Liverpools ubeseirede rekke slutt – knust av bunnlaget Watford

Liverpool hadde ikke tapt en fotballkamp i ligaen på over ett år. Lørdag gikk de på et sjokktap.

Mohamed Salah og Trent Alexander Arnold fortviler

MÅTTE GI TAPT: Verken Mohamed Salah eller Trent Alexander Arnold klarte å forhindre at Liverpools ubeseirede rekke tok slutt mot Watford.

Foto: Justin Tallis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tape. Rekordene er for media og alle andre. Vi har ikke snakket om dem, sa Virgil van Dijk, kaptein for kvelden, i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

3. januar 2019. Det var sist Liverpool tapte en kamp i Premier League. Da var det Manchester City som slo Liverpool 2-1 på hjemmebane.

Lørdag tok rekken på 44 ligakamper på rad uten tap slutt da Watford sendte de røde hjem til Merseyside som slakt.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vedgår at hans lag ikke spilte godt nok mot Watford, men ville ikke kritisere egne spillere etter kampen.

– Vi er alle mennesker. Guttene har gjort det fantastisk bra. Jeg tror ikke det har noe å gjøre med kampene vi har vunnet. I kampen må man kjempe, og guttene kjempet. Selv da vi lå under 3-0 kjempet vi fortsatt.

Strålende Sarr

Før oppgjøret på Vicarage Road var det 52 poeng som skilte de suverene ligalederne Liverpool og Watford, som lå på nest siste plass, men det så det langt fra ut som ute på gressmatten nordvest for London.

Ingen av lagene fant veien til nettet i den første omgangen, som vil bli husket for at en uheldig Gerard Deulofeu pådro seg en kneskade.

Ismaïla Sarr brukte imidlertid bare ti minutter av den andre omgangen på å sende hjemmelaget i føringen.

Et innkast spratt over Dejan Lovren. Da snappet Abdoulaye Doucouré ballen, slo den forbi Virgil van Dijk og inn til Sarr, som satte ballen i mål.

Seks minutter senere økte samme mann til 2-0. Et flott gjennomspill av Troy Deeney sendte Sarr alene med Alisson. Senegaleseren var iskald og løftet ballen over Liverpools brasilianske keeper og i mål.

Ismaila Sarr setter inn 2-0

Adam Lallana kunne skapt ny spenning i kampen da han avsluttet på volley noen minutter senere, men skuddet gikk i stolpen og ut.

Etter 72 minutter var tomålsscorer Sarr igjen sentral. Han snappet et svakt tilbakespill av Trent Alexander Arnold og slapp ballen til Deeney, som kontrollert satte inn hjemmelagets tredje for kvelden.

Stiller spørsmål ved laguttaket

Liverpools rekke på strake seire i Premier League stopper dermed på 18 kamper, like mange som Manchester City noterte seg for da de var suverene i 2017/18.

Flere stiller spørsmål ved laguttaket til Liverpool-manager Jürgen Klopp, og da særlig at tyskeren startet med Lovren framfor Joël Matip.

– Klopp er uangripelig, men Lovren inn i selveste rekord-kampen? Det kan fort vise seg å være en kjempebom, skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på Twitter underveis i kampen.

I TV 2s Premier League-studio stilte også Trevor Morley og tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt spørsmål ved laguttaket til Liverpool.

– Vi gir ikke Klopp skylden for mye, men mange ble overrasket. Han (Lovren) var ikke god, sa Morley.

– Deeney gikk på Lovren hele veien. Det var en bevisst greie. Gå på Lovren, utfordre han. Lovren vinner de fleste duellene, men Deeney vinner noen viktige dueller, som også er med på å føre til disse scoringene, sa Thorstvedt.

Siste nytt

 • Liverpool snur - permitterer ikke

  Liverpool har fått kraftig kritikk for at de permitterte 200 ansatte lørdag. Nå melder klubben på sine sider at de snur og dropper permitteringene. Samtidig beklager klubben.

  – Vi mener vi kom til feil beslutning forrige uke. Vi beklager. Våre intensjoner var, og er fortsatt, å forsikre at hele staben skal unngå tap av inntekt i denne tiden, skriver klubben i en pressemelding.

  FILE PHOTO: Anfield General Views
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Fikk sparken på grunn av korona

  Ivan Jovanović har fått sparken som landslagsjef for De forente arabiske emirater, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Serberen rakk aldri å lede laget i en kamp.

  – Fotballforbundet har terminert kontrakten til Ivan og hans støtteapparat. Vi ønsker å takke han for hans innsats og ønsker ham lykke til videre, skriver de i en uttalelse.

  Jovanovic skulle lede oljestatene til store mesterskap, men på grunn av koronapandemien har VM-kvalifisering og Asia Cup-kvalifiseringen blitt utsatt på ubestemt tid.

  SONdxI8FGss. Ivan Jovanović, former UAE-coach.
  Foto: Robert Pratta / Reuters
 • Vil ha «El Clásico» for veldedighet

  Real Madrid-legenden Iker Casillas utfordrer Barcelona-legender til å bli med på en «El Clásico»-kamp til inntekt for personer i nød på grunn av koronakrisen.

  – Når dette marerittet er slutt, burde vi samle alle legendene fra noen år tilbake og spille en El Clásico av fin gammel årgang. Pengeinnsamling til folk som trenger det, tvitret den tidligere keeperen med 167 landskamper for Spania.

  tIDlxEAvQeY casillas, puyol
  Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal