Stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass.

  Det var Aalesund som kom best ut fra startblokkene da Erlend Segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. Scoringen kom etter at Isak Pettersson måtte gi retur på et skudd fra Martin Ramsland, som Markus Karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer Segberg.

  Vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da Kaloyan Kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen.

  – Den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. Vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor TV 2 i pausen.

  Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var Fredrik Haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. Dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål.

  Aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak Stabæk, som har to kamper mindre spilt. (NTB)

  VXZkXbsauVw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste