Hopp til innhold

Liverpools ubeseirede rekke slutt – knust av bunnlaget Watford

Liverpool hadde ikke tapt en fotballkamp i ligaen på over ett år. Lørdag gikk de på et sjokktap.

Mohamed Salah og Trent Alexander Arnold fortviler

MÅTTE GI TAPT: Verken Mohamed Salah eller Trent Alexander Arnold klarte å forhindre at Liverpools ubeseirede rekke tok slutt mot Watford.

Foto: Justin Tallis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tape. Rekordene er for media og alle andre. Vi har ikke snakket om dem, sa Virgil van Dijk, kaptein for kvelden, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

3. januar 2019. Det var sist Liverpool tapte en kamp i Premier League. Da var det Manchester City som slo Liverpool 2-1 på hjemmebane.

Lørdag tok rekken på 44 ligakamper på rad uten tap slutt da Watford sendte de røde hjem til Merseyside som slakt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vedgår at hans lag ikke spilte godt nok mot Watford, men ville ikke kritisere egne spillere etter kampen.

– Vi er alle mennesker. Guttene har gjort det fantastisk bra. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med kampene vi har vunnet. I kampen må man kjempe, og guttene kjempet. Selv da vi lå under 3-0 kjempet vi fortsatt.

Strålende Sarr

Før oppgjøret på Vicarage Road var det 52 poeng som skilte de suverene ligalederne Liverpool og Watford, som lå på nest siste plass, men det så det langt fra ut som ute på gressmatten nordvest for London.

Ingen av lagene fant veien til nettet i den første omgangen, som vil bli husket for at en uheldig Gerard Deulofeu pådro seg en kneskade.

Ismaïla Sarr brukte imidlertid bare ti minutter av den andre omgangen på å sende hjemmelaget i føringen.

Et innkast spratt over Dejan Lovren. Da snappet Abdoulaye Doucouré ballen, slo den forbi Virgil van Dijk og inn til Sarr, som satte ballen i mål.

Seks minutter senere økte samme mann til 2-0. Et flott gjennomspill av Troy Deeney sendte Sarr alene med Alisson. Senegaleseren var iskald og løftet ballen over Liverpools brasilianske keeper og i mål.

Ismaila Sarr setter inn 2-0

Adam Lallana kunne skapt ny spenning i kampen da han avsluttet på volley noen minutter senere, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Etter 72 minutter var tomålsscorer Sarr igjen sentral. Han snappet et svakt tilbakespill av Trent Alexander Arnold og slapp ballen til Deeney, som kontrollert satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Stiller spørsmål ved laguttaket

Liverpools rekke på strake seire i Premier League stopper dermed på 18 kamper, like mange som Manchester City noterte seg for da de var suverene i 2017/18.

Flere stiller spørsmål ved laguttaket til Liverpool-manager Jürgen Klopp, og da særlig at tyskeren startet med Lovren framfor Joël Matip.

– Klopp er uangripelig, men Lovren inn i selveste rekord-kampen? Det kan fort vise seg å være en kjempebom, skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter underveis i kampen.

I TV 2s Premier League-studio stilte også Trevor Morley og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt spørsmål ved laguttaket til Liverpool.

– Vi gir ikke Klopp skylden for mye, men mange ble overrasket. Han (Lovren) var ikke god, sa Morley.

– Deeney gikk på Lovren hele veien. Det var en bevisst greie. Gå på Lovren, utfordre han. Lovren vinner de fleste duellene, men Deeney vinner noen viktige dueller, som også er med på å føre til disse scoringene, sa Thorstvedt.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste