Hopp til innhold

Liverpools ubeseirede rekke slutt – knust av bunnlaget Watford

Liverpool hadde ikke tapt en fotballkamp i ligaen på over ett år. Lørdag gikk de på et sjokktap.

Mohamed Salah og Trent Alexander Arnold fortviler

MÅTTE GI TAPT: Verken Mohamed Salah eller Trent Alexander Arnold klarte å forhindre at Liverpools ubeseirede rekke tok slutt mot Watford.

Foto: Justin Tallis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tape. Rekordene er for media og alle andre. Vi har ikke snakket om dem, sa Virgil van Dijk, kaptein for kvelden, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

3. januar 2019. Det var sist Liverpool tapte en kamp i Premier League. Da var det Manchester City som slo Liverpool 2-1 på hjemmebane.

Lørdag tok rekken på 44 ligakamper på rad uten tap slutt da Watford sendte de røde hjem til Merseyside som slakt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vedgår at hans lag ikke spilte godt nok mot Watford, men ville ikke kritisere egne spillere etter kampen.

– Vi er alle mennesker. Guttene har gjort det fantastisk bra. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med kampene vi har vunnet. I kampen må man kjempe, og guttene kjempet. Selv da vi lå under 3-0 kjempet vi fortsatt.

Strålende Sarr

Før oppgjøret på Vicarage Road var det 52 poeng som skilte de suverene ligalederne Liverpool og Watford, som lå på nest siste plass, men det så det langt fra ut som ute på gressmatten nordvest for London.

Ingen av lagene fant veien til nettet i den første omgangen, som vil bli husket for at en uheldig Gerard Deulofeu pådro seg en kneskade.

Ismaïla Sarr brukte imidlertid bare ti minutter av den andre omgangen på å sende hjemmelaget i føringen.

Et innkast spratt over Dejan Lovren. Da snappet Abdoulaye Doucouré ballen, slo den forbi Virgil van Dijk og inn til Sarr, som satte ballen i mål.

Seks minutter senere økte samme mann til 2-0. Et flott gjennomspill av Troy Deeney sendte Sarr alene med Alisson. Senegaleseren var iskald og løftet ballen over Liverpools brasilianske keeper og i mål.

Ismaila Sarr setter inn 2-0

Adam Lallana kunne skapt ny spenning i kampen da han avsluttet på volley noen minutter senere, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Etter 72 minutter var tomålsscorer Sarr igjen sentral. Han snappet et svakt tilbakespill av Trent Alexander Arnold og slapp ballen til Deeney, som kontrollert satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Stiller spørsmål ved laguttaket

Liverpools rekke på strake seire i Premier League stopper dermed på 18 kamper, like mange som Manchester City noterte seg for da de var suverene i 2017/18.

Flere stiller spørsmål ved laguttaket til Liverpool-manager Jürgen Klopp, og da særlig at tyskeren startet med Lovren framfor Joël Matip.

– Klopp er uangripelig, men Lovren inn i selveste rekord-kampen? Det kan fort vise seg å være en kjempebom, skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter underveis i kampen.

I TV 2s Premier League-studio stilte også Trevor Morley og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt spørsmål ved laguttaket til Liverpool.

– Vi gir ikke Klopp skylden for mye, men mange ble overrasket. Han (Lovren) var ikke god, sa Morley.

– Deeney gikk på Lovren hele veien. Det var en bevisst greie. Gå på Lovren, utfordre han. Lovren vinner de fleste duellene, men Deeney vinner noen viktige dueller, som også er med på å føre til disse scoringene, sa Thorstvedt.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal